Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 340
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, само моето бебе ли реве преди да заспи!?! Къса ми нервите това мъниче. Виждам го как му се спи, търка очите, прозява се и никога не заспива сам. Носим се на ръце с биберона и реве и се мъчи да не заспи, насила си отваря очите, ама зор голям си дава....плаче докато изнемогне и в един момент заспива. На това е преди всяко спане още от раждането. Само моят ли е такъв любопитко, че хем му се спи, хем реве да не заспива!?

# 676
Мне. Моят е същият, направо с яденето и спането полудявам вече.
Другото при него вечер е, че в ръцете ми заспива и в момента, в който го сложа в кошарата се ококорва и писва. И така по 10 пъти се приспиваме, събуждаме и ревем. И накрая вече, точно преди съвсем да лудна, най-накрая заспива.

Объркани са ми дните в изравнителния болничен и ми го бяха върнали миналата седмица. Ходих до д-ра, пусна ми нов, с коректните дни. Да, ама пари нямам, а нали уж щели да превеждат и за двата месеца (ноември и декември), та да си приключат годината.
Звънях сега в НОИ, пари ще имам след 04.01., направо лошо ми стана. Последно теглих на 16.11., баси. Ако не е ММ да праща, жива съм загинала с това наакано майчинство.

# 677
Абсолютно същото е при нас. Заспива ми в ръцете, слагам го изключително бавно и внимателно в коша и веднага се ококорва! И това упражнание всяка вечер поне по 10 пъти.....
На 14 декември ми преведоха за остатъка от ноември, но нямам нищо за декември засега.

# 678
Моето има дни,в които по цял ден търка очите,плаче и не може да заспи.Виждам го,че му се спи но не може и това го изнервя.А друг път спи по цял ден и се буди само за хранене и за смяна на памперс.Като го държа обърнат по коремче към мен му е много хубаво и заспива,а като го държа в класическата поза за държане на бебе не му харесва и започва да се върти.На какво може да се дължи?Майка ми казва,че защото са ми много слабички рцете и вероятно на бебо не му е удобно,но на ММ не са му слаби а и в него е същото.Замислям се дали не го боли гръбчето или някой прешлен.Все още не държи главата стабилно,а е на 3 месеца вече.

# 679
Стефи, моят мъньок също иска все в изправена поза да го държа, оглежда се, ослушва се, много е смешен. И вратлето също не му е стабилно, прави се на мъж, иска да го държи и да се пери, ама се киндилка постоянно и си умирам от смях. Grinning
Нищо му няма на прешлените, не си ги вкарвай тия мухи. Просто вече са ококорени и им е интересно, заглеждат се, а като ги държим в класическата поза и ги ограничаваме в оглеждането на обстановката. Simple Smile  Малкия много обича да зяпа в телевизора, все към него си върти вратлягата. Simple Smile

# 680
На мен ми преведоха парите за ноември и декември още на 5 декември. И сега ще чакам следващите чааааак през февруари 😆

# 681
И моето бебче иска все изправен да е и да се оглежда. Забелязах, че му е най-удобно като го държа изправен с гръб към мен. Така се обляга на гърдите ми и има пълна видимост. В тази поза ми подзволява допи известно време да сме седнали, а не както обикновено да се разнасяме из цялата къща.

# 682
И моя вече се кокорчи и иска да се разхождаме да разглежда, пъчи врата и му се клати главата като на тия човечетата в колите които слагат:) Пийкок естествено че тук всеки ще ти помогне и каже, аз тоя коментар го направих по повод на педиатрите че ме дразнят всичките. Като става въпрос за малко бебе ще се отзовават веднага ако трябва и до вкъщи ще идват! А и ние не сме лекари, не е сигурно че си даваме най-добрите съвети. Мен ми преведоха и за Ноември и за Дек, но до средата на Дек че новия болничен започва от 11.12 и ще го чакам Януари.

# 683
При вас коликите в какво се изразяваха, в неутешим плач с часове или в пръцки които го будят и поплаква? Бебока няма такива моменти да плаче неутешимо, но за сметка на това постоянно подпръцква което го буди, което го кара да плаче.

# 684
При вас коликите в какво се изразяваха, в неутешим плач с часове или в пръцки които го будят и поплаква? Бебока няма такива моменти да плаче неутешимо, но за сметка на това постоянно подпръцква което го буди, което го кара да плаче.
Моето бебче го мъчат докато спи, рано сутрин към 1-2 до към 5-6. Много му се спинка и си лежи със затворени очички, но постоянно прибира коленете и ги изпъва рязко и ръмжи, дори приплаква по малко, но тези часове минават в просъница за него и кокорене за мен Sad

# 685
  • София
Има моменти в които го нося като тигър, заспива и се буди с плач и свиване, а като го оставя с леглото следва още по-голям рев. Други дни плаче по цял ден неутешимо от много силни болки, свива се и пръцка.
Утре с ММ за пръв път откакто се е родил бебо ще излезем на кино, мама ще го гледа, а днес се престраших и го оставих на свекито за няколко часа да се подстрижа и напазарувам...е, аз си знам че си го успокоявам най-добре, тя го носи в поза бебе, а той плаче неутешимо защото има колики, показах й как да го хване на тигър, но тцъ...прибрах се, гушнах го и заспа Blush

# 686
Снощи носене,приспиване,рев,рев,приспиване,носене,до 3ч сутринта.Тази вечер се очертава същото.

# 687
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък днес ходих на първа консултация при новия педиатър (миналата седмица я смених) и се оказа, че бебето ми тежи 4,200, което е 1кг над теглото с което се роди, а е на 2м и половина. Много съм изненадана, защото през деня е много спокойна, вечер плаче за 10-15мин когато има газове, спи по 5-6 часа вечер... мислих си, че и стига кърмата.

# 688
Коликите при моето бебе са предимно по време на хранене и малко след това.Започва се едно пръцкане,пищене и свиване.И докато спи понякога се случва да се събуди с плач и после пак заспива.

# 689
Аз пък днес ходих на първа консултация при новия педиатър (миналата седмица я смених) и се оказа, че бебето ми тежи 4,200, което е 1кг над теглото с което се роди, а е на 2м и половина. Много съм изненадана, защото през деня е много спокойна, вечер плаче за 10-15мин когато има газове, спи по 5-6 часа вечер... мислих си, че и стига кърмата.
Какво ти каза педиатърът? Мен това ми звучи като да е нехранителна кърмата - да, знам, че такова нещо няма, само да не се хвърли някой да ми обяснява Simple Smile . Наистина малко е наддала, но не е нещо непоправимо. Но защо чак на толкова късен етап го установяват? Не са ли ви мерили досега?
Може би трябва да промениш храненето си? Казвали са ми, че от овесени ядки кърмата ставала по-гъста, не знам... Какво те посъветваха?

Общи условия

Активация на акаунт