Чумата

• 44 845
  • 531
  •   1
Отговори
# 315
  • град-държава
До отношение. Ако един мъж чака жената да си плати сметката, за да съди по очакванията... не знам, не ги разбирам така нещата. Когато един човек си има, то му личи по един или друг начин.
Ами какво прави един мъж, когато жената действа като мен, плаща всичко? 😆Какви са очакванията? При единия случай, човека го раздаде много обидено и се опита да направи сцена, остави на масата неговата част, аз оставих цялата сума и пожелах да си тръгна. Няма да разказвам нататък, но пълен тъпанар. Тръгнах си преди да му дам възможност да сговни цялата ситуация.
Да започваш с обида, няма какво да получиш, освен обида.

# 316
хаха цирк. с какво да те почерпи? с медитация и лечебно гладуване ... хаха
В началото ни черпеше всички с акъл по правилно хранене, после с акъл по правилно гладуване, а имаше и етап на християнски проповеди. Но накрая вече всеки го избягваше.
 ...
горкия . имал е нужда от внимание.

# 317
А ако в началото не бе се показал като джентълмен и не ми бе показал по всякакви начини че има намерение да се грижи за мен и че ще мога да разчитам на него, въобще нямаше да се стигне до сериозна връзка. Не защото не мога да си платя сама вечерята или защото не мога да се грижа сама за себе си..
+1
Стиснатият човек е стиснат не само на пари. Недависимо от пола, аз и в първите си постове го казах - не харесвам стиснати. Живяла съм със стисната съквартирантка, ако тръгна да разказвам отиде.. Родителите ми имат семеен приятел, който е някакъв патологично грозен случай. Публично е унижавал бившата си приятелка, защото му се свиди и т.н. Отблъскват ме и това е.

+1
Въпреки, че съм от новите типажи жени, които винаги си плащат сметката и държат да са равноправни партньори във връзката не мога да си представя мъж да е стиснат, скъперник и пресметвач. Много отблъскващо. Също колкото отблъскващ е масовият черпяващ всяка жена мазник.

# 318
Ами какво прави един мъж, когато жената действа като мен, плаща всичко? 😆Какви са очакванията? При единия случай, човека го раздаде много обидено и се опита да направи сцена, остави на масата неговата част, аз оставих цялата сума и пожелах да си тръгна. Няма да разказвам нататък, но пълен тъпанар. Тръгнах си преди да му дам възможност да сговни цялата ситуация.
Момичетата, с които съм бил в заведение най-често (когато съм ходел активно по заведения за удоволствие, а не по работа / за обяд), почти винаги са правели точно като Вас, с тази разлика, че не съм правил сцени Simple Smile

Затова всъщност ми е интересно как се комуникират подобни жестове, очаквания и т.н. Моето правило за мене си е, че ако момичето не посегне веднага към сметката, взимам и оставям по-едра банкнота, надхвърляща общата сума. От там насетне има избор дали да плати своята част или да приеме, че покривам сметката. Струва ми се, че да се обсъжда, да се казва и т.н. не е елегантно Simple Smile Но аз не съм специалист по срещите, затова заповядайте в новата тема, за да разкажете за как се комуникират тези неща вербално и невербално Simple Smile

И се извинявам искрено на punchinello за офтопика!

# 319
Моето правило за мене си е, че ако момичето не посегне веднага към сметката, взимам и оставям по-едра банкнота, надхвърляща общата сума. От там насетне има избор дали да плати своята част или да приеме, че покривам сметката. Струва ми се, че да се обсъжда, да се казва и т.н. не е елегантно Simple Smile Но аз не съм специалист по срещите, затова заповядайте в новата тема, за да разкажете за как се комуникират тези неща вербално и невербално Simple Smile

Това правило кога го измисли, след като преспа ли, като видя, че "тестът" ти е типичен за скръндза с претенции? В България масово по заведения и ресторантите, ако са двойка от мъж и жена на една маса, сервитьорите предоставят сметката на мъжа. Ти трябва да обясниш как ти изтръгват сметката от ръцете нетърпеливите да я платят жени. Естествено, че ако не кажеш, че ти ще платиш или вече си оправил сметката, когато ги видиш да си вадят парите или картата, повечето ще оставят пари, като те видят, че оставяш по-едра банкнота, ама нищо не казваш, от което да е видно, че ангажиментът им за плащане на сметката е отпаднал. Може да си нямал по-дребни например, или нещо друго.

# 320
Това правило кога го измисли, след като преспа ли, като видя, че "тестът" ти е типичен за скръндза с претенции? В България масово по заведения и ресторантите, ако са двойка от мъж и жена на една маса, сервитьорите предоставят сметката на мъжа. Ти трябва да обясниш как ти изтръгват сметката от ръцете нетърпеливите да я платят жени. Естествено, че ако не кажеш, че ти ще платиш или вече си оправил сметката, когато ги видиш да си вадят парите или картата, повечето ще оставят пари, като те видят, че оставяш по-едра банкнота, ама нищо не казваш, от което да е видно, че ангажиментът им за плащане на сметката е отпаднал. Може да си нямал по-дребни например, или нещо друго.
Тестът е това - дали ще се ослушва Simple Smile

Никога досега не са ми предоставяли сметка в ръката, слагат на масата. Явно съм толкова смотан, че и сервитьорите го виждат.

Кукумицинка, не ми харесва тона Ви, ще Ви помоля и Вас и останалите потребителки, които ме нападат, да се държите по-възпитано. Следващи подобни агресивни и обиждащи мнения ще докладвам на модератор.

Иначе заповядайте в новата тема да си кажете мнението, за да не задръстваме тази повече. Например това, че се давала сметката в ръката и че като се даде в ръката, ако мъжа не даде точно (което жената как го разбира?) следва да каже, че ще плати сметката (то не се ли подразбира) е ценна информация, точно отговор на въпроса Ви. Но ако обичате спазвайте добрия тон.

# 321
кукмицинка е права. И не е така само в Б-я. Почти навсякъде в чужбина подават сметката в ръката на мъжа.

А за автора с определението за 'чумата' нямам какво да кажа. Плюйте си в пазвите, че такъв напет ергенин с такива идеи не ви е налазил из пътеките..

# 322

Кукумицинка, не ми харесва тона Ви, ще Ви помоля и Вас и останалите потребителки, които ме нападат, да се държите по-възпитано. Следващи подобни агресивни и обиждащи мнения ще докладвам на модератор.

И на мен не ми харесва тонът ти, а още повече идеите зад тона, обаче не съм те докладвала. Не е достатъчно да говориш на "Вие", за да ти е автоматично приятен тонът. Свободен си да докладваш когото си искаш, живеем в свободна държава.

И да, поне в добрите заведения, сметката я слагат на масата, но близо до мъжа, обърната към него и на жената ѝ е неудобно да я види, освен ако не се протегне да я придърпа към себе си. Даже мога да ти кажа и от коя страна на мъжа я слагат, но няма смисъл. Няма да ти е от практическа полза.

# 323
кукмицинка е права. И не е така само в Б-я. Почти навсякъде в чужбина подават сметката в ръката на мъжа.

Дават сметката в ръката на този, който поръчва. Ако всеки си е поръчал за себе си питат как ще се плати сметката и дискретно минават покрай всеки и му смятат неговата консумация ... 

# 324

Дават сметката в ръката на този, който поръчва. Ако всеки си е поръчал за себе си питат как ще се плати сметката и дискретно минават покрай всеки и му смятат неговата консумация ... 
Ако са повече от двама е така, но за двойка да питат как ще се плаща.. не ми се е случвало лично.

# 325
... И да, поне в добрите заведения, сметката я слагат на масата, но близо до мъжа, обърната към него и на
жената ѝ е неудобно да я види, освен ако не се протегне да я придърпа към себе си. Даже мога да ти кажа и от коя страна на мъжа я слагат, но няма смисъл. Няма да ти е от практическа полза.
В България обикн. сме по семейно му и понеже знам какво ще ядат децата не ми се струваше нормално да минава поръчка за 4 ма през мъжа ми ... и да се правим на глух телефон за смях в заведението и поръчвах винаги аз за мен и децата ... той за себе си избираше . Последвалите фанти, сладоледи и пр. пак аз ги казвах по заповед на щукичките Simple Smile Сметката винаги я връчваха на мен. Без значение къде и какво .

# 326
 немците са икономисти и питат. в България я дават на който поръчва или я слагат на масата ... е ако от 200 км. си личи , че сме излезнали на вечеря и то по дамско-кавалерски ... и келнера играе играта . Той ако не може тези неща да различи ще умре от глад.
На друга маса може да сервира на двама бизнес партньори от различен пол и да постави жената в много неудобно положение ако се покаже идиот.

# 327
  • София

В България обикн. сме по семейно му и понеже знам какво ще ядат децата не ми се струваше нормално да минава поръчка за 4 ма през мъжа ми ... и да се правим на глух телефон за смях в заведението и поръчвах винаги аз за мен и децата ... той за себе си избираше . Последвалите фанти, сладоледи и пр. пак аз ги казвах по заповед на щукичките Simple Smile Сметката винаги я връчваха на мен. Без значение къде и какво .

Да разбирам ли, че само ти не си схванала, че тук не визираме семейното посещение на заведение, барабар с децата? newsm78

# 328
...Да разбирам ли, че само ти не си схванала, че тук не визираме семейното посещение на заведение, барабар с децата? newsm78
То и ти май не си схванала, че не приказваме за вечеря на свещи , а за колеги в обедната почивка.
 щот след работа следва марш при чумата ...

# 329
Аз ще отговоря по темата.
У нас парите си стоят на общо място, моя мъж никога не си взима пари със себе си. Само за кафе и цигари. Мен лично това ме дразни, защото се случват излагации, като някой да има рожден ден във фирмата и той да няма да изкара(естествено дава на следващия ден, но все пак...) Дразни ме, защото вероятно колегите му така ме нарежда и мен 😒

Общи условия

Активация на акаунт