Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

 • 5 598
 • 161
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 291
Бог ми дава изпитания,
но и ми помага да ги преодолея.
И не на последно място - имам Вас,
 HugHugHug
с които да споделям и обменям опит.
А така, ще се съгласите, е по-лесно
духовното оцеляване  и физическото преодоляване.
Да ни дава здраве, надежда и вяра в самите нас....
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

СТАРИТЕ ТЕМИ
Скрит текст:
1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10; 11; 12; 13;
14; 15; 16;17;18; 19; 20; 21; 22; 23; 24; 25; 26;27; 28; 29; 30; 31; 32; 33; 34; 35; 36; 37; 38; 39; 40; 41; 42; 43; 44;45; 46; 47; 48; 49; 50; 51; 52; 53; 54; 55; 56; 57; 58; 59; 60; 61; 62; 63; 64; 65; 66; 67; 68; 69


Диспансери за онкологични заболявания

Виктория - Проект за комплексна рехабилитация на жени след операция на рак на гърдата
Скрит текст:

Онкологични клиники в чужбина

Нетрадиционна медицина и друга информация

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:56 от DZ

# 1
 • Мнения: 1 049
Хоп първа в темата.
Да попитам по време на химиотерапия може ли да се пият билки? За добавки знам, че не може, но за билки не знам.

# 2
 • Мнения: 581
Благодаря за темата . Нека няма нови попълнения. Бъдете здрави 🍀🍀🍀

# 3
 • Русе
 • Мнения: 5 870
Цоп и аз Hug

# 4
 • на20 километра от Бургас
 • Мнения: 83
Благодаря за темата.Аз още чакам резултати от биопсията.То голямо чакане,изпаднала съм в тих ужас.При вас колко време отне това.В сряда ми я правиха.Били две изследвания,нямам представа какви.И докато чакам ,междувременно дали мога да мина някакъв скенер или ЯМР ,реших да си платя нещо такова,но незнам какво да е .Приемам съвети.Какво ли става с Solace.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 13:51 от катеринка

# 5
 • Мнения: 1 049
Кате, може да минеш. По-добре е ЯМР, но е доста по скъпо.

# 6
 • Мнения: 1 057
Аз чаках хистологията точно 1 месец.
Няколко дни преди да излезе си направих ЯМР на своя глава.

# 7
 • Мнения: 645
Може ли да ми помогнете да разтълкувам какво ми казва лекаря. Изрязана е цялата гърда и лимфните възли. Чакат се изследвания на лимфните възли. Защо на тях след като са изрязани вече? След операцията ми каза, че не може да гарантира, че "не е минало зад лимфните възли" и ще го знае тази седмица, сега казва, че лифните възли изследват, а дали е минало през тях ще се знае след няколко химиотерапии. Обърках се какво изследват и какво търсят сега и какво след няколко месеца.
Също каква е разликата в изследването при биопсия и хистологията? Биопсия с пълна упойка от хирург е правена преди предоперативната химиотерапия и в екипкризата тогава пишеше за аденом, което аз приех за доброкачествено образование. Сега след операцията май вече говорим за друго. Т.е има някаква много съществена разлика между биопсията и хистологията, която не схващам.

# 8
 • на20 километра от Бургас
 • Мнения: 83
Каква е тая хистология цял месец, Lеа_Lеа,няма да ми останат нерви ако чакам толкова.Казаха до пет дена,после станаха почти десет.Какво да искам и да кажа,ако реша за ЯМР,парите сега са най-малкото.И дали ще се видя,т ако има разсейки.На вас какво ви показа.

# 9
 • Мнения: 4 193
Благодаря за новата тема!
Аз, по-малко от две седмици за хистология, не съм чакала. Да не кажа, че и към 20 дни отиват, тук( ако се случат и някакви празнични или почивни).
Аз, вчера приключих( надявам се окончателно) с тежките химии. През март ще правя скенер, после, ако се спазарим със завеждащият отделението, може и за  PETскенер да ми даде бележка(ако не даде, ще търся други варианти). И след това ще подкарвам пак хормоналните и поне до края на годината ще имам и херцептин. Но, самата мисъл, че голямата гадост мина, направо ме кара да се чувствам щастлива.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 1 016
Привет,

Аз не успях да уредя никак ПЕТ секенер в България преди 5.03 ... затова ето ме в Истанбул. Днес срещу 1000USD минах изследването, че и ЯМР на главата направиха. Сряда ще имам резултатите и ще решаваме какво ще правим.

# 11
 • Мнения: 3 291
Билки не съм пила, освен мента, лайка, - абе обикновен чай 😂
Билките не са шега работа, трябва да се внимава.

sunlight_eli, няма как епикризата да е аденом, а да има предоперативна химия 🤔
Нещо още тогава са хванали клетки.
Биопсията ти вземат само малка част от образованието, хистологията след операцията е по-голям материала и т.н.
Изследват лимфните възли, за да видят дали по тях не е минал рака и отишъл някъде дет не му е работата.
Преди хистология няма как да го знаят, освен ако не е очеизвадно 😔
Хистологията се чака мин . 2 седмици.
Първо патолозите   не се занимават само с ракови болни, а и има технологично време.

# 12
 • Мнения: 645
sunlight_eli, няма как епикризата да е аденом, а да има предоперативна химия 🤔
Нещо още тогава са хванали клетки.
В епикризата определено пишеше аденом. Предоперативната химия ни я обясниха, че мястото е много възпалено поради късното отиване на лекар (което видимо беше така) и трябва да се мине един курс, за да се изчисти възпалението. Също и бяха казали, че и влива най-слабите възможни лекарства. Въобще нищо от дадената информация преди операцията не отговаря на студения душ в който ме заляха след нея. Давам си сметка, че нарочно или случайно всичко казано до момента не отговаря на истината, защото майка ми досега винаги е била на прегледите сама и явно я щадят (въпреки че епикризата не виждам защо е толкова фрапиращо различна), но сега някакси трябвада отсея кое от казаното от лекаря е истина и кое не, а изпитвам съмнения, че и на мен ми спестява някои неща след като не понесох добре новините миналата седмица.

Изследват лимфните възли, за да видят дали по тях не е минал рака и отишъл някъде дет не му е работата.
Това го разбирам и звучи логично, но какво тогава ще изследват след като прикючи следващите вливки химио? Ако тогава ще правят скенер и ще търсят разсейки, какво показват сега лимфните възли.

Съжалявам, че задавам такива основни въпроси, но лекаря не е от най-обясняващите, а и както казах изпитвам съмнения в това което казва (не в качествата му на лекар, само в спестяването на информация).

# 13
 • Мнения: 1 057
Каква е тая хистология цял месец, Lеа_Lеа,няма да ми останат нерви ако чакам толкова.Казаха до пет дена,после станаха почти десет.Какво да искам и да кажа,ако реша за ЯМР,парите сега са най-малкото.И дали ще се видя,т ако има разсейки.На вас какво ви показа.

Здравей катеринка,
Хистологията става бавно. Причината е, че се правят множество тестове. Веднъж да се типизира видът на образуванието, втори път да се прецени дали е хормонозависимо. При колебателен резултат също се правят допълнителни изследвания.
Аз си правих ЯМР в Токуда. Обадих се по телефона и казах, че искам ЯМР на млечни жлези. По спомен, около 250 лв ми беше ЯМР, и около 70 лв платих за контрастното вещество. Записах си предварително час. Казах, че не ме праща лекар, а имам съмнение за нещо в гърдата. На място занесох предварителните изследвания, бях ходила на мамолог и от там имах снимки и констатация за въпросното образувание.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 18:24 от Lea_Lea

# 14
 • на20 километра от Бургас
 • Мнения: 83
Леле, Solace,чак там ли отиде,и защо и на главата скенер.И двете неща ли прави-имам предвид ПЕТ и ЯМР .И аз мисля да мина резонанс,но ПЕТ знам че много облъчва. Каква е разликата между двата апарата,и кое е по-добре.В Бургас къде мога да направя,някой запознат .Solace,от сърце ти желая хубави резултати.Кой-знае,може да се окаже,че първата биопсия е била вярна.

Общи условия

Активация на акаунт