Чумата

• 44 835
  • 531
  •   1
Отговори
# 405
Хайде да не преувеличаваме сега, още малко в затвора ще ги вкарат и двамата за тази карта. Rolling Eyes Не вярвам да ходи да плаща с картата, най-вероятно я ползва само за теглене на банкомат и на Гугъл спестяванията, ако има такива, надали са точно там. И аз моята карта си я държа при мен, въпреки че сме женени, но не защото ме е страх че ММ ще ми прибере парите и няма да ми дава или защото има риск да ни арестуват, а просто защото по-често пазарувам аз, с изключение на тежките неща. Така че стига сте плашили момичето.
Да, именно. Simple Smile

А с каква цел си държи картата в мъжа си?

Целта е ясна, въпросът е чия е била идеята.  Confused
Моя.

В момента е по-удобно така и за двамата. Надявам се, че няма да ни вкарат в затвора. Grinning Никога не ми се е налагало да си искам джобни. Винаги има достатъчно изтеглени, а ако ми потрябва за някаква по-голяма покупка, просто му казвам. Досега не сме спорили за нищо такова. Не става дума, че са ми чак толкова широки пръстите, просто той прави бюджета, в момента се опитваме заедно да спестяваме повечко, защото ни висят на главата едновременно ремонт и ипотека и гледаме поне да знаем с какво разполагаме и за кое колко харчим. Много по-лесно е това да се прави от един човек, а той действително е много добър с финансовия план. Това не значи, че ако нещо случайно изскочи и аз (или той) има нужда от пари било то за обувки, дрехи, лекарства, абе каквото се сетите, седим и се стискаме. Просто се вписва да си знаем къде са отишли тези пари. Когато човек въобще не си прави сметката, накрая винаги харчи повече, отколкото му е необходимо.

Не седя без пари, просто крупната сума не седи в мен.

Впрочем аз също знам всички пинове на неговите карти включително кредитната и при необходимост мога да си изтегля.

# 406
Мъжът-чума е ръб или туч, ако ви харесва. Убива, както и да го въртиш.

# 407
ПП В българския език няма дума "бактерий", да ме прощават русофилите. "Бактерия" е. Отново дама.  Laughing
Но пък си имаме звучните бацил и микроб. И мухъл е в мъжки род.

# 408

Страх ме е да споделя как наричам моята ...
Еее, бива ли така сега... Че кажи, де, к`ва е тая дискриминация. На колегата каза, на твоята не щеш...

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 22:51 от Анонимен

# 409
Май терминът беше "плазмодий".

# 410

Страх ме е да споделя как наричам моята ...
и ти ли си под чехъл и точилка Smiling Imp ?

# 411
Аз предлагам - Вирус.

# 412
  • София - Рим и обратно
Чвор и мухъл имат различно значение, много моля.

# 413
ПП В българския език няма дума "бактерий", да ме прощават русофилите. "Бактерия" е. Отново дама.  Laughing
Но пък си имаме звучните бацил и микроб. И мухъл е в мъжки род.

В стари медицински трудове съм го срещала като "бактерий", например "чумен бактерий". Мисля, че по същия начин е навлязло като "плазмодий". Еднакво словообразуване имат - bacterium, plasmodium, но по-късно някак едната дума е преминала в ж.р.

# 414
Кукумицинка, недей, веднъж в една тема ми се изплъзна от клавиатурата, че съм срещала в медицински текстове и тази  форма (БактериЙ на Кох - без да е грешно написана дума в множествено число), та се прочух и на Луната сигурно като неграмотна. Държа да ми се признае първенството и обявявам всеки следващ, стъпил на този неравен форумски терен, за Бъз Олдрин.

# 415
Колко интирисна тема се получи! За протокола в нашето семейство всеки си държи парите, но и всеки си знае задълженията, които погасява.
Но, ето го и но-то, ако говорим за бившия ми съпруг, оправията е точно такава. Той си издумкваше парите за два дена, кръчми , черпене и т.н. и после ако му дам, дам. От страни може и да съм била чума и холера...

# 416
Разбра се, че жените никога не са виновни. Няма чуми, всички сме прекрасни. Ако някоя му взема парите, то е за негово добро.

# 417
  • Countryside
Разбра се, че жените никога не са виновни. Няма чуми, всички сме прекрасни. Ако някоя му взема парите, то е за негово добро.
Мисля, че това е повече от ясно!

Не си представям да работя и някой да ми прибира парите и да ми дава "джобни". Аз не бих го причинила на никой, не искам да ми го причиняват и на мен. Това си е вид робство все тая доброволно или не. Хората в подобна картинка са с дефицити, при това противоположни.
Обичам мъжете да ми отварят вратата, да ми правят път, да ми дават да седна в автобуса и нямам против да ме черпят кафе или дори обяд. Кавалерство се нарича и не е с користна цел, поне аз така го разбирам. Дори все пак да влагат користна цел това не ме кара да се чувствам задължена. Бил на кеф, дал и толкоз. Другият път може аз да съм на кеф да почерпя.
Бтв, струва ми се, че от както няма казарма мъжете се еманципираха и кавалерството им умря. Или просто днешната младеж не подлежни на подобна школовка, понеже мама не дава.

# 418
Модните тенденции са такива. И жените се еманципирахме, т.е. си го направихме.  Не смее мъжът да ти отвори вратата да не го обвиниш в сексуален тормоз.   

# 419
Бтв, струва ми се, че от както няма казарма мъжете се еманципираха и кавалерството им умря. Или просто днешната младеж не подлежни на подобна школовка, понеже мама не дава.

Знаех, че има хора, които убедено вярват, че казармата прави от момчето мъж и само там се научава на отговорност и придобива полезни навици, но досега не бях чувала теорията, че в казармата се учат и на добри обноски и кавалерство, мислех, че тези неща се усвояват  в семейството. Ех, добре че са училището и казармата, иначе не знам къде щяха да се възпитават хората.

Общи условия

Активация на акаунт