Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 922
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Ние сме 6-7 пъти дневно по 120 мл.
Не мажа лицето с нищо, само с тампон почиствам и физ. разтвор. Ползвам козметиката на Мустела, проблеми нямаме.

# 451
  • София
За кърма ми каза един приятел било полезно масло от черен кимион Simple Smile

# 452
Midnightstar, за хигиена на срамните устни ползвам всяка вечер, след къпане, стерилна марля, напоена със сребърна вода, разтвор, който има дезинфекциращи свойства, антибактериални, противовирусни и прочие... Със същия разтвор и марля, преди това почиствам очичките.
Дали е скок в растежа, незнам, но и ние преживяваме подобни истории като вашите. Давам и кърма на поискване, общо взето е залепена за гърдите ми като пиявица.
Установих, че Моята госпожица страшно обича да скитори, и да се вози в кола, количка... Ако я возя, може и да не помисли въобще за ядене цял ден...

# 453
Случва ли се на кърмещите бебето да суче и да си извива назад галавата, видимо по някой път нещо е недоволен ни хем иска гърдата, хем се извива няколко секунди по-късно и я пуска. По някой път така ми прави и като го гушна и пробвам да го приспя. Обяснявам си го с нервност...Вие какво мислите? Крусти и ние имаме ама малко, но не го мажа с нищо щото още.има коса и както заради тоя дерматит го къпем макс 2-3 пъти в седмицата, не мерси. Иначе wild Poppy, ти знаеш как изглежда АД така че няма как да го сбъркаш. Всъщност незнам щерлата кога го е получила зашото при бебета атопията е доста по-различна на вид по тялото от като станат големи..на едни малки пъпчици с малко все едно гной вътре,ситни,и се зачервява около тях отвреме навреме. По бузките си е типичното. Малкия от вчера е с пач лента на гърба и сега чакаме 48 часа и после 72 да видим аджеба ще.покаже ли реакция...

# 454
Hitrushanche, как сте вие:)? Мисля си да ти пиша от едно известно време да питам как сте но все нещо времето не достига. Имай впредвид че ако бяхме родили летни бебета голяма част от проблемите с тия хранения нямаше да ги има. Бебетата спят в количките и често попропускат яденето в уречения час. Филма е ей сега като сме по цял ден вкъщи, то и за тях е еднообразие. Колкото до храненията, аз между другото незнам вие как сте но аз един ден бях нарушила всички мои "правила" в кърменето и накрая аз нямах кърма да му давам на малкия през час-два, защото съм си свикнала гърдите, давам на по 6 часа едната и съответно кърмата се е урегулирала така. Та идеята ми е че ако иска малката да яде по на често просто незнам дали изобщо има достатъчно да се наяде и до някаква степен и това може да е причината след час пак да проплаква. Това са си само предположения де, но от това което аз виждам при мен.

# 455
Кърмата се образува и докато бебето суче (даже май най-много тогава, защото се образува при изпразване/ниски нива на локалния инхибитор на лактацията). Не се образува на интервали (през 6 часа например). Имай впредвид, че 6 часовите паузи на всяка гърда при редуване са способ за ограничаване на хиперлактация (тялото получава по-дълго време хормонални сигнали за пълни гърди). Ако усетиш недостиг е добър вариант да предлагаш и двете на хранене (на всеки 3 часа). По-честото изпразване дава сигнал на тялото, че генерално са необходими по-големи количества.

За извиването - Анди го прави като му се раздвижи перисталтиката. Възможно е и да се дави от силна струя (ако ти е такава).

# 456
Кърмата се образува и докато бебето суче (даже май най-много тогава, защото се образува при изпразване/ниски нива на локалния инхибитор на лактацията). Не се образува на интервали (през 6 часа например). Имай впредвид, че 6 часовите паузи на всяка гърда при редуване са способ за ограничаване на хиперлактация (тялото получава по-дълго време хормонални сигнали за пълни гърди). Ако усетиш недостиг е добър вариант да предлагаш и двете на хранене (на всеки 3 часа). По-честото изпразване дава сигнал на тялото, че генерално са необходими по-големи количества.

За извиването - Анди го прави като му се раздвижи перисталтиката. Възможно е и да се дави от силна струя (ако ти е такава).
Ами тук не съм много съгласна.На всеки три часа усещам как млякото слиза и буквално започва да тече.И ако дребната си е изместила часовете за хранене е доста неприятно.Така че, освен че бебето свиква на режим и моето тяло също, т.е. мляко се произвежда не когато бебето суче, како се казва трябва да има технологично време тялото да го произведе.Сученето само предизвиква слизане на вече произведено мляко.

# 457
Производството и слизането са два отделни процеса. Усещането за напълване е от слизането, контролирано от окситицина.

# 458
Ема, не е АД, днес даже почти го няма.

И бебси така се извиваше. Правеше го, докато имаше по-силни колики и после, когато искаше да суче за приспиване, ама ако може без да тече мляко. А ако от стимулирането ми слезеше кърмата (това, което Малдини описва горе), ставаше страшно. Сега ако е яла преди по-малко от 2 часа и й се приспи, пък иска да се гушка и да суче - гушкам и предлагам биберон. Пу-пу, че най-накрая свикна.

Хремата при нас си е налице. Повдигнах матрачето да не се дави и чистя нослето с бейбивак за ужас на майка ми, баща ми, а сигурно и на съседите, които са се чудили кой психопат чисти в 4.30 сутринта. Grinning Обаче е много бързо и ефективно, та нямам много скрупули. Някой ползва ли електрически аспиратор? Че колкото и да е ефективно, докато измия, сглобя, прикача към прахосмукачката и т.н.си е хамалогия. Да не говоря, че самата прахосмукачка е паркирана до спалнята и ще видим кога точно ще се пребия.

# 459
Здравейте момичета,
Знам, че преди време някои от вас бяха споменали книга, която следват за кърменето. Можете ли да споделите заглавие, че не мога да я открия в старите постове?
И още един въпрос - ползвате ли овлажнител за въздух и ако да какъв и каква марка е? Мислим да взимаме та ако можете да споделите опит  Wink
Благодаря Hug

# 460
Много жени и консултанти препоръчват "Азбука на кърменето" на Грю Нюландер.

# 461
Момичета, освен последния болничен който е дон135 дни и декларация за обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения и бла бал(много и е дълго названието) нещо друго трябва ли да се попълва и подава в НОИ, за да започне изплащане на майчинството?

# 462
  • Бурса
Здравейте момичета, да се включа и аз по някои теми и въпроси.

Аз имам електронен аспиратор. Пълен въздух са. Бях ги проучила, електронните аспиратори на всички марки са с еднаква сила(само един имаше по силен като проверявах, но разликата в цената не ме устрои) и са супер щадящи. Не можеш да издърпах гъст секрет с него, само ако е на водичка. Аз го зарязах и си действам с тоя за уста както и при каката.

Овлажнител ползвах с каката защото къдеъо живяхме тогава въздуха беше много сух. Не беше известна марка, купих го от аптека с консулт от фармацефтката.

Аз също вярвам че има такова нещо като скос в растежа. И поне при мен не мога да го отдам на промяна в режима на бебето. Ние също се храним поне през 2,5-3  часа, през деня ако сме на вън и през нощта прави и 4-5 часови паузи, но аз не съм от тези дето ще се съобразявам изцяло с режим на бебебто. И то ще се съобразява с моя все пак  Grinning Излизам всеки ден било на кафе, на пазар, по работа, по лекари, по различно време. Вземам всеки ден каката от градина, ходим с нея по площадки а бебата е в количката и така.

За тази мама която искаше да намали продължителността на кърменето ще кажа от моя опит че просто има бебета които сучат по дълго и такива, които се нахранва бързо и това си е до бебето. Голямата ми сучеше по 40 мин- час и така докато попорасна малко. Но вечер за заспиване винаги си сучеше дълго докато се унесе. И очаквах същия филм, но Габи ме изненадва, тя се наяжда за 10-15 мин и никога не заспива на гърдата. Съвсем друга порода  Joy

А биенето и извиването при мен понякога се случва, когато бебата има нужда да се оригне.

Извинете ме за дългия пост... малко се отпуснах

# 463
Теlly, сещаш ли се кой е скъпият електронен аспиратор? Гледах някакви по 70-80лв.на сайта на Ремедиум и се чудя, защото това си е дългосрочна инвестиция. С каката никакъв не ползвах и докато не се научи да си духа носа беше голяма мъка.

# 464

Аз пък съм склонна да мисля като теб. Търсих много инфо за това как се образува кърмата. Защото ми се наложи няколко пъти да пия Но-шпа, която докато сме бременни ни я предписват като бонбони, но сега за кърмачките се оказва, че няма достатъчно инфо и личната препоръча да не ползвам. Но като ми се наложи гледах да пропусна кърмене. И не съм цедила и хвърляла, а просто кърмя след 6 часа, примерно. Четох дали трябва да цедя и хвърлям, ако съм пила хапче или пила алкохол примерно. Пишеше, че цеденето не намалява концентрацията на даденото вещество, а времето. Това ме навежда на мисълта, че кърмата се произвежда на момента, а не се складира.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 15:40 от Lizzy*

Общи условия

Активация на акаунт