Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 335
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Ние сме на НАН,но и на нас храненето ни е проблем,яде ,бута ми шишето,аз насила му го тикам и така 30 40 Мин,на кутията го дават да яде 150,а той едвам докарва до 100,утре съм при новата лекарка и ще я питам .

# 661
  • Варна
Аз питам за панадола, защото на мен пък лекарката ми каза да не давам ако не вдигне и се чудя какво да правя. 36.7 му е сега темп, местата на убоденото за подути ( слагам кул пач) и много жално проплаква

# 662
Мисля, че над 37.3 е висока температура

# 663
Различните педиатри дават различни съвети и наистина е объркващо. Наблюдавай го и ако вдигне по-висока Т от 37, аз бих му дала 2-2.5 мл. колкото и да ми казват, че така организмът се справял. Аз не мога да го гледам как се мъчи, милото.

# 664
На мен педиатърът ми каза да му дам превантивно панадол защото помагал не само за температурата,а и за облекчение на болката.Но пък е противник на лепенките Кулпач защото били пълни с вредни съставки.Всеки лекар с особеностите си. Wink

# 665
Леле, вие цяла тема сте изписали, явно отдавна не съм влизала или вие сте много бързи. Набързо прочетох както сте писали:
За ваксините: и аз давам превантивно панадол и вечерта не го къпем малкия човек, за да не намокрим мястото където е боцнат.
Някой беше писал че има проблеми с изхождането на бебчето си. И ние имахме- то ме беше ръмжне, гърчене, напъни и дори рев когато акаше. Но педиатъра ни изписа colocynthis 9ch. Хомеопатични са. В 30 мл разтавям 10 гранули и давам сутрин, обед и вечер. Някъде към 3-4 ден тези гранули помогнаха на моето момченце.
Да ви питам: знам че е рано още (макар че 3 месеца минаха неусетно ), но вече усилено чета за захранването. Вие кога мислите да започнете?  И по някаква схема ли ще се водите?

# 666
Леле, вие цяла тема сте изписали, явно отдавна не съм влизала или вие сте много бързи. Набързо прочетох както сте писали:
За ваксините: и аз давам превантивно панадол и вечерта не го къпем малкия човек, за да не намокрим мястото където е боцнат.
Някой беше писал че има проблеми с изхождането на бебчето си. И ние имахме- то ме беше ръмжне, гърчене, напъни и дори рев когато акаше. Но педиатъра ни изписа colocynthis 9ch. Хомеопатични са. В 30 мл разтавям 10 гранули и давам сутрин, обед и вечер. Някъде към 3-4 ден тези гранули помогнаха на моето момченце.
Да ви питам: знам че е рано още (макар че 3 месеца минаха неусетно ), но вече усилено чета за захранването. Вие кога мислите да започнете?  И по някаква схема ли ще се водите?
Това на боарон ли са някакви гранулки?Има ли ги масово по аптеките или трябва да ги търся в някакви специализирани?

# 667
  • Варна
Температурата стигна 38 и дадох панадол. Спадна на 37 . Какво правя обаче ако се задържи така или почне пак да се вдига?

# 668
Ангела, в листовката пише, че след 4 часа може пак. Прочети я подробно да видиш какво количество и колко пъти може. Simple Smile Но дано не се наложи. Simple Smile

# 669
По приницп за по-натам при детските болести да знаете, че при t се редуват парацетамол и ибупрофен (Панадол и Нурофен), за да не привикне организма. Нурофен го дават от 3м., затова пиша по-натам. Панадол действа 4 ч, Нурофен - 8 ч. Тези часове са и схемата за прием - Панадол, след 4 ч. Нурофен, след 8 ч. Панадол. Нурофен е удобен за през нощта заради по-дългото си действие. При много висока t, която не се повлиява - Хексалгин (най-токсичен е и в листовкаа го дават над 10 г., но при нужда го изписват и за малки деца). И никога не се прави всичко наведнъж за сваляне (напр. лекарство плюс оцет плюс хладен душ), защото t трябва да спада бавно - с половин градус на час, иначе има опасност от фебрилен гърч.

Извинявайте за лекцията...безсъние, какво да се прави. Grinning

# 670
Лекция, ама за мен много полезна.
Благодаря, не го знаех това.

# 671
Ох за температуриии колко мога да говоря, големия вдига по над 40 градуса редово. Аз между другото като пораснат разбира се по какнсваля температурата разбирам дали е вирус или бактериална инфекция която има нужда от антибиотик..Разбира се никога нансвоя глава не правя нищо но напътвствам лекарката така да се каже. Той е алергичен към ибупрофен тъй че нуруфен йок. Като беше  на 6 месеца мисля за първи път вдигна висока темп и редувах панадол и нурофен, незнам от претоварването от медикаментите ли беше или какво но се обрина целия. И оттогава не смея да давам. Та не я ли свали за около час с панадола и вдигне ли над 39.5 значи нещата вървят към антибиотик. Имала съм случаи в които с Хексалгин едвам я смъква-особенно когато е гнойна ангина...Вие ще си го усетите по вашите деца де, всяко е различно. Когато темп минеше 40 градуса, всичко правех и в банята го вкарвам и лекарство давам и оцед слагам:) Днескашните лекари много го отричат оцеда но помага!

Ангела, аз това в днешно време не го разбирам. Вместо да звъннеш на педиатъра да я питаш какво да правиш ти питаш един куп новородили майки-не лекари. Айде стига вече в тая България все се притесняваме да звъним-ми нали това и е работата, нали това ни се полага по тъпата здравна каса. Изобщо не се притеснявай и звънни на педито, все пак имаш малко бебе...Аз на моя си му пиша по вайбър без никакъв свян. Отговаря ми всеки път до 2 минутки. Ми така де, то затова от няма накъде сме станали всички специалисти по всякакви болести и разбираме от всичко!

Хаха и пак пп стандарт третия пост:) Стефи и Кейти, отностно рефлукса и не искането на яденето и коликите по време да ядене. Понеже за съжаление минсе наложи да се сблъскам с тъпата алергия...Общо взето симптомите и се разделят на два видя: едните са със силни колики, не искат да ядат и имат силен рефлукс а другите като нас акат слуз, кръв и имат обриви. Набюдавайте дечицата. Естествено това че са такива симптомите далеч не означава че е това в никакъв случай, просто ви обръщам внимание защото педиатрите не обичат да мислят дори за алергии. И много често майките го откриват и се осъзнават късно. Моя педиатът също ми каза че няма никаква алергия, най-добрата неонатиложка в Токуда също. Ама странно но факт откакто съм на диета детето е ок и освен това излезна реакция към яйца:) Но иначе на него нищо му няма и видиш ли е супер нормално да си ака слуз и да има обрив по цялото тяло. Сменете млеката, конкретно за Стефи ако пак не се повлияе, поговори с педиатърката и пробвай със специализираното мляко. Той винаги ли така е ял или изведнъж стана? Кейти, ти много сериозно си поговори с педито за този рефлукс. Гастрото какво каза освен дс ти изпише лекарство за рефлукс?

И никога не се прави всичко наведнъж за сваляне (напр. лекарство плюс оцет плюс хладен душ), защото t трябва да спада бавно - с половин градус на час, иначе има опасност от гърч.
Абсолютно си права и много добре си описала нещата.Само за.някакво усппкоение към високите температури да кажа, моята най-добра приятелка е педиатър и винаги ми е казвала че фебрилен гърч може да се получи както на 40 градуса, така и на 38, не е задължително да е супер висока температурата а просто конкретното детенце е склонно...Така че не се ушашквайте като видите висока температура.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 12:12 от Tatti

# 672
Оф, аз със сигурност ако има нещо ще питам вас, че май съм без педиатър. Имаме една позната,която го гледаше, но след като веднъж не ми вдигна тлефона преди месец и не ми отговаря на съобшенията втора седмица съм като без педиатър. Утре ще ходя при една дама и ако ми допадне май последните дни на годинат ще сменям педиатъра. Дразня се като няма на кого да разчитам. да ми е второ дете иди дойди. Ама ми е първо и искам да има някой на разположение.

# 673
Това на боарон ли са някакви гранулки?Има ли ги масово по аптеките или трябва да ги търся в някакви специализирани?
Да на боарон са и се продават в аптеките. Иначе и тяхното действие е с натрупване, но на нас ни помогна.

# 674
Свършвам последната кутия Аптамил комфорт и почвам обикновения Аптамил.От този „комфорт„ на бебо хич не му е комфортно пък ще видим.
Ема,не винаги е бил така малкият но от известно време се появиха проблемите.Като беше на две седмици ядеше повече от сега.

Общи условия

Активация на акаунт