Чумата

• 44 554
  • 531
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има хора с широки пръсти, които докато не изхарчат цялата заплата (всички налични спестявания) не мирясват. Та може и този да е такъв ....

# 16
Може да изплащат някакъв скъп кредит и жената да движи и следи нещата. Може на теб, като на незапознат, да ти изглежда сякаш тя ги прибира, а всъщност парите да отиват някъде по разпределение с пълното съзнание и съгласие на съпруга.

# 17
Та въпросът ми към вас е: - Защо една жена унижава мъжа си по този начин?

Не, въпросът е защо той я търпи. Иначе докато има овце ще има и вълци.
Обикновено след време тези мъже поумняват, минава им заслепението и се развеждат, но не могат да си върнат живота.

# 18
Може да изплащат някакъв скъп кредит и жената да движи и следи нещата. Може на теб, като на незапознат, да ти изглежда сякаш тя ги прибира, а всъщност парите да отиват някъде по разпределение с пълното съзнание и съгласие на съпруга.
Може да е това, може героят да е мухльо, женен за чума, много неща може. Авторът не им е в дома и няма как да знае какво е реалното положение на нещата.

# 19
Уважението е основното, което липсва в повечето български семейства. Не се набляга по нашите ширини много-много на възпитанието на чувствата и на уменията за общуване. Хората се събират и създават семейства, заслепени от любов, емоции, страст, хвърлят се смело да ги изживяват, но не умеят да се уважават. И когато емоциите и страстта поутихнат, като не са се научили да се уважават, започват да се дразнят и да се мразят. Има също така и голямо количество компромисни бракове, когато хората не се обичат и харесват достатъчно, но са си взаимно удобни за реализация на проектът "семейство" в очите на близките и обществото...

Сега, защо хората ги удовлетворява да живеят без уважение, да унижават партньора си, или да се оставят да бъдат унижавани - това е въпрос на личен избор и ценностна система.

Във връзки със зависимост (емоционална, финансова, сексуална и т.н.), обикновено това устройва и двамата. Да не говорим колко често хората преиначават нещата и се правят на мъченици само за да привличат внимание и да генерират съчувствие. Мрънкалници всякакви.

# 20
Е, той е мухльо, не защото тя е чума, а защото айде моля ви се кой нормален мъж (подчертавам мъж, не мекотело) ще позволи жена да му се качи на главата. Дали ще е майка му, жена му, любовницата, колежката или дъщеря му, все тая, той като е мекушавец.
А тя, дали е чума или ангелче, няма значение, всеки е някакъв, ако му позволиш да те прави на маймуна. :>

# 21
Ами като гледам реакциите то стратегията
... Да не говорим колко често хората преиначават нещата и се правят на мъченици само за да привличат внимание и да генерират съчувствие. Мрънкалници всякакви.
е направо гениална. Всичко живо се върза на Гошо , който ожали бившия ортак Пешо от жена му ... хахаха . НА хората им се иска да одумат някого, да го съжалят, да му одумат семействоо и да мислят, как има някой по-зле от тях.

BirdsFlu всичко добре, но като гледам единствения оплакващ се в случая е приятеля, изоставен, изоставен ... хаха

# 22
Та въпросът ми към вас е: - Защо една жена унижава мъжа си по този начин?
В случая полът няма много общо. Подобно поведение е присъщо и за двата пола.
Другото няма да осъждам, човек, който по този начин разнася семейните си отношения не е читав.

# 23
  • град-държава
Ха ха. Те и за мен говореха подобни, защото на събирания мъжът ми сядаше до мен, а не на отделна маса с мъжете.
Не давам, ко да прайш 😆, ама само в сбърканите им празни кратуни.
И да му набутат друга имаше мераци, заедно с жените им, за да има харна женичка, а не чума да го мачка и унижава.
Тези МЪЖЕ вече не са му част от приятелите, не  защото е семеен и не защото не давам, разбира се.  
По въпроса - каквото сам човек си направи, никой не може да му го направи.  😉

# 24
От поколението на 50+  доста хора живеят по този начин. Мъжът си дава цялата заплата и после му отпускат джобни. И се смята за съвсем нормално да е така.
За по-младите не знам как са нещата.
Моят мъж никога не ми е давал пари, камо ли заплата. Това също не е ОК и беше една от причините да не ми е мъж вече.

# 25
Не е задължително проблемът да е в "чумата". Мизерникът и без чума си е същия мизерник. В крайна сметка не е малко дете, че тя да му дава джобни за семки и бонбонки.

# 26
Защо да е мизерник?
Имам доста приятели и колеги, които са на този принцип.
И хич не са мизерници даже.

# 27
От поколението на 50+  доста хора живеят по този начин. Мъжът си дава цялата заплата и после му отпускат джобни. И се смята за съвсем нормално да е така.
В Япония също е прието да е така, като при това жените по-често не работят след брака. Laughing
Може би при най-младите вече не е така, но все още е традиционно разпространен модел.

# 28
Защо да е остарял модел, това си е нормално.

Много ме дразнят мъже, които се женят, защото искат да са ергени със слугиня у дома. Хем стискат кесията, хем и с времето си разполагат, цъфтят от здраве и хобита, а до тях гледаш една изнервена женица, юркана дори повече от необходимото, за да я държат във форма.

По-добре жената да е "чума" и да стяга редиците, щото е слабият пол и е мега тъпо мъжът да я умори.

Ако мъжът е толкова мъж, ще направи нещо и ще си изкара пари за джобни настрана.

Аз у дома не държа връзките на кесията, но имам глас какво се прави и какво се случва. И няма такова нещо да се изхарчат парите главно за екстри. Ако иска екстри, ходи, търси и си увеличава доходите, за да има за всичко. Та така...

Между другото, с това пиене българският мъж се състарява и вчичасва ужасно, а е издигнато в култ като проява на мъжество. Гадост...

# 29
Защото иска назаем от приятели и се жалва, защото чака на благоволението на съпругата си, от която очевидно се оплаква. Един достоен мъж, дори и 20 стотинки в джоба да има, дори и да му се наложи инцидентно да поиска назаем, има начин да го направи така, че да не предизвика съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт