Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 353
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Благодаря ви, момичета, за подкрепата! Hug Hug Hug

# 646
На нас въпреки че ни е второ, също в първите дни ни беше тежко, още повече че за първи пътсме родители на 2 деца и трябва да се научим тепърва да лавираме между двете. Имахме няколко пъти препирни с ММ, поговорихме, казах му, че имам нужда от него. От тогава нещата се оправиха.

Аз ходих на АГ сега - каза, че матката ми била напълно възстановена, все едно не съм раждала. И че кафеникавото течение не е цикъл, защото яйчниците не изглеждали готови още за цикъл. Най-вероятно още съм се чистила. За операцията ми каза, че някой конец е стегнат повече и придърпва мускула, но щяло да се оправи. Ако много се тревожа, на пролет препоръча физиотерапия върху белега.

# 647
Кейти, прегръдки! Пожелавам ти чисто ново начало с бебчо тези празници!

# 648
Ох ей такива истории като чуя за мамини синчета и ми идва да ги хвана тия майки и да ги удрям с тиган по главата цял час а после и сина им да пребия! Лизи и при нас беше същата историята с Мм, отначало сялаш само аз си давах сметка че вече живота ни много се е променил, ама като поговорих с него, след като първо му вдигнах скандал аххаха, сега нещата са ок. Но той моя мъж е златен попринцип, само греха му са цигарите и бирити без които неможе да живее:) Иначе той всеки ден ме кара да излизам с приятели, ама на мен не ми е дотова, като немига да пия и пуша и вече и ям хахаха кво да правя навънка:) иначе се менкаме по някое и друго парти ? За жалост ние заедно без деца незнам кога ще е това. Трябва малкия да попорасне за да ги стоваря и двамата на наще. Иначе да се оплаче не е акал вече 48 часа и се буди милинкия от пръцки, мъчинсе виждам го. Той и преди си го болеше корема ама сега май сякаш повече. Давам един пробиотик от 5 дена може той да го е запекал, силен е, нищо общо с абсолютно недействащата биогайа за която само си дават майките паричките. Ама пък покрай алергията трябва да пие сега че да се нормализират черявата, абе не  е едно и две. Жана, а твоя мъж какво прави в чужбина и ще.се връща.ли при теб? И моя се държи с мен от двн първи все едно никога е съм раждала, ама му се скарах и сега почна да ми носи цветя и да не ми дава нищо да вдигна, викам ти след дъжд качулка аз вече съм във форма:)))

# 649
Кейти, прегръдки ти пращам! Не го е срам, такъв мъж не ти трябва. Мъжът трябва да е опора и стълб, колкото и еманципирани да сме ние жените, имаме нужда да сме слаби и нежни и да се грижат за нас. Жанче дано скоро сте си заедно с мъжът ти.
Моят много ме дразни на моменти, но иначе е много добър и помага редовно вече.И на мен ми се излиза да сме си двамата някъде, но бабите са в друг град, а сестра ми вечно пътува и е сложно.Мога да помоля мама да идва, че ходи на смени, но за сега още не съм я молила освен като ходих на АГ.
 На мен 6 дни вече ми тече страшен цикъл, такова чудо никога не е било. Дано ми свърши скоро, че ми писна с тия кървища вече.
Ема, евала за тиганите, ама по- добре с тенджери, по- тежки са.

# 650
На мен понякога ми идва в повече и се дразня, но си спомням, че има и жени, които постоянно са сами и се справят с всичко сами и решавам, че не съм справедлива и продължавам напред. Като се ядосам на мъжът ми се сещам за братовчедка ми, която загуби мъжът си, когато второто им дете беше на 7 месеца и отново си казвам, че може и да е по-зле и се укротявам. Винаги може да е по-зле. За това съм благодарна  за всичко, което имам. Исках си детето, изстрадах си го и не се оплаквам от нищо.  всеки е минал по този път, някои дори по 2 и 3 пъти, така че..продължаваме напред! Simple Smile

# 651
За кърменето: и аз има дни имам да е изцяло на кърма, има дни дохранвам на някое и друго хранене. Нещо не ми се регулира много, много. Grinning
За рефлукса: хубаво е да се обърне внимание на позата на хранене на бебето, особено ако е кърмено да няма някакъв наклон и да е леко надолу с главата, да не да му стяга памперса, бодито, ластик, да не да има нужда да се оригне или да е преяло.
За ваксините: и на нас ни предстоят тези на 2 месеца. И съм много притеснена, но май май ще ги слагаме, нали уж пазели от тези опасни болести. Попаднах на информация, че ако детето е родено по-рано, по термин се изчислявали двата месеца. И това ме вкара в размисъл, защото е роден 10 дена преди термин секцио.

# 652
Моя мъж и той в началото се държеше сякаш бе съм раждала и очакваше всичко да е като преди, но мисля, че вече започва да свиква, макар и не изцяло. Все още ми е доста натоварено и чат пат му се ядосвам. А за мамините синчета нямам думи. Определено майките им са за убиване. Трябва ние майките на синове много да внимаваме с възпитанието. Много се надявам, че ще направя сина ми кавалер, , борбен, възпитан, който да уважава, цени хората, дано да успея, че възпитанието  е сложна работа.
Кейти прегръдки 🤗 , дано му дойде акъла на твоя.

# 653
Кейти,разчувства ме.Силно те прегръщам.На мен с ММ комуникацията ни започна да куца.Сякаш не е това,което беше едно време..
Моето бебе почти не яде.На ден има няма 400 мл. и то с голям зор.Започва да пръцка,да се свива и да плаче и не си изпива млякото.

# 654
  • Варна
Момичета, след ваксини давахте ли панадол превантивно или само ако вдигне темп? За нещо друго да следя ли? Сега спи и проплаква много болезнено.

# 655
Стефи, на кърма или АМ е бебо?

# 656
Давах панадол превантивно само първия ден.Препоръката беше да продължим и на следващия ден само ако вдигне температура,но не вдигна и съответно само първия ден му давахме панадол.
Пийкок,на АМ сме Аптамил Комфорт.Майка ми като идва за уикендите всеки път ме критикува,че детето заслабвало все повече  защото не го храня. Sad

# 657
Да не би да не му харесва млякото?
И моя ми се струва слабичък, особено в ръцете и краката..

# 658
Възможно е и затова мисля да го сменям.Голяма мъка ни е храненето.

# 659
Момичета, след ваксини давахте ли панадол превантивно или само ако вдигне темп? За нещо друго да следя ли? Сега спи и проплаква много болезнено.
Да, давах по препоръка на педиатъра.
Вечерта му сложиха ваксините, като се прибрахме дадох 2.5 мл Панадол, сутринта също.

Общи условия

Активация на акаунт