Чумата

• 44 835
  • 531
  •   1
Отговори
# 240

Ако съм обидил някоя г-жа/г-ца с "чумата" се извинявам, не е нарочно. Чумата на колегата я наричам понякога на галено и Чубака Simple Smile

Та днеска имаме съществен напредък: пак е без джобни но пък му е купила цигари ...

по-важно е кола маска да си е направила Чубака . Брей и цигарите му следиш. Този верно е горкия. От една страна Инспектор Дюдю от другата Чубака ...

# 241
...Защо нападате човека така. Един мъж да влезе и да пише, да дава различна гледна точка на темите и го захапахте като на състезание. ...
щот ни е подозрителен с тези грижи и тази подробна информация

# 242
  • София
Е, ако колегата има навика да се оплаква напоително, какво да направи punchinello?

Аз съм чувала за колега (от друг колега в неговата стая), който се криел от жена си, че пуши и се обезмирисявал с виолетки. Това го правех преди 30 години, но за възрастен човек ми изглежда странно.

# 243
  • Куциндрел
Лелеее вие ми оспамихте темата.

Ако съм обидил някоя г-жа/г-ца с "чумата" се извинявам, не е нарочно. Чумата на колегата я наричам понякога на галено и Чубака Simple Smile

Та днеска имаме съществен напредък: пак е без джобни но пък му е купила цигари ...
На него може и да му харесва да го тормозят по този начин. Mr. Green

# 244
basila, в чист вариант може да няма, но със сигурност има хора, следващи подобен идеал. За каненето на омъжени приятелки е отделна тема, очевидно имах предвид date, не приятелска среща, която си следва същите правила като среща мъж с мъж приятели.

Нека ме нападат, не ми пречи. Simple Smile Разни хора, разни вкусове, аз не се обиждам нито на гей, нито на нисък тестостерон, нито на досаден, което се казва често (сигурно защото "непоносимо обстоятелствен" е с твърде много срички) и с каквито още смешни неща са се опитвали да ме обидят. Изобщо в съвсем погрешна посока отиват с натискането на бутони. То ако някой е по-наблюдателен е очеизбодно от какво се ядосвам и на какво се обиждам, но сигурно по-добре, че не са. Simple Smile

Пичове с черпене и после шамари, когато от черпене се мине към съжителстване, има бол, аз съм от друг вид и не ми е скучно да налагам друг идеал, различен от нацепената батка с мощната кола и черпещ с парите със съмнителен произход. Или на апетитната мръвка със съпруга-чума, който галантно черпи колежките с кафета и солети Wink

# 245
  • София
Бг татко, извън ограничените видове мъже, които си изброил съществуват и много други възможности, не задължително отрицателни. Но както и да е.

Щом се връщаме на темата, пак ще повторя, колегата на авторката е недостоен човек. За мен цялата история е някакво театро.

# 246
Нещо не ми е ясно, този човек, колега/приятел, или какъвто е там на автора/, да не е малоумен, че не може да заяви пред жена си какви му жизнените нужди, та от заработеното от него, тя трябва да определя дали и колко има нужда от храна и цигари? И ако тя не му даде пари, или не му купи, той няма да яде, или пуши? Т.е. той чака на нейното благоволение, и търпи това, по собствена воля? Да е мазохист случайно??

# 247

Щом се връщаме на темата, пак ще повторя, колегата на авторката е недостоен човек. За мен цялата история е някакво театро.

Joy То е автор, мъж е, но такъв речник... да наречеш жена "чума" е наистина свахинско.  ooooh!

# 248
Бoяна, има всякакви мъже, но това да са черпещи не е критерий за нищо положително, дори не е критерий, че са щедри.

Темата е несериозна, няма какво да се обсъжда, та се включих в по-интересните офтопици, сред които това с плащането на сметката от страна на "кавалера" ми е любима тема.

С това приключвам моето участие в тази тема Simple Smile

# 249
  • София

Joy То е автор, мъж е, но такъв речник... да наречеш жена "чума" е наистина свахинско.  ooooh!
Мъж ли е? Извинявам се. За мен мъж, който се жалва, че жена му не му дава пари дори за цигари е около сто пъти по-зле от мъж допуснал да е в такова положение. И вероятно лъже.

Бoяна, има всякакви мъже, но това да са черпещи не е критерий за нищо положително, дори не е критерий, че са щедри.

Естествено, че не е критерий за нищо. Даже и за това, че имат някакви намерения. Просто жест, на някои места приет и уместен, на други очевидно не, но и нищо кой знае какво в крайна сметка. И това, което казвам  през цялото време по въпроса, нищо повече.

# 250
  • MI
Скрит текст:
nelig,  за теб може да не е. За ме е обида, когато се твърдят неверни неща например. А ти няма как да знаеш дали съм ревнива или не. Правиш си заключения от безпредметни предположения, впечатления и на база какво ти се е сторило. Реално не ме познаваш и нямаш представа как се държа с хората
За мен нещата са въпрос на отношение. Ако отношението на даден човек не ми харесва, той просто излиза от и без това ограничения ми социален кръг(отново безпочвено заключение с негативен привкус). 😆
Истината е в детайлите и тъй като работата ми е тясно свързана с умението да проявяваш специално отношение спрямо същите, държа на дях на всяко едно възможно ниво. Липсата им или бездарното отношение към тях, сговняват общата картина, в обратния случай обаче се случва нещо съвсем различно.
Мързи ме да споря, затова за последно от мен. От тук нататък аз в този спор не участвам, контрапродуктивен е.
Скрит текст:
(1) за социалния кръг не е "безпочвено заключение с негативен привкус", а съвсем обективно педположение, че познаваш по-малък брой хора поради редица причини - например че вероянто си живяла в по-малък брой места от мен (твърде вероятно) и на база на факта, че твърдиш че никога не си срещала типаж, който за България въобще не е рядък, особено от една възраст нагоре. Значи има 2 варианта - или просто наистина нее познаваш -> по-малък кръг познати, или просто не си наблюдателна и наистина не те инересуват хората. Което за мен би било по-негативния извод, колкот и да ти е странно. Много уважавам наблюдателността и интелигентостта у хората, а именно те те карат да забележиш някои неща и без да разпитваш. Т.е. направих по-безобидния от моя гл.т. извод. (2) няма как да знам дали си казала наистина каквото мислиш в темата. За мен обаче всеки, който и да смята, че бракът трябва да промени държането на съпруга/та му е ревнив. Това е моето разбоиране и не ме интересува ни най-малко харесва ли се на някого. и (3) Работата с хора изключва тънкообидчивостта, която показваш в момента.

Бг татко, и 1001 реда пост да напишеш, истината е че почерпката (т.е. плащането на чужда сметка) няма нищо общо с ориента, както и всичко написано от теб по тази тема - с джентълменството. На една дама и 101 вечери да платиш, няма нито ти, нито тя да почувствате че е задължена да ти прави други услуги. И дори това с бакшиша е простотия - зависи от страната, Не навсякъде се оставя и не навсякъде е еднакъв процента. Ето това е по-скоро ориенталско, макар че знам че е практика в САЩ заради липсата на включена част за обслужването в сметката.

# 251
  • град-държава
Изглежда не аз съм ограничената .😂
Цитирай ме къде твърдя, че човек трябва да се променя след брака? Смях.. човек да споделя близко или сходно отношение по разни въпроси със съпруга/та си е изключено. 😉
Останалото дори няма да коментирам.

# 252
  • MI

Не понасям и не харесвам обвързани хора с поведение лишено от адекватни граници и на свободни електрони. За мен е противно, за други ще е Ок.

Ще цитирам само това, въпреки че имаше много. Не виждам как някой преди връзката ще е "свободен електрон", а след това ще си седне на д.то без да се променни. Но със сигрност има някакъв много софистициран начин да си промениш държането без да го промениш. Не споря. Joy Друг е въпросът, че за мен хората или са сериозни, или не. Не познавам сериозен човек, който да е станал такъв само защото се е обвързал. Обуикновено са си такива и преди това. Т.е. няма такова понятие като свободен електрон, но това горе не аз съм го писала.

# 253
Чакай сега. Естествено, че когато вече не си свободен електрон (т.е необвързан си откъм половинка, деца и по-сериозни ангажименти) има някаква промяна в поведението ти и отношението ти към другите. Не драстична, но промяна има. Ето например аз си имах навика да флиртувам не пресилено преди да се обвържа. Сега вече съм като пън в това отношение и това не ми е наложено насила от МП, просто така си го усещам и определено е промяна следствие от обвързването. Ако до оня ден си вилнял по купони всяка нощ, когато ти се роди дете купоните намаляват (не съм казала изчезват, но намаляват), защото имаш отговорност към семейството, което си създал, а не защото жена ти застава на буква Ф, когато се прибираш от дискотека. Ако до вчера си живял с вашите и те са ти покривали 80% от разходите, когато се изнесеш с друг човек да делите живота си заедно, спираш да черпиш постоянно колегите, защото иначе на половинката ляга отговорността за вашите общи харчове (да не говорим за случаи с ниски заплати, ипотеки, заеми и прочие). Напълно естествено е да очакваш от човека до теб да промени някои свои навици покрай съвместното съжителство особено такива, които ви вредят - това не е натиск, а нагаждане спрямо обстоятелствата. И наистина не схващам какво общо има с ревност.

# 254
basila, в чист вариант може да няма, но със сигурност има хора, следващи подобен идеал.
Има, да, за радост покрай мен също се намират такива. Даже държа да са такива. Именно поради това различавам джентълменски жест от такъв на усукващо се покрай мен мъжко създание, което "ей така иска да почерпи". А и ме  е водил шеф точно на обеди и смея да твърдя, че язък му за образования, кариери, постижения, то като го влече да прави мръсотии, нищо не може да го спре. Ама невинно такова иначе: "айде де, колежке, аз ще платя, един обяд ли не мога почерпя, познаваме се". И така няколко пъти и след известно време ме привиква на 4 очи в кабинета си. Познавали сме се. Ем, мерси, да си завре "колегиалните обеди" в... бизнес чантата дето никога не ползва.
С друг такъв шеф, в друга фирма. Днес искал да почерпи за сина си (взел сертификат за ски), а самият той вдовец, другият път за нов партньор на фирмата, третият път взе да ме съмнява, че е твърде благоразположен към мен след като направо предложи да ме взема сутрин за работа от дома на поредния колегиален обяд.
Мъже колеги на моето или по-ниско служебно ниво не са си позволявали да ме черпят. Имаше един, ма той пък искаше суинг с него и жена му да сме правели. Всякакви изроди.

Та как го докарвате на леки, неангажиращи почерпки с колеги не знам. На мен не ми се е получавало.

Цитат
Абсолютно. Тук едва ли има две мнения по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт