Американски колеж - десета тема

• 117 361
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
https://www.facebook.com/events/216395978914243/?ti=icl

Едно от американчетата тази година, заедно със съученичка от колежа, организират това събитие, което е посветено на борбата на щатите със стрелбите в училищата там. За тях това е една много сериозна тема, като тази година учениците подемат множество кампании и предизвикват масови дебати относно изначалното праео на собственост на оръжие в Щатите.
Мисля, че ще е интересно за нашите ученици от АК да чуят от "първа" ръка как местнитр гледат на този въпрос, какво мислят, кскво искат да се промени ...

# 601
  • София
Amely, телевизии искат ли?

# 602
  • софия
Amely, телевизии искат ли?
Хм, ще попитам! Благодаря ти за включването!

# 603
утре се празнува денят на пи (3.14). в 9:26 ч. сутринта, MIT публикуват онлайн резултатите за приетите студенти.

някои от родителите, чиито деца кандидатстват могат да споделят и да се похвалят какво са си избрали техните бъдещи студенти и в кои държави ще учат от есента.

# 604
Само MIT е утре... брашляновата лига са на 28-29 през нощта, няколко университета са обявили "края на март", други имат на апликейшън профилите си (вчера) "до седмица"... От английските (UK имам предвид)  някои пуснаха оферти, други са "края на март", други са 30.03. (петък)... И така, чакането продължава... След един получен отказ, нервите са обтегнати Disappointed Relievedмного ми се виждат вече тези оставащи 20тина дни Tired Face
И има още доста време докато се похвалим "къде ще учат от есента". За UK се чакат и матурите, за Европа получаване на българските дипломи...

# 605
И това ще мине, Пенева.
За твое успокоение - нищо повече не може да направите.
За твое утешение - каквото и да стане, ще е за добро.
И за да бъда честен - като дойда на твоя хал догодина, и аз ще се побърквам тихо Simple Smile
Успех ви желая!

# 606
Само MIT е утре... брашляновата лига са на 28-29 през нощта, няколко университета са обявили "края на март", други имат на апликейшън профилите си (вчера) "до седмица"... От английските (UK имам предвид)  някои пуснаха оферти, други са "края на март", други са 30.03. (петък)... И така, чакането продължава... След един получен отказ, нервите са обтегнати Disappointed Relievedмного ми се виждат вече тези оставащи 20тина дни Tired Face
И има още доста време докато се похвалим "къде ще учат от есента". За UK се чакат и матурите, за Европа получаване на българските дипломи...

Пенева, вероятно чакането е много изнервящо.
Щях да кажа да отидете на ваканция, но училището си продължава.
Затова отидете на концерт Scream Guitar

# 607
И това ще мине, Пенева.
И за да бъда честен - като дойда на твоя хал догодина, и аз ще се побърквам тихо Simple Smile
Успех ви желая!
Благодаря!
Може, все искат някакъв документ още... вчера просто се изяде от яд!
Скрит текст:
Поискали му (от много желан университет) един финансов документ, който разбира се имам приготвен... на разположение му е, ъплоуднал го преди седмица, междувременно получава подсещащо писмо... звъни по телефона "какъв е проблема, качил съм го?" Rolling Eyes в "статус портала" на съответния университет има две секции - апликационна и финансова, с едно местенце накрая за качване на допълнителни документи, но не видял, че пише "не прикачайте финансови, свържете се с нас!". Прати мейл, ноооо... кърък! прикачения файл голям, не минал, счупен! Добре, че по телефона и мейла си контактувал с един и същи човек който му писал "В мейла не се чете прикачен файл, само му се вижда името. Спокойно, ще го взема от другия отдел!". Само дето не ревна вечерта! "Дано да не повлияе на решението за прием това мое идиотско недоглеждане!", за всички други университети ме викаше да му стоя зад рамото като нещо качва, ей така, още едни очи да гледат, никъде не съм го върнала нещо да провери, да качи... всичко си е правил точно и внимателно! Точно този!
Ми, каквото е, това е!
Ежко, 11 клас ли стана големия? Не държи ли в момента SAT, AP... или е оставил за есента?

Затова миналия уикенд отидоха на състезание по физика (на 12ти клас никак не им влияе на прием в университет, ама ей така за идеята...) и си споделили емоцията от получен отказ... ми здраве да е!

# 608
И това ще мине, Пенева.
Успех ви желая!

Ежко,
Ако не е твърде лично, твоят син (син е сегашният ученик в колежа, нали) какво е избрал да учи?

# 609
  • София
И това ще мине, Пенева.
Успех ви желая!
Е, мен това "чисто ме успокои": аз нали все още мога да направя нещо...

# 610
Скрит текст:
И това ще мине, Пенева.
Успех ви желая!
Благодаря!
Може, все искат някакъв документ още... вчера просто се изяде от яд!
Скрит текст:
Поискали му (от много желан университет) един финансов документ, който разбира се имам приготвен... на разположение му е, ъплоуднал го преди седмица, междувременно получава подсещащо писмо... звъни по телефона "какъв е проблема, качил съм го?" Rolling Eyes в "статус портала" на съответния университет има две секции - апликационна и финансова, с едно местенце накрая за качване на допълнителни документи, но не видял, че пише "не прикачайте финансови, свържете се с нас!". Прати мейл, ноооо... кърък! прикачения файл голям, не минал, счупен! Добре, че по телефона и мейла си контактувал с един и същи човек който му писал "В мейла не се чете прикачен файл, само му се вижда името. Спокойно, ще го взема от другия отдел!". Само дето не ревна вечерта! "Дано да не повлияе на решението за прием това мое идиотско недоглеждане!", за всички други университети ме викаше да му стоя зад рамото като нещо качва, ей така, още едни очи да гледат, никъде не съм го върнала нещо да провери, да качи... всичко си е правил точно и внимателно! Точно този!
Ми, каквото е, това е!
Ежко, 11 клас ли стана големия? Не държи ли в момента SAT, AP... или е оставил за есента?

Затова миналия уикенд отидоха на състезание по физика (на 12ти клас никак не им влияе на прием в университет, ама ей така за идеята...) и си споделили емоцията от получен отказ... ми здраве да е!

Пенева,
Остават му няколко месеца в колежа... сигурно му се иска още малко да опита от свободата на гимназиалните години. Физика ли му беше избраната област за undergraduate (ако правилно помня, май това си споменавала напред в темата)?

Стискам палци да получи отлични предложения и да се нервира, че трябва да избира между Топ 3 Bowtie

# 611
Големия е 11 клас, учи в САЩ по едногодишна програма за обмен (АСИСТ) и е награбил САТ-овете сега, защото го чакат 7 приравнителни (български, немски, физика, география, информатика, философия и физическо възпитание), като се върне лятото. Иска да учи Инженерна Химия

@peneva_a&Sharky - тепърва започвате с детайлите, чака ви доста работа, ама това са си детайли - нямат решаващо значение. Яка ви гърбина nevertheless Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 10:52 от Ezhko

# 612
Големия е 11 клас, учи в САЩ по едногодишна програма за обмен (АСИСТ) и е награбил САТ-овете сега, защото го чакат 7 приравнителни (български, немски, физика, география, информатика, философия и физическо възпитание), като се върне лятото. Иска да учи Инженерна Химия.
Чака го натоварено лято. Приравнителният по физическо е притеснителен Head Band

До по-късно.

# 613
  • София
Иска да учи Инженерна Химия

Ще ми бъде интересно да чуя къде, какво, как и тн. за тази специалност.

# 614
Иска да учи Инженерна Химия

Ще ми бъде интересно да чуя къде, какво, как и тн. за тази специалност.

Сори за офтопика:
Скрит текст:
Сина посъветва да започнете от тук:
https://www.amazon.com/gp/product/B06Y2PNMRM/ref=oh_aui_d_detail … ie=UTF8&psc=1
Ако имате повече въпроси - ф2ф след като се върне (Юли).

Общи условия

Активация на акаунт