Чумата

• 44 920
  • 531
  •   1
Отговори
# 180
...имал на сърце човекът да почерпи...

Ох бе, Сий, как може да предположиш, че мъж, който е нечий съпруг, има сърце за колежка, крайно, крайно недопустимо, по-лошо е и от изтичането на семейните пари! Е, ако е дебела и с 10 години (за по-сигурно 15) по-стара, тогава може и да може, щом е по повод...

И не е ли срамно, че ако реши да почерпи някоя колежка обяд, няма и една стотинка, щото чумата му е прибрала всичко.
Е не е ли срамно? Освен че е срамно, е и обидно. И не става дума за редовно черпене на колежки, ами ей тъй, добро ти е настроението, хубав е денят, решаваш да почерпиш. Не че ако ходиш без пукната пара ще ти е добро настроението...
Сирен, някаква треска за злато и увеличаване на доходи те гони от известно време, ама чак парите за обяд да броиш на милото, вече на нищо не прилича. Не говорим за голтак, казвала си, че си има пари човечецът. И ако за него нормално един обяд е 20 лв, няма да обеднее ако за още 20 се случи да купи още един обяд.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 13:07 от Янeчeк

# 181
  • Насред хаоса
Не виждам как това, че веднъж ти си поел сметката на някой колега, независимо от пола, с който явно имате по-приятелски отношения шщом обядвате заедно, може да се сметне за сексуален тормоз или за сексуален намек.
Ти не виждаш, аз може да не виждам, много други също могат да не виждат. Обаче в другата тема щяха да ти набият канчето как е трябвало да видиш и да предвидиш какво би могло да се случи, за да не даваш поводи (не питай какви, щото и аз не знам). Не казвам кое е правилно и кое не, отбелязвам двуличните реакции на обществото при дадени ситуации. И затова смятам, че всеки трябва да си гледа себе си и да действа, както намира за добре.

# 182
  • MI
Ти не виждаш, аз може да не виждам, много други също могат да не виждат. Обаче в другата тема щяха да ти набият канчето как е трябвало да видиш и да предвидиш какво би могло да се случи, за да не даваш поводи (не питай какви, щото и аз не знам). Не казвам кое е правилно и кое не, отбелязвам двуличните реакции на обществото при дадени ситуации. И затова смятам, че всеки трябва да си гледа себе си и да действа, както намира за добре.
Разбира се, че всеки трябва себе си да гледа, което не ми пречи да си правя съответните изводи колко му е акъла и възпитанието на някой според реакциите му. Simple Smile Всъщност най-големите прасета не разчитат на почерпки за да се натискат на колежките, така че и без 1 лев да бъден оставен някой, ако има желание пак ще изневерява или поне ще се пробва.

# 183
  • Насред хаоса
Говорех за нагласите и реакциите на обществото, които, много странно, са доста противоречиви в сходни ситуации, касаещи отношенията между двата пола.
Дали и какво ще допусне или няма да допусне някой, си е негова работа и не е повод за нападки от страна на други, които не споделят неговите възгледи.
Конкретно по темата на автора не смятам, че проблемът са почерпки или подобно. Или има някакъв проблем с парите и героят в нея няма достатъчно финансова дисциплина или се е издънил с нещо, или съпругата смята, че той и всичко негово е нейна собственост и го мачка, както си ще. И ще продължава, докато той не намери начин да противостои.

# 184
... Но най-неразбираемо си остава да се обидиш когато приятелка жена ти плати кафето. Joy
завиви, зависи.
Ако зависи, значи никаква приятелка не ти е. Rolling Eyes
...
зависи дали искам да ме черпи.

# 185
  • MI
Говорех за нагласите и реакциите на обществото, които, много странно, са доста противоречиви в сходни ситуации, касаещи отношенията между двата пола.
Скрит текст:
Дали и какво ще допусне или няма да допусне някой, си е негова работа и не е повод за нападки от страна на други, които не споделят неговите възгледи.
Конкретно по темата на автора не смятам, че проблемът са почерпки или подобно. Или има някакъв проблем с парите и героят в нея няма достатъчно финансова дисциплина или се е издънил с нещо, или съпругата смята, че той и всичко негово е нейна собственост и го мачка, както си ще. И ще продължава, докато той не намери начин да противостои.
Аз разбрах много добре какво казваш, просто за мен подобни реакции не са нормални и говорят за определено, не особено високо ниво и на интелект, и на култура. Не мисля и че съобразяването с подобни нагласи и реакции е нормално.

За конкретния случай има два варианта - или съпругата е наистина от типа на моята позната (т.е. трябва й прост мъж, който да работи здраво, да я слуша и да няма време за "глупости" - по нейни думи всичко това), или колегата има някакъв сериозен проблем - хазарт, наркотици и т.н. и затова остава без пари.

Ами може тя да иска заради някакви нейни си причини, Бандиера - например че й е хубаво днес. НА теб какъв ти е проблема, че ти е платила сладоледа например заедно с нейния? Опасяваш се че очаква същото следващия път ли?! Надали. Виж, ако си единствената в компанията, която никога по никакъв повод не плаща и едно кафе на останалите, вероятно ще направи лошо впечатление.

# 186
...

Ами може тя да иска заради някакви нейни си причини, Бандиера - например че й е хубаво днес. НА теб какъв ти е проблема, че ти е платила сладоледа например заедно с нейния? Опасяваш се че очаква същото следващия път ли?! Надали. Виж, ако си единствената в компанията, която никога по никакъв повод не плаща и едно кафе на останалите, вероятно ще направи лошо впечатление.

Както казах зависи. Ако настроението е такова като за черпене със сладолед си се черпим със сладолед. Какво му е.

# 187
Е, ако е дебела и с 10 години (за по-сигурно 15) по-стара, тогава може и да може, щом е по повод...

Точно това се зачудих и се засилих да питам. Защо автоматично се прие, че въпросната колежка е непременно млада и красива стръвница, която може да прилапа Милото и да сложи край на иначе здравото семейство?
Всички мъже ли работят сред фотомодели? Не може ли въпросната колежка да е грозна, дебела, стара? Ако е очукана от живота тьотка, която едва изхранва трите си деца и често дори не обядва, защото не може да си го позволи? Да платиш обяда на такава женкарство ли е, разсипничество или благотворителност?  Thinking

# 188
  • Насред хаоса
На мен ми е чудно, ако някой в семейството е поставен в такова унизително положение, без да има причина - не е комарджия, не е наркоман, няма извънбрачни връзки или скъпоструващи хобита, които ощетяват цялото семейство - защо не се съпротивлява по някакъв начин на другия, който му обира парите и му отпуска джобни като на ученик? Защо човек би се примирил с подобно положение и би стигнал дотам, да иска пари назаем от външни хора, вместо да си уреди отношенията с другия в семейството, който налага тормоза?

# 189
Да бе, така се уреждат отношения с чума...  Joy

# 190
Всички мъже ли работят сред фотомодели? ...
Ако е очукана от живота тьотка, която едва изхранва трите си деца и често дори не обядва, защото не може да си го позволи? Да платиш обяда на такава женкарство ли е, разсипничество или благотворителност?  Thinking
Даже напротив - по справки из темите, не само тази, съм останала с впечатление, че работят изцяло в мъжки колективи. Късмет, късмет, че милото на ссф няма колежки, та на него такова нещо така или иначе не може да се случи.
А да платиш обяда на горката колежка, е подаяние, поне според вариклечкото от предните страници, на когото никога не му се е случвало да обиди жена като плати цялата сметка.

# 191
Как` Сийка на никаква колежка не и е работата да ходи по почерпки в работно време. Ако нещо е свършила в рамките на раб. ден и е платено от фирмата . Ако иска да благодари с нещо може да даде някой шоколад .
Останалото са глупави теории. Колежката да си намира работа и да престава да се навърта край колегите да я черпят. Това е. Достатъчно години работя за да знам , че скитане по обяда с почерпки не е нормална обедна почивка.

# 192
...А да платиш обяда на горката колежка ...
ти да забелязваш как звучи само ? да плати обяда на колежка. Всяка колежка с някакво самочувствие би се обидила на тази реплика.
Има ситуации, уговорки, организирани събития , където се предполага по-свободно поведение. Ама обедна пауза и да и плащаш обяда ???

# 193
  • Насред хаоса
А дали изобщо е опитал да ги уреди? В много семейства тайно или явно се упражнява тормоз чрез принудително вкарване във финансова зависимост, като потърпевши са и жени, и мъже. Хайде, при жените да допуснем, че има вероятност от бой. Ами мъжете? Да каже, че го е страх от скандали, докато в същото време мре от срам, като иска назаем, е несериозно, да приема безропотно наложеното му положение, ако няма вина за това, също.

# 194
На мен ми е чудно, ако някой в семейството е поставен в такова унизително положение, без да има причина - не е комарджия, не е наркоман, няма извънбрачни връзки или скъпоструващи хобита, които ощетяват цялото семейство - защо не се съпротивлява по някакъв начин на другия, който му обира парите и му отпуска джобни като на ученик? Защо човек би се примирил с подобно положение и би стигнал дотам, да иска пари назаем от външни хора, вместо да си уреди отношенията с другия в семейството, който налага тормоза?

Навик. Инертност. Нежелание за влизане в конфликт. Имаме съседка - истерична скандалджийка с пронизителен глас, като се развихри, овиква мъжа си в продължение на часове. А той е толкова смачкан, че дори физически ходи прегърбен, гледа надолу и говори тихо. Не знам какъв е бил като млад и как се развивали отношенията им, но този човек повече от 30 години нищо не е "уредил", значи, както казах и в предишен пост, това положение го устройва по някакъв перверзен начин.

Общи условия

Активация на акаунт