СЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 2

• 79 257
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Тя се роди на 11.09 .. 2750кг
Термина беше 21.09 ..
 Ами на посл.консултация беше 5300... на 11.01 ....
 Какво да ви кажа-дребчо.Сега ми е струва като да е качила някою друг грам,но ще разберем на 11.02 на следв. Консултация..
 Отвадам това на факта,че не е усвоявала млякото като хората,нервностга и постоянното реване,напъване,мятане нагоре надоло...недоспиване... Тааа... да се надяваме сега оттук нататък вече,да е по-добре..

# 601
На мен ми се струва добре.Почти е удвоила теглото си.
И моят дребосък се роди по рано-с 21 дни преди термин така,че реално няма 4 месеца още.Малки няма да останат. Simple Smile

# 602
Зара на 4м. тежи 6,550 кг. и е 67 см. Дългуче!
Иначе е на кърма, но това не й пречи на рефлукса да си продължава с пълна сила. На моменти е направо фонтан.
Аз да ви се оплача, че напоследък много трудно заспива и то предимно на ръце. Приспивам я дълго, а спи кратко ... 4 пъти на ден.
Вчера зях по децата, защото едва я приспах и 10 мин по-късно я събудиха. После от 16,00ч. нататък се мъчих как ли не, спи й се, задремва, но не и не. Накрая я сложих нощен сън в 19,00ч.

# 603
  • София
Във връзка със спането все имам чувството, че не правя нещо като хората.
През деня спи на вън в количката и то по 4-5 часа, но мине ли 19:00 ч.се ококорва. И до 23:00 ч. нищо не може да я накара да заспи или ако го направи е за около 30 мин.

Та ядем, ревем и пак и към 23:00 заспива по часовник. Спи пак различно между 4-6 часа, яде , спи малко и вече деня е започнал.

Направо ви завиждам с това лягане в 7 вечерта Simple Smile

# 604
Малката също заспива само на ръце, в почти изправено положение... Буди се често през деня..но то с нейния стомах..и вс глупости е разбираемо..Вечер (през ноща) като не яде,спи..
Събужда се веднъж с газове,но оправяме бързо положението и заспива до към 5.30-6... После филма е пълен,дрямки по 30-40 мин...И рев...
 Сега заспа права в ръцете ми ..измори се да плаче.
 Др въпрос..Дали на някой му се е случвало: от седмица приблизително, на 5 от 6 хранения е голямо запъване,рев,истерии Ужас!...докато да захапе...Започне ли кара на един дъх ..обачеее докато да започне е нещо страшно - то не е музика,дрънкане,биберон,разнасяне....И не и не!! ... Чувам че и къркоряг червата и тогава...Възможно ли е да е от газовете и че я боли коремче? ..

# 605
Agredecida, дано се отрази добре млякото. Аз го давам една идея по-хладно, защото то по принцип е много горчиво, а топло горчи още повече. Освен това е и много рядко и ако е топло моето момче много се дави.

Noel, може зъбите да я мъчат и от това да е промяната в спането. Наистина е голяма дългучка Blush

Дани заспиваше преди сам. Голям рахат беше. Оставя го и откъртва. Сега докато не го гушна и люшна не заспива. Той отдавна спи 3 пъти по 40 мин през деня, но в 18 часа се отрязва тотално и съответно сутрин ми се ококорва в 6 и 30. Не, че се оплаквам. 12 часа сън с 1-2 леки събуждания за мен е идеално. Просто през деня е трудно да правя каквото и да е, а вечер няма как да си легна в 18 часа.

Elinor, може би заради повечето сън през деня, вечер късно й се доспива. При нас се събира през деня не повече от 2 часа сън и съответно вечер няма как да издържи.

Жана, ти голям шишко имаш Blush Да ти е жив и здрав.

# 606
MamaJay ... надявам се.Ще се разбере до 2-3 седмици...Но стига с тая смяна на млека,наистина и се разби стомаха.
 Друго - не се разтваря добре.Ти как го приготвяш точно? Моля те опиши...защото винаги ми остават частици и то доста.. (не го правя с гореща вода))

# 607
Жана, ти голям шишко имаш Blush Да ти е жив и здрав.
Хахха, ми като майка си, апетитен шишкавел Grinning

# 608
До преди месец и моето имаше големи проблеми с храненето.То беше едно дърпане,мятане,пищене,пръцкане.Не му беше комфортно на детето.Сега пак си пръцка,но поне не чак толкова болезнено.

# 609
Стеф-същото.....

# 610
Agredecida, аз изживях такова нещо с гърдата. Отказваше да засуче и голямо "лъжене" беше. Сешоари, слагане и вадене на бибата, музики, ужас. Изпитвах истински уплах като дойдеше време за хранене. Убедена бях, че се отбива. Но не се отказах. Този период отмина и сега не мога да я откача от цицата. Убедена съм, че е свързано с рефлукса. При вас е същото. Тя свързва храненето с болка и отказва да захапе шишето. И това ще мине...Захрани ли я?

MamaJay, със сигурност я мъчат зъби- И педиатърката го отбеляза. То пръсти, играчки, дрехите, одеалото, юмрука, всичко й е в устата и така настървено ги ръфа...като диво животно.

# 611
И при нас зъбките вече са на дневен ред. Тъкмо минаха коликите 😂, няма спокойствие. Давам Дентокинд и мисля, че действа. През деня е постоянно лигавене, пъхане на ръце и играчки в устата и мрънкане. Четох, че е нормално вече да ги сърбят венците, защото зъбите отивали нагоре, но не е задължително скоро да избият първите. Може и след доста месеца да избие първото и пак от сега да ги боли.
Аз мисля, че стане ли пролет ще ни е по-лесно с бебетата. Ще излизат по-често навън и за нас и за тях по-добре. Да устискаме още два месеца и се почва разходката по градинките 😀.

# 612
Тази зима е чудна за гледане на бебе - няма големи студове, нито непробиваем сняг и лед. Ние поне почти не пропускаме следобедната разходка, бебси спи, аз имам някой друг час спокойствие. За награда си доспива след разходката в количката.

От няколко дни сме пак в период на перманентно мрънкане и разнасяне. Да видим този път колко ще продължи. Поне започна вечер да заспива към 9 и е човешко. Вече мога спокойно да заспя пред телевизора в 9.30.  Crazy

# 613
mladamama, как даваш Дентокинд ? Аз купих снощи таблетките и гелчето. Мисля да започна от сега с хапченцата 3х1, че нали били с натрупване.

# 614
Жана, Дентокинд давам според схемата на опаковката, първият ден 6 пъти по 1 таблетка, защото много мрънкаше и не беше спал от дразненето на венците (поне така си мислех като гледам симптомите), а следващите дни 3 пъти по една таблетка. Разтварям я в съвсем малко преварена вода в една малка лъжичка. Хапчето много бързо се разтваря. Пие го лесно, не се дърпа. Започна да действа сравнително бързо по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт