СЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 2

• 79 248
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Много благодаря!!!

# 646
Agredecida, успех и дано са намери добър гастро с адекватни съвети, за да не страдате и бебчо и ти. Аз имам много близка приятелка, чието детенце беше с АБКМ. Израстна проблема, макар понякога пак да проявява алергия, не е нещо обезпокоително. Мога да я питам, ако нещо те интересува.

А на моята бебка най-после й проби зъбчето. Не очаквах да е толкова скоро. Но това са тонове лиги, сменям блузата по 3 пъти на ден. Лигавника я дразни, постоянно й е засукан или върху лицето.

# 647
  • София
Agredecida, питах, защото племенника ми беше с АБКМ и симптомите бяха други. Имаше слуз и кръв в изпражненията, приеха го в Токуда 10 дни стоя там, като го изписаха пиеше някакво специално мляко което се взимаше с поръчка от една аптека, не беше Фризопеп, но не си спомням какво беше и проблема се овладя. Много добри специалисти са в Токуда, там му спасиха и живота де, защото той е осмаче. Моята дъщеря имаше доскоро подобни проблеми като тези, които описваш, плачеше много, пръцкаше, корема й къркореше постоянно, спеше по малко и се будеше, вечер правеше това с млякото- яде и реве, до преди половин месец е спала почти само в ръцете ми и върху мен. Тя си е с рефлукс, който започна 2 седмици след раждането, само на кърма беше, но започна много да повръща и на 20 дни при докторката се оказа , че е свали близо 400гр. Докторката каза, че ни дава още седмица и не почне ли да качва пинаваме на Фризовом, питах тогава не може ли Аптамил и тя каза, че децата правят най-малко алергии от Фризовома. Е, минахме на мляко, изцеждах кърма докато имаше , но нея я повръщаше. Жт изписването до сега не съм спирала да й дамам пробиотик, първо Био баланс, а сега минахме на Про комбо, защото са живи бактерии. Моите наблюдения со, че имаше проблеми когато не се изхождаше редовно, имало е и такива дни, тогава се засилваше пръцкането, напъването, къркоренето, изхожда ли се 2-3 пъти на ден нямаме проблеми. Сетих се вчера, че има козе АМ, не знам дали би помогнало във вашия случай, но според мен детето няма АБКМ. Освен Токуда се сещам и за доктор Куманова в Детско Здраве, водила съм голямото дете при нея преди години, защото получи кървящи язви вследствие на приемане на Нурофен сироп, много добър специалист е.
Другото което се сещам е за Детското на Пирогов, там са коремни и гръдни специалисти, когато четох за рефлукса попаднах на една майка, на дете с рефлукс,която каза че много са и помогнали много в Пирогов, изписали са прахчета Нексиум (сина ми ги пиеше дълго време) и се е решил проблема.

# 648
Лъки благодаря много за информацията!
 Майка ми живее в София,така че там не е проблем да останем и да поразпитаме.
Чакам да дойде утре,да вземем изследванията и да отидем на прегледа.Като мине,ще потърся докторите които ми споменахте и ти и Скаб и ще взема решение на къде....
 А за про биотиците не сме били редовни до сега,но сега изпихме еднин ПроКомбо а днес взех БиоБаланс и сега и дадох ца пръв път от него..сложих го в млякото.

Ноелче,благодаря!
Честито на вас:)))

# 649
  • София
Няма за какво, надявам се да се оправи бебчето, че като те чета мъка ми става.
Аз от БиоБаланса бях много доволна, изхождаше се по 3 пъти на ден, преди това изпи едно шишенце Биогая , но нямаше ефект от нея. Опитай да не спираш пробиотика, давай го дълго време. А, като се изходи по спокойна ли е?

# 650
Не.
 Стомаха е проблемен.Но има едни течности (според мен киселини) които като се появят я тормозят много и плаче нон стоп-Рефлукс.Сега пия АР млякото и не връща и капка,държя я спи права в мен но примляска и прави кисели физономии след което се буди с палчч... И аз четох,че Нексиум помага на такива деца..Като дойдем в София,ще се консултираме.Можеш ли да попиташ жената за която говориш какви са били симптомите им? А твоя син защо го пиеше,как се отрази?

# 651
  • София
Моят син го пиеше заради язвите, за да намали стомашните сокове, които попринцип разглаждат храната в стомаха.
А, за жената с Нексиума, не помня къде го четох, но ще потърся.

# 652
  • София
Неможах да го намеря, просто тогава изчетох толкова много неща, че нямам спомен къде съм го видяла. Но ето едно мнение на д-р Бърди:

редица деца с упорит рефлукс след бебешка възраст могат да попаднат в няколко групи

- при някои деца той се провокира от храни- кисело мляко най-вече, понякога и други. Спирането на киселото мляко тук е от огромна полза. Тук спадат също- бурканчета, силно студени или топли храни, подправки, лук.
- при други деца упорития рефлукс се поддържа от наднормено тегло и от преяждане.
- при някой деца се обостря от вирусни заболявания- чревни вируси предимно, както и от употребата на Антибиотици и орален Вентолин.
- при някои деца е въпрос на АБКМ или алергия към група храни.

Значи рефлукса може да се дължи на алергията.Frowning1 Прочетох сего, че в Токуда правели подробни изследвания, също така и на рефлукса от кой вид е.
Лошото на рефлукса е, че ако не се овладее води до лоши последствия, като четох дори за много влошен слух( при дете на 2 год. установено чак) заради повръщането и  киселините, които стигат и до евстахиевата тръба при връщане и през носа, и при нас се е случвало.

# 653
Аз я намерих.
Да, знам за последиците.Нашия гастро също,но той ни изписа ранитидин.
 За връзката с алергията и той го каза,но при прием на ФризоПеп сгъстен или не оплакванията и се влошават..А При прием на АР мляко нещата се подобряват.Затова съм склонна да мисля,че няма връзка с алергия..
 Ще пиша на Лично.Защото обърнах темата на *Лична Драма 2017...

Съжалявам момичета,че така натоварваме иначе прекрасната ни тема:* Целувам ви и благодаря!!

# 654
Agredecida, моето дете си е с доказана алергия. Въпреки това, от ден първи той не е имал колики, не се е присвивал, не е имал никога болки, дори когато съм му давала обикновено АМ. При него симптомите бяха други. Освен това, само по себе си повръщането не значи АБКМ. Въпреки, че Дани мина на Фризопеп, пак продължи да повръща. Другите проблеми изчезнаха, но повръщането остана заради рефлукса и заради него лежахме и в болница 10 дни. За щастие с оризовата каша и сиропчето за рефлукса нещата са по-нормални. Искам да кажа, че коликите, пръцкането, присвиването и повръщането не означават задължително АБКМ. Според моя скромен опит с две деца с АБКМ мисля, че при вас проблема е друг. Дано бързо да намерите решение и детенце да не се тормози Hands Pray

Noel, честито зъбче Blush И при нас лигите са като чешма. Не само, че преобличам по 5-6 пъти, ами цопват и по земята и ако не сме разбрали, някой нагазва в локвата от лиги и ги разнася навсякъде Stuck Out Tongue Closed Eyes

Вие скоро говорихте за уреди за приготвяне на бебешка храна. Аз не мисля да взимам такъв, но се чудя като дойде време как да приготвям зеленчуците. На баткото ги сварявах в малко вода, но сега се чудя на пара ли да ги правя?

# 655
  • София
Вие скоро говорихте за уреди за приготвяне на бебешка храна. Аз не мисля да взимам такъв, но се чудя като дойде време как да приготвям зеленчуците. На баткото ги сварявах в малко вода, но сега се чудя на пара ли да ги правя?

Аз още не съм започнала, но мисля да ги правя на мултикукара на пара и ще им добавям АМ.

# 656
  • Велико Търново
MamaJay, аз си взех едно метално приспособление на дупки за готвене на пара- слагам го в тенджерата и готово. Добре се получава засега.
Захраних я с тиква - следващата събота става на 5 месеца. Много й се хапваше вече, просто я виждах. И за втори ден с ентусиазъм си хапваше лъжичките.  Струва ми се, че за стомахчето й обаче още беше рано, през  нощта не беше много спокойна, но то май като цяло сме с късни колики...Като беше на месец повечко поспивах, а сега ми спира тока да търси кравата

# 657
  • Варна
Понеже нервите ми се късат с това захранване ,бързо се опитах да вкарам нови неща......Резултата е плачевен,едния не яде каша от елда,другия отказва.категорично плодовете.Единственото което се приема е.тиква.И сега какво?от тиква.на пържоли...
Мно ми е тегаво това захранване ..

# 658
Смесвай всичко ново с тиква.

# 659
Момичета, ползват ли бебетата ви гризалки и какви? Трябва да взема вече и нещо и за зъби. С каката ползвах Калгел, гледам сега много други са модерни.
Времето е разкош и си правим хубави разходки, дано не познаят за големите студове февруари , че ми е едно пролетно вече.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 09:33 от palomax

Общи условия

Активация на акаунт