Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 921
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia, Bulgaria
От седмица  при нас на рамото има странна синина/подутина. Мислихме си, че сме и направили нещо, но после се усетихме, че е от вяксината. И за плезенето се включваме с вас. Започна да го прави повече от както гука. Другата седмица и ние ще сме на ваксина инсе пада 2м и половина.

# 376
И нашата педиатърка ни дава часове винаги след обяд че няма толкова болни по коридорите,но пък последният път като ходихме в кабинета и беше толкова студено,че усетих нейните ръце ледени като го пипаше,незнам защо нищо не беше включила тая жена.Мерихме го с дрехите.Но аз този месец ще я сменя,щото после чак юни можело.

# 377
Педиатри може по всяко време да се сменят.

# 378
Анди в болницата основно АМ пи, та се прибра добре научен да пие от шише. Малко е кофти за кърменето, ама поне мога да го оставя на ММ
със запасите от фризера.
Залъгалки също ли не ползват?

# 379
Анди в болницата основно АМ пи, та се прибра добре научен да пие от шише. Малко е кофти за кърменето, ама поне мога да го оставя на ММ
със запасите от фризера.
Залъгалки също ли не ползват?
Никакви!Купила съм 8 броя! И всички баби се изредиха да ми кажат как не можело да не иска трябвало упоритост...ама тя става лилаваот рев като и дам залъгалка👀Сърце не ми дава да я мъча😩Ама шишето поне пуска мляко защо не го иска😩

# 380
Не е само при теб този проблем. Моя бебчо също отказва да пие каквото и да е от шише. Залъгалки не ползваме, а и не го насилвам да му давам. Единствено признава гърдата и това е Joy

# 381
И аз изкупих всички марки залъгалки. Каката също не искаше, но тогава не настоявах. Сега обаче проявих търпение - давам да си я ближе, дърпам, за да задействам сукателния рефлекс и така 2 месеца. От няколко дни успявам преди сън (аз и тогава я давам де) да я пробутам и заспива по-лесно и често сама.

# 382
И моята бебка не иска шише и биберон. И е много кофти, че не може да мръдна, а се налага понякога.

Момичета, които кърмите, кажете какво хапвате моля ви. Аз не ям нищо бобово, млечни, мед, ядки, цитруси и кисело. Нали не били ок да бебето. А от два дни не ям и нищо сладко, което ми е най-трудно. Но ми казаха, че от това бебето е неспокойно. И да ви кажа - родих се направо. Първо, че заспива вече преди 12-1 часа. И второ прави паузи сън. Вчера направи 4 часа , което ми се видя уникално хубаво след тия паузи макс 2 часа и това нощем. А тая нощ заспа в 11:30 и се събуди към 4:30 някъде, което беше страхотно просто. Единствения проблем, който остава е да почне да се храни по-бързо без да се успива. Че изкарваме по час кърмене, че и повече така.

Обаче вече не знам какво да ям. То само ориз, картофи, спагети остава. Плодовете и те май отпадат, защото съдържат някаква захар. Може би зеленчуци. А разни купешки соленки може би може? Направо не знам. Споделете моля ви.

А от захарта вече имам страх. Хаха.

# 383
И сладкото ли има ококорващ ефект?!Мислех че само шоколада, и съм го спряла.Е не!Аман! Всичко ям, без шоколад и кафето на ден го сведох до 1😩Мед ям много - 1 буркан на седмица заминава.Орехи много ям за кърмата са полезни.

# 384
От плодовете ябълки и круши си хапвам, никакви цитруси. Ям много спанак, киноа, салати с краставици, копър и маслини. Позволявам си по две квадратчета черен шоколад на ден Simple Smile
Продължавам и с месото - пуешко, патешко, телешко. Купуваме козе кисело мляко и сутрин закусвам с мюсли. Моркови също много ям. Трудничко е и хич не знам как да се разнообразявам, но поне сладкото не ми липсва, но уж ограничавам храната, а доста се оскъпява заради мерака да разнообразявам :/

# 385
  • София
Всичко ям като се има предвид, че сме вегетарианци:)Simple Smile
Сладкеоии блокчета с белгийски шоколад.
Нищо няма на рамото малката или не съм видяла.
Залагалка не искаше много ама я бутам да бе лапа пръсти и ръце поне.

# 386
На големия ми син след ваксини ставаше на топче мястото убиденото и синьо. Пач лепенките ги слагахме на убиденото място така казваше педито никога не сме имали проблеми. Моя пък залъгалка и биберон приема, ама биберона само ако има кърма вътре, друго не пие:) Но то горкия другото ми е АМ за деца с алергив което явно е отвратително щото чета че много трудно го приемат, нного трудно свикват, даже им слагали вътре оризови каши и подсладители за да ги накарат да го пият...Аз си мисля, нали тези чиито деца не искат биберон дори вътре с кърма, дали не ядат на поискване? Когато се привържат много към гърдата обикновенно отказват биберон тотално. Под на поискване разбирам да го слагат на гърда на час, то да хапва по малко и да заспива...нямам впредвид бебето да огладнее на 2 рия час някой път и само защото не е на 3 да значи че е на поискване.

# 387
ЕМА не е на поискване.Има си режим на 2,5 -3 часа.Храни се макс 20 мин.Не го одобрявам това на поискване.От днес почвам да бутам пак залъгалката и поне 2-пъти седмично шишето с АМ, няма да се разберем така с девойката😎

# 388
Mrs Bamboo, my friend:) Ше ма прпщаваш не съм видяла че твоето име седи над написаното, аз вече чета малко на кръст че нямам много време Simple Smile хаха това в кръга на нещата, еми кофти ако е така щото така те възпрепядства да излезнеш. Знаеш ли другото е ти ли му даваш биберона, моя също като ми чуе гласа и се дърпа или ако ме усети.Като остановихме алергията, баща му го хранеше с гадното мляко и само като ми чуеше гласа човек и пускаше биберона и започваше да плаче с нацупена супер тъжна физиономия. Беше ми супер мъчно. А може пък и наистина да има бебета които си искат цицата и това независимо дали са на режим или не! Пробвай да я научиш, ти знаеш най-добре какво значи иначе...

# 389
Аз също си ям каквото ми харесва и не се ограничавам в нищо. Има дни в които ям много сладко и такива, в които въобще не ям и не виждам да има разлика за бебето. Но предполагам като всичко друго и това е много индивидуално Simple Smile Обаче имах неприятна изненада преди малко - май ми дойде... На 50ти ден от раждането, а аз се надявах поне на няколко месеца още свобода Sad Бебо е само на кърма, кърмя най-много на 3 часа даже и нощем, ама ей го на.. Много съм разочарована Sad

Общи условия

Активация на акаунт