Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 103 942
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм доволна от доктор Матеев в Централ хоспитал Пловдив. Гледали са ме и с пълен, а след това и с празен пикочен мехур.

# 151
  • Димитровград
Може би сте чели подобни статии или точно тази, но я споделям!

http://dermasofia.com/page.php?IDMenu=916

# 152
Венчо,изследвай се тогава.

# 153
Буболина, при мен след положителен резултат с Уреаплазма и уверение, че след аб комфорта ще отшуми, не стана така. Сега съм чиста и пак си имам цистити оплаквания, в никакъв случай не искам да звуча скептично, изследвай се и ако имаш тези бактерии, дано мине и цистита. Знам, че често са причина за уроинфекции, постоянно чета статии.

# 154
  • Димитровград
Буболина, при мен след положителен резултат с Уреаплазма и уверение, че след аб комфорта ще отшуми, не стана така. Сега съм чиста и пак си имам цистити оплаквания, в никакъв случай не искам да звуча скептично, изследвай се и ако имаш тези бактерии, дано мине и цистита. Знам, че често са причина за уроинфекции, постоянно чета статии.

Да, чувала съм, че и това го има! Затова днес се изнервих, че уж нищо ми нямало, а оплакванията са с пълна сила! Не се връзват нещо нещата..Онази вечер зачетох един справочник в нета- поведение при ИПП и пише, че ако получаваш повече от три инфекции годишно лекаря трябва да търси причината..една от които може да бъде везикоуретрален рефлукс, т.е. част от урината се връща към бъбрека и така се създава предпоставка за чести инфекции, както и да се търсят всякакви аномалии на отделителната система, ама при тия досега дето съм ходила и дума не са споменавали за подобни екстри! Явно и тези уроци са ги пропуснали, не знам ..пълно безхаберие!! Все пак някъде трябва да има и компетентни и отговорни лекари, например тези писали подобни статии, но уви не съм попадала на тях!

# 155
И аз съм в търсене на специалист, който ще помогне за решаването на проблема все още!

# 156
Ако имаш рефлукс,той няма как да се види на ехограф,но се виждат ясно последиците-хидронефроза.Та първо трябва да се види хидронефрозата,за да се търси рефлукса.Възпаленията също са видими,но рефлукса(хидронефрозата)не са единствената причина за тях,но най-честата.Но пиелонефрита протича с бактереемия,температура ,повръщане,главоболие и други симптоми.Доколкото разбрах ти нямаш такива.

# 157
  • Димитровград
Ако имаш рефлукс,той няма как да се види на ехограф,но се виждат ясно последиците-хидронефроза.Та първо трябва да се види хидронефрозата,за да се търси рефлукса.Възпаленията също са видими,но рефлукса(хидронефрозата)не са единствената причина за тях,но най-честата.Но пиелонефрита протича с бактереемия,температура ,повръщане,главоболие и други симптоми.Доколкото разбрах ти нямаш такива.
Sun sea, пиелонефрита протича така да, по учебник! Не забравяй, че всеки организъм е индивидуален, с различни реакции и не при всеки болестта протича еднакво. Има много нетипични случаи на протичащ пиелонефрит, при които липсват някои от симптомите които ти описваш. Факт е, че миналата година диагнозата ми беше потвърдена ехографски, без да ме боли глава, без да повръщам ( имах само леко гадене ), без да имам почти температура, както и посяваката беше стерилна. Оплакванията бяха най-вече болки в бъбреците, от които едва дишах.

# 158
Говоря за хидронефрозата и рефлукса-колкото и да са индивидуални като симптоми и усещане,на ехограф е очевадна,а не скрита.
Всеки пиелонефрит също остава белези по бъбрека/бъбреците,които са опитен нефролог са видими.
А хроничния е с малко по-бледа симптоматика.
Не знам някой,който да ги кара по учебник,но и диагноза само по критерий болка за пиелонефрит остър е леко несериозно,където и кръвните изследвания са с промени.
Не си мисли,че споря с теб-не бих и посмяла по критерии,метнати в нет-а,но има нещо „невидяно”,„неоткрито”,„мътно”,а и от там и неуспешното лечение.При така поставен пиелонефрит,липсва опашката след антибиотика,което също може да ти създава неразположения.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 09:59 от sun sea

# 159
  • Димитровград
Исках да направя опашка след антибиотика с нитроксолин да речем, тъй като го имаше в антибиограмата, но док.каза да не взимам нищо заради предстоящото пускане на стерилна урина. Иначе, че има нещо "мътно" и "тъмно" около моя случай го мисля отдавна!
Вчера точно това и намекнах на док.като я питах как все нищо не открива, а аз имам оплаквания?!

# 160
  • Димитровград
Нейната логика беше следната- много антибиотици съм пила,  ако имало гъбички, съм щяла да се усложня! Да съм пиела препарати с боровинки и неореална- те имали все пак някакво защитаващо действие! А за опитността и да вижда на ехограф не мога да коментирам, но не изключвам да липсва!

Какво ще ме посъветваме да пия докато направя тези посявки? В момента взимам само уростим и чай на Ламбрев.

# 161
Неоренала,боровинки,мечо грозде са слаби при сериозни бъбречни възпаления ,стават за съпътстващи към уроантисептик.2 пъти правя опашка след аб и разликата е огромна.За мен е успех липсата на бактерии след 18години непрекъснати,гъбички ит уроантисептици нямам,болки,тежест имам,но с толкова сраствания и рязания не може да не оказват влияния в студа.А ниско долу болката се повлиява като променя храненето,съобразено с чревната пропускливост.( та едва ли само мехура боли там,а и да боли му се отразява състоянието на червата).Но при мен сериозността куца.
И аз имах опит с дълго пиене на нитроксилин по схема,но на контролата бях с бактерии.
Венчо,ти ли беше с Клебсиелата?

# 162
  • Димитровград
Sun sea, ти например с какво правиш опашки? Аз съм резистентна вече към бисептол и нелидикс. Друго освен нитроксолин, не знам какво би могло да се ползва?

# 163
Правила съм с Флажил,но се предшестваше от венозен антибиотик ,после 2през устата и минах на Флажила няколко месеца.С него видях за 1-ви път стерилна урина без да ми е решен рефлукса и останалите уропроблеми,които имат отношение към поддържането на бактерии и инфекции.С флажила ако съм имала някакви анаероби,които няма как да се хванат с урокултура,трихомони,...сме ги убили.
После след 2-3год.правих с нитроксолин по схема,по антибиограма,но на неговия фон имах е.коли .В ранните години съм правила с бисептол,но схемата не ми е била правилна.
Сега съм на Фуролин ,скоро ще трябва да го спирам,но е крайно време да направя нещо за остатъчната,иначе ефекта му едва ли ще ми е задълго.
Това са уроантисептиците,с които завършвам.Но началото ми е схема от антибиотици от по-силен към по-слаб или някаква комбинация.

# 164
  • Димитровград
Благодаря за споделеното! Аз вчера отидох на док.най-вече с тази идея, да предпише нещо след АБ, тъй като приключих 14 дневен курс със зефацет, но тя каза да не пия нищо, както ви казах заради пускането на стерилна урина. Не знам вече къде е истината..

Общи условия

Активация на акаунт