СЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 2

• 79 252
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Как ги "разтоварвате" след разходка?

При нас и в коридора е над 20 градуса и е прекалено топло, за да спи по космонафт в количката. Като го махам, обаче, се буди.

# 616
mladamama, благодаря ти Simple Smile

# 617
MamaJay ... надявам се.Ще се разбере до 2-3 седмици...Но стига с тая смяна на млека,наистина и се разби стомаха.
 Друго - не се разтваря добре.Ти как го приготвяш точно? Моля те опиши...защото винаги ми остават частици и то доста.. (не го правя с гореща вода))
Аз го правя в по-топла вода, за да се разтвори добре и после го охлаждам. И да остават частици не мисля, че е голям проблем.

И моето диване пъха всичко в устата. Като ми хване ръката и имам чувството, че иска да ми я изяде Joy За щастие не му се отразява на съня. На баткото съм давала Дентокинд и бях много доволна.   

Нямам търпение да идва пролетта. Тази зима изпадах в депресия няколко пъти. Влизах с бебето в болница. Баткото, на който не му е висвал и един сопол две години, сега се спука да боледува. Пед ми забрани да извеждам малкия ако е под 5 градуса. Освен това се очертава да е астматик и при най-малката влага започва да диша тежко, така че никакво излизане дори да е леко влажно. С децата в къщи по цял ден. Егати зимата. Искам да ми пеят птички и да се препичам на слънце в някой парк с децата Nature Sunny

# 618
Това сък зъбите и аз все повече започвам да го мисля...постоянно иска нещо да лапа-ръце,биба,чаршафи одеала играчкии....мрън.
 Възможно ли е от сега? ... въпреки че като чета..Някои на 5 м вече имат зъби хаха.. На Ноел щерката и тя е имала рано рано помня че бях прочела в една тема за зъби...Joy

# 619
Малдини, махам шапка, одеалце и покривало, разкопчавам и разтварям хубаво космонавта. Остават ръчички в ръкавите и крачета в крачолите, но те не са подплатени, така че не вярвам да й е много топло.

# 620
  • София
И моя е все с ръце в устата, че чак му се повдига на моменти. И се дави в лиги. 

# 621
Дентокинд по лекарско предписание ли се отпуска?Иска ми се и аз да почна някаква профилактика за зъбките на малкия.Вре си всичко в устата.Като го сложа на активната гимнастика нареждам играчките така,че да може да ги хваща,но да не стигат до устата му. Simple SmileТой се ядосва и почва да ги дърпа и да мрънка,че не може да ги лапне.Играта е ”Лапни играчка” /ако можеш/.Grinning

# 622
Стефи, аз сама му ги изписах на малкия и в аптеката ми ги дадоха без никакъв проблем. Simple Smile

# 623
  • София
Малдини, и аз не я вадя от количката. Само махам покривалото и одеалцето. Ако мога разкопчавам. Все пак това беше единственото спокойно време през деня - след разходка да поспи в количката, а мама да отмори. От 2 дни нещо не ни се получава обаче - кръстосвам навън, пък тя заспива за максимум час и се почва мрънкането. Дано да е период, че ...

И нашата бебка се лигави и пъха ръце в устата. Все си мислих, че е рано за зъби, но знае ли човек Simple Smile

# 624
  • Варна
Agredecida,
Аз също мислех ,че им е рано за.зъби,но и двете близначета имат по един набол.връх.Супер странно ми стана ,защото на големите ми деца.зъби започнаха да се.показват.към 8 мия.месец.

# 625
Agredecida, на първото ми дете избиха на 5 месеца. Отиваме на консултация и педиатърката "Оппа, ще купувате бели чорапи, имате зъби".  На второто нямам никакъв спомен кога избиха, но по-късно беше. Гледам по снимките на 9 м. вече има 2 зъба.
Сега като ходихме на консултация педиатърката вика "Зъбите напират", особено като я видя, че не вади юмрука от устата. Та те си напират вътре, но кога ще избият не се знае. Може чак след 4-5 м.
Тъй, че Елинорче, не е рано, не е.

# 626
И таз добра...Еми аз немога да разпозная...трябва да питам педиатърката като отидем...А до тогава има дддоооста време..
 А снощи в чудо се видях! За пръв път се случи но се изхлаших ужасно... 1.5 часа след като заспа отивам към др стая и чувам писък и давене и опит за рев ама по скоро цвилене връщам се тичайки светкам лампи де що има...Мъника сънена ме гледа изпаднала в ужас цялата мокра глава,коса...дрехи даже гърба и беше подгизнал (тва се чудя   как аджеба?!)) Чак от носа и изтичаше още... Вдигам я тя милата отпусната сънена забива глава в мен... Толкова се изплаших.... боже боже....само аз си знам!.Преоблякох я,дадох Гастротус и си заспа пак.Но беше чудо на чудесата..мисля,че бе повърнала на фонтан цялото ядене. Ужас!
 И в 3 през нощта...обичайните емоции - събуждане през 10 мин..пръцкане свиване мрънкане Нямам думи...

Айде стига оплаквания хахафа..Излях си мъката

# 627
Два пъти ми се е случвало и на мен така да се задави от повърнато, че да не може да си поеме въздух. Излиза и през носа и през устата. До себе си винаги имам аспиратор, за да изсмуча каквото има в носа й. Но тя здраво си изкарва акъла, а аз още повече.

# 628
Agredecida, млякото по принцип е рядко и не е подходящо за деца с ГЕР, но пък от антирефлуксните млека няма такова за деца с алергии. И аз се видях в чудо като почнах да го давам. Повръщане на умиране. Само да се усмихне и повръща. Затова и захраних рано рано с оризова каша.

А пък за зъбите... както при някои първото зъбче излиза след годинка, така и някои се раждат със зъбче.

# 629
MamaJay, кога даваш оризовата каша и как я приготвяш? Има ли ефект? След като захрани спря ли да повръща?

Общи условия

Активация на акаунт