СЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 2

• 79 250
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Noel, аз слагам на всяко хранене в млякото. Така просто се сгъстява и не се връща по хранопровода. При теб няма как, при положение, че кърмиш. Иначе спря да повръща, пак връща понякога, но не на фонтан и през носа. Ако му дам веднъж мляко с каша, а следващото мляко е без каша, пак започва да повръща.

# 631
Noel, аз слагам на всяко хранене в млякото. Така просто се сгъстява и не се връща по хранопровода. При теб няма как, при положение, че кърмиш. Иначе спря да повръща, пак връща понякога, но не на фонтан и през носа. Ако му дам веднъж мляко с каша, а следващото мляко е без каша, пак започва да повръща.
Ние бяхме така и минахме на фризовом по гъсто е и спря да повръща.

# 632
Госпожицата,категорично отказва да се храни 2 дни...Бях превъртяла.Приема само Аптамил АР и нищо друго! Гастрото каза да дам фенистил и да пробвам дали ще се храни с АР .. дадох.Храни се и не връща.След 3тото хранене каза да спра фенистила ..Нищо не се промени.Пак яде и не връща..Фризопеп,каши..нищо.Вода,чай..не желае.
 Чува се къркорене от червата ужасно, повръщаше Фризопепа много...Сега не повръща..но пак си къркорят и има мн газове. Червата са увредени ясно е.Не усвоява храната и това е ясно. За месец на Аптамил АР -400гр. Сега 2 сед. На Фризопеп (с оризова каша) - 50гр... Положението не е розово.Пуснахме отново микробиология и кръв..
 Аз все още не вярвам в тая алергия.Склонна съм единствено да вярвам,че след една от ваксините 2рия месец всичко се обърка,детето даде назад,започнаха стомяшните проблеми и повръщането.. Незнам вече кой път да хвана! Дали Фризопеп или АР мляко..всичко си е същото - освен повръщането.. Sad(( Незнам кой път да хвана...
 И пробиотици и еспумизани ..и нищо.

# 633
Ние бяхме така и минахме на фризовом по гъсто е и спря да повръща.
Така е, но то не е подходящо за деца с алергия към белтъка.

Agredecida, а защо фенистил да й даваш? Възможно е и да няма алергия. Фризопепа е много горчив и не всяко дете го пие. Защо не се съветваш с някой друг лекар, специалист? Много е тежко така и за теб, и за нея Confused

# 634
Jay ..първите 1 2 пъти за всеки случай,било за да може ако има алергия да не се случи нещо...Ами и да давам и да не давам,все едно...
 Може би ще се посъветвам..Но,от много майки (със стаж)) знам,че е добре като се слуша 1 лекар...а не се раздвояват/разтрояват мнения... И все пак..може би е редно да го направя.
 *Ужасно тежко е...права си.

# 635
Agredecida ,не ти е лесно, стискам палци в ъзможно най- бързо да се оправи детенцето.

# 636
  • София
Agredecida, детето с АБКМ ли е?

# 637
Agredecida, детето с АБКМ ли е?
Лъки, поставена е тази диагноза на епикриза.НО - симптоматично,защото тя плаче много,има много газове,позиви за повръщане,понякога повръщане...Плач след хранене,неспокоен сън винаги... НИКОГА не е имала обриви,не е акала рядко (освен след като минахме на ФризоПеп) а напротив, няколко пъти се е изаквала със слуз и това е. Тест за абкм е правен Кожен,който беше отрицателен ..Кръв от веничката за пълни кръвни са и вземали..но там ми казаха,че в тях няма нещо притеснително. Така че - АБКМ незнам как се доказва при бебе на 4м, дори след като съм изчела ВСИЧКО възможно като информация,все още немога да повярвам че тя има Абкм...Възможно е да греша напълно, аз вече съм ужасно объркана.
 Но това,което аз мисля го казах вече... И това,че сменихме 4,5 млека..и това,че от края на месец Първи тя има проблеми с това стомахче,вече ме обърква ужасно ..та немога вече,да разбера или обясня.
Единственото,което мога да твърдя със сигурност и виждам целодневно: Детето се хранеше лакомо (и вси още е така когатопзапочне все пак да яде), но вече изпитва страх или нз и аз как да го обясня от това да яде...Или просто коремчето и е толкова подуто,че не желае (нз)).Винаги е неспокойна,свива се,изпъва се...Плаче много.Не се чувства комфортно почти никога.Червата и къркорят ужасно - без значение дали яде ФризоПеп или обикновено АМ..,което за мен означава,че стомаха а червата и са проблем... Това е в което съм сигурна.Давам и про биотик,но засега не виждампромяна... До скоро,само да видеше шишето и го захапваше с апетит - явно самото пиене на млякото я облекчаваше,но след това рев до скъсване.Мислех че е гладна,но ако дам повече от нужното - го връщаше.Сега вече, отвема час за да я накарам да зяпочне да се храни... ( и освен вс.това знам че Втори месец -400гр, Трети месец -300 гр. - тоест Спря да наддава добре))) От 15 дни пие ФризоПеп и както споменах с него пък въобще - само 50гр.)))
 За рефлукса съм сигурна - Доказахме го по вдякъкъв начин
Но за АБКМ,както предполагам разбираш..
Няма как да сме сигурни.
 Това е подробно..Е има и още неща,но стана много дълго и се отплеснах...Все пак,като споделиш е по-добре...
 Благодаря на всички ви за подкрепата ! Сърдечно!

# 638
Тия 50гр може да не са от Фризопепа, а защото по принцип в 4м се движат много повече и качват по-малко. По притеснителен е дискомфортът на бебчето.

Обсъждали ли сте алтернативи като донорска кърма или захранване?

# 639
  • Варна
Пробва ли Фризовом?
Трябва да има нещо което да понася,по принцип това мялко е по гъсто.и се използва при ГЕР,и по лесно се храносмила.Ако го хареса ,предполагам ше намали повръщането и газовете..е ,не напълно ,но пък може да има по-добър ефект

# 640
Малдини - кърма не сме обсъждали.Започнахме да говорим за захранването.Ще продължим темата в понеделник,като се видим с гастрото.Добре,склонна съм да се съглася за малкото грамчета,че частично са последица от това че тя посоянно се свива,рита,плаче..т.е изразходва енергия.. Но чак пък толкова? Има проблем с усвояването - убедена съм..Неможе да е само това.. Защото,аз вече споменах до скоро ядеше с огромна охота...
 Скаб - Пила е Фризовом - на храносмилането не се отрази,пак акаше трудно и имаше много газове.А на повръщането...ами,какво да кажа..Аптамил АР със сигурност е по-добрия варянт (когато говорим за нея и повръщането/връщането), а за самия Рефлукс аз си мисля,че целия проблем идва оттам,че коремчето и е подуто,пълно,баво преработва (или въобще не преработва) храната.. и затова връща.Защото неможе да е яла преди 3 часа..и да повърне НЕпресечено мляко,всякаш тукощо го е изяла...

*благодаря и на вас, че се включвате и сте съпричастни! Hands Pray

# 641
  • Варна
Стефан повръщана фонтан и след 3 уя час,не преработено мляко....всички доктори смятат ,че е рефлукс....Странното е ,че като го захранух с тиква (замених едното хранене) не повръща ,пюрето е по рядко ,една идея по гъсто от фризовома.
Ако бебето не усвояваше нищо ,нямаше да качи и грам,явно стомаха е много раздразнен,и изпитва дискомфорт при хранене.Обаче,няма начин да няма начин....Въпроса е да се открие бързо.
Бих искала да ти дам съвет,но в случая специалистите трябва да решат проблема.Тук във Варна има една докторка Георгиева ,води се най добрия гастроенеролог за деца....Ако.искаш,ще се опитам да намеря телефона и

# 642
Чела съм за нея.Ако не те затруднява - ще бъда благодарна!
Готова съм до Виена,не до Варна да отида...стига да получа адекватни съвети и мнение на добър специалист.

*аз също смятам,че няма начин...да няма начин.И силно вярвам,че ще го открием....

# 643
  • Варна
Малко по късно ще ти пиша,че още е много рано

# 644
  • Варна
mgeorgieva7@yahoo.com
От тук на сетне си ти
Мога да ти дам и тел на Панчева,ако.искаш

Общи условия

Активация на акаунт