Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 553
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Ако отношението ми беше несериозно нямаше да прибягна към прием на антибиотик. Не смятате ли? Simple Smile
Въпросът е, какъв е проблема с Монурал като избор на антибиотик срещу Ешерихия Коли? Какво не му харесвате? С какво ципрофлоксацина е по-добър антибиотик? При положение, че бактерията е чувствителна и към двата антибиотика. Защо "по схема", а не "по  листовка"? Въпросите са ми чисто статистически, ама нека да прочета логичен отговор.

Ами несериозно е към теб самата и към нас! Има изписани хиляди коментари от нас кое, как, защо...

Казах ме няколко пъти, че лечението е индивидуално. Вече момичетата по-горе писаха.

Сега по отношение на Монурала - казах, че преди време се писа, че е изтеглен от пазара или нещо подобно и е несериозно и безотговорно от наша страна да ти кажем да го приемаш, при положение, че не сме лекари и не знаем дали няма нещо променено в състава му. Да,  пише, че при първичен цистит помага. Е на мен ми беше изписан от доктор точно поради тази причина. Преди да отида на лекар няколко дни пиех билки, за да спася положението. И какво се получи - 3 години и половина ходене по мъките. Та ето така действа Монурала.
После ми бе изписван от доктор като съпътстващо лечение по схема за мен, след като бях изслушана какво съм пила и т.н.

И както споменаха момичетата по-горе - трябва и цялостно укрепване на имунитета, дори и да мислиш, че той е силен.

И аз имам един въпрос:  В крайна сметка започна ли някакво адекватно лечение през това време докато си "чешем езиците"? В крайна сметка решението си е твое как ще процедираш, пожелавам ти да не хронифицира и да се отървеш леко и да не преминаваш през това, което са преминали повечето тук!

# 316
Алогически ще се опитам за пореден път да ти отговоря-е. коли не се избива по"листовка", а със схема и комбинация. Иначе щяха фармацевти да ни лекуват, а не уролози и нефролози.

Добре де, "каква е схемата?" - за пореден път питам и аз. Simple Smile

И аз имам един въпрос:  В крайна сметка започна ли някакво адекватно лечение през това време докато си "чешем езиците"?

Ами аз си написах списъка с какви лекарства съм се въоражила, и че сменям ципрофлоксацина с избрания от мен антибиотик, в случая фосфомицин - Монурал.

Какво може да са променили като съставка, при положение, че съставката е една - фосфомицин трометамол.

# 317
  • Варна
Ами не зная, не съм лекар. Simple Smile Щом си решила да приемаш Монурала, твой избор. Поне си питай личната колко пъти да го взимаш.

# 318
За пореден път ще ти я напиша схемата(въпреки че я има в темата,но явно ти е проблем да я изчетеш).Бях на антибиотик 10 дена ,след него монурал през ден 1 седмица,1месец- монурал по 1 сашета всяка седмица,комбиниран с цисто хроно,фитолизин и завърших с фуролин-9 мес.Цялата тази гимнастика за упорито коли.
Много "неща"може да са променени в състава-от количеството активно вещество и пълнежи до фирмата производител.Имам преки наблюдение в/у антибиотик от 2 различни фирми производител при една и съща активна съставка-несъпоставими са като действия-единия решава проблеми,другия създава и нови.

# 319
  • Варна
А така.... А моята схема беше различна, за по-дълъг период от време, което за пореден път доказва нашето твърдение, че е строго индивидуално и съобразено с нещата, които сме приемали.

# 320
Добре де, защо са ви различни схемите? Как ви определят колко е "упорита" бактерията? Според микробното число ли? 

Монурал е търговска, запазена марка на производителя Замбон (Италия). Има го в опаковка от 1 и 2 сашета. За възрастни дозировката е 3 г, а за деца - 2 г. Не е възможно предозиране, и няма странични ефекти.

Стигам до заключението, че все пак, след антибиотична тип "ципрофлоксацин" неуспешна терапия, Монурала ви е помогнал. (?)

# 321
  • Варна
amy_nka,
Съветът ми към теб е - прочети поне предходната тема, за да разбереш колко лекарства сме изпили и колко фитопрепарати. Ние няма как да ти отговорим защо са ни различни схемите. Вече станах банална да се повтарям. Аз не мога да твърдя, че Монурала ми реши проблема. Няколко пъти съм го пила като основно лечение и съпътстващо. Накрая просто подходих много сериозно към имунитета си.

# 322
Ако пишеш за мен-къде съм писала, че аб е бил ципро? И по грешно си правиш извода, че монурала ми е решил бактериемията. Стерилна урина видях след месец на фуролин.
И не микробното число определя упоритостта на бактерията, а персестирането й, което зависи от много фактори-от локален имунитет до общ +съпъстващи заболявания, начин на живот, хранене.. И мислещия медик според факторите ще определи схемата, а не според броя на сашетата в кутийката и прескрипцията в нея.

# 323
Понеже следя темата постоянно и се изумявам , момичетата колко пъти се опитаха да Ви обяснят ,че лечението за всеки е строго ИНДИВИДУАЛНО и Вие продължавате да питате защо след хилядите обяснения???Аз не разбирам Вие за първи път ли се сблъсквате със здравословен проблем? Дано и другите не решавате така.
Нека и аз да кажа... несериозно е да се отнасяте така към лечението си , тук всички се мъкнем от години с тези бактерии и всяка една от нас е лекувана по различен начин поради много причини: симптоми , бактерии, странични заболявания и тн.. не можете да бъдете сигурна , че това което е ефективно за мен ще е такова и за Вас.
Надявам се поста да не изглежда като заяждане , но се заемете сериозно с проблема , защото хронифицирането му води до мъки.

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 23:04 от raviaa

# 324
А, от какво зависи хронифицарането? От начина на живот ли?

# 325
  • Варна
От много неща - слаб имунитет в следствие на начина ни на живот, лошата храна, калпави лекарства, неправилно лечение....
Просто лекарствата вече не са това, което бяха и не говоря само за този проблем - това са ми наблюденията в цялото ми семейство при различни проблеми.

Всъщност ти пиеш ли Ципрофлоксацина или го смени, изобщо как си? То скоро време ще трябва да пускаш стерилна, за да се види ликвидирана ли е бактерията.

# 326
А, от какво зависи хронифицарането? От начина на живот ли?

Най-вече от неправилно лечение според мен и хаотично пиене на неподходящи антибиотици!

# 327
И чудене дали да пия или не.. Само с добавка не може ли..

# 328
Също така и от неизлекуване.Защото във вашият случай е предписан Ципрофлоксацин а не Монурал.
Монурала за известно време ще облекчи положеноето ,даже може и да излезе и стерилна урина ,но след 1-2-3 седмици ако отново “цъфнете” , да не се чудите от какво е , ако няма разбира се друг проблем.
П.С добавките аз лично ги пия постоянно, дори и като нямам оплакване,при този проблем постоянната профилактика е задължителна.

# 329
  • някъде
Равиа, какви добавки пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт