Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 887
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Кърмата със сигурност се складира. Колкото повече бебето суче, толкова повече производство. Въпроса е че ако бебето суче на всекимчас по 40 мил примерно, ще има на всекимчас по 40 мл! Това е принципа на кърмата, затова когато се спира кърменето се разреждат интервалите на кърмене, отначало чо памет произвежда милилитрите както преди но после вижда че няма нужда и намаля производството. Аз съм убедена че едно бебе което яде през час не суче по 120 мл , а много по-малко. Което значи че след час ще е пак гладно-логично! Затова и не смятам че е ок този процес, но все тая де. Lizzy, това с времето е точно така, само че дадено нещо което поглъщаме, попада в кърмата след около 2 до 3 часа и се чисти многооо по-бавно от колкото предполагаме. Знам го това защото сега покрай алергията едно супер много изчетох и се консултирах ами и много наблюдавам. Аз като цяло всичките ми твърдения са на база лични наблюдения, рядко заключвам нещо само защото съм го прочела някъде особенно с кърменето защото там е мата хари:)

# 466
Проблемът със складирането е следният:

- гърдите имат максимален обем, който могат да съберат; той е различен за всяка жена

- този максимален обем се запълва много преди 6-ия час.

Ако бебето за 6 часа суче три пъти, вместо веднъж, дори и да не изяжда максималния обем, пак може да изяде примерно 1/2 от максималния обем на кърмене. И в крайна сметка бебето има достъп до по-голямо общо количество (3*1/2).

# 467
Та по този въпрос, вие как смятате - когато пия Но-шпа и пропускам кърмене, трябва ли да цедя или не? Защото аз стигнах до извода, че не трябва. Пишеше, че подобни лекарства навлизат до 30 минути в кърмата и концентрацията им намалява след около 3 часа. Аз за по-сигурно изчаквам 6, но не съм се цедила.

# 468
  • Бурса
Попи моя съвет е да не си даваш парите на вятъра. Значи масово електронните аспиратори са с всмукателна сила 50кРа, както е и моя. А този www.pakostnik.com/bg/aspirator-za-nos-baby-nose-vacuum е 60кРа и не вярвам разликата в силата да е голяма.

# 469
  • София
Момичета с по-големи деца, може ли препоръка за столче за хранене?

# 470
Искам да ви питам нещо за белезите от секцио. Първият път имах перфектен белег, който с течение на времето стана буквално незабележим.
Сега - все пак второ секцио, режат върху същото място и в началото беше доста по-груб, даже имаше едно място, където кожата изглеждаше като прищипана - но и то се оправи. Обаче в левия край, операцията ми е като вдлъбната. Сякаш нещо я дърпа отвътре, а в останалата част е ок и кожата е подвижна. Чудя се сега това дали може да ми създаде някакви проблеми или е само козметично? Определено го нямах преди, сякаш е пришито към вътрешен пласт. Ще го преглътна ако е само козметичен дефект, дано само не ми създава някакви проблеми.
Някой с оплаквае от операцията?

# 471
Та по този въпрос, вие как смятате - когато пия Но-шпа и пропускам кърмене, трябва ли да цедя или не? Защото аз стигнах до извода, че не трябва. Пишеше, че подобни лекарства навлизат до 30 минути в кърмата и концентрацията им намалява след около 3 часа. Аз за по-сигурно изчаквам 6, но не съм се цедила.

Бих се изцедила по-скоро, за да не стане някое запушване с тая 6 часова пауза. Освен това неизпразването дава сигнал на тялото да намали производството, а ти и без това дохранваш.

За какво пиеш Но-Шпа? Не може ли да се замени от нещо съвместимо с кърменето?

# 472
Според вас Милгама-та съвместима ли е с кърменето? Пих я повреме на бременност, но усещам, че имам нужда и сега.

# 473
Концентрацията на Б6 в Милгамата е по-висока от препоръчителните 40мг. Дали ще има ефект, ако пиеш само Б1 и Б12?

# 474
Нямам идея. Пак се появи болка в кръста и за това искам да я пия

# 475
Благодаря, Малдини  bouquet
Тели, имаше ли ефект с овлажнителя и колко процента влажност поддържахте?

# 476
Нямам идея. Пак се появи болка в кръста и за това искам да я пия
Аз имах едни болки в едната гърда (никой не можа да разбере от какво), която минаваше само от Магне Б6 или Ибопрофен. Понякога беше толкова силна,че пиех и двете,за да ме отпусне, но иначе редувах и не съм пила повече от препоръчителните дози за кърмене. Та мисълта ми е дали някое от двете би ти помогнало  newsm78 за милгамата и аз знам, че не е ок заради нивата на Б6  Thinking

# 477
  • Бурса
Благодаря, Малдини  bouquet
Тели, имаше ли ефект с овлажнителя и колко процента влажност поддържахте?

Имаше определено. Съдех по мен, защото не се събуждах с пресъхнала уста. Иначе не съм следила за процента влажност, нямаше такава екстра овлажнителя. Пълнех резервоарчето и пусках като лягахме. През деня не съм го държала включен, защото обитавахме предимно хола.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 22:22 от telly

# 478
 Малдини-стомашни проблеми. Получих няколко кризи с непоносими болки. Гастрото ми изписа едно лекарство спазмолитик, но то се оказа несъвместимо с кърменето и не го почнах.

# 479
  • Варна
Момичета, по колко време будуват и по колко спят вашите бебчета в денонощието?

Общи условия

Активация на акаунт