НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сем, може да изпитваш повече глад, ако не си се наспала, или храната предния ден не е била достатъчно. И затова да се случва от време на време.

# 211
Храната, може и да е достатъчна(като количество), но да е по- бедна на мазнини.

# 212
Скрит текст:
etty775 - нямам представа в коя държаваси (понеже пишеш - "тук все още се ориентирам.....). Но ако имаш възможност да си поръчаш рибено масло на капсули. Скоро видях в една българска он-лайн аптека, нямам идея обаче дали ще ти го пратят. Аз съм в Норвегия и тук за витамин Д от септември до края на май пиеме така наречения "Трамп" - той е сироп с рибено масло. Аз не го понасям и ми пращат от България рибено масло.
Ето ти и линк за тази аптека.... http://www.marvi.bg/kategorii/hranitelni-dobavki/omega-3-6-9/ribeno-maslo

А както казва и Amour* - не гони лекарството от тялото
Момичета, аз искам да ви попитам: в някои от дните  изпитвам ужасен глад и ям по няколко пъти (но като хапна малко и се зесищам); а в други дни въобще се насилвам да ям.  Това и при вас ли се случва? Или само аз съм наопаки?!
Не си само ти, спокойно.    Grinning
И на мен ми се случва...има дни, в които мога да "изям света".Има и такива, като например вчера и онзи ден, вечер изобщо не ми се яде, та вечерям само 2-3 мандарини и 1-2 с л маскарпоне или кисело мляко.Но пък явно липсата на две стабилни вечери ми се отразява, та днес почти се събудих гладна (обикновено закусвам поне час след ставане).И си хапнах 2 варени яйца, масло, около 100-на гр бекон.   Laughing   
Та, ям когато съм гладна.

# 213
  • на Мелмак
Благодаря Ви!!!!
Не са ми тайна резултатите , разбира се Simple Smile
Общият ми холестерол е 8 и малко , не помня точно , че изследванията не са при мен, а ЛДЛ е 6 и малко, горната му граница е 3 .
Този вигантол го ближа от лъжицата Simple Smile Simple Smile
Наистина е много неудобен.
Благодаря още веднъж , днес общо взето само чета Simple Smile

# 214
Ети, нормата за холестерол е 6, как сметна че с 8 си два пъти над нормата, сутринта чак се стреснах като те прочетох
вземи си вит. Д от iherb, повече хапчета в големи дози за малко пари

# 215
Благодаря Ви!!!!
Не са ми тайна резултатите , разбира се Simple Smile
Общият ми холестерол е 8 и малко , не помня точно , че изследванията не са при мен, а ЛДЛ е 6 и малко, горната му граница е 3 .
Скрит текст:
Този вигантол го ближа от лъжицата Simple Smile Simple Smile
Наистина е много неудобен.
Благодаря още веднъж , днес общо взето само чета Simple Smile
Само допреди 20-25 години горна граница на холестерола е била 7,8-8.След това все повече бива намалявана, знайно защо.   Simple Smile   Попадала съм на информация, че в някои страни все още е около 8 горната граница.
ЛДЛ не се измерва, той се изчислява като производна от другите холестероли.Следователно е висок заради и високия общ инсулин.
Моят общ е 5,91 при горна граница 5,2, а LDLe 3,79 при горна 4.
Аз лично няма да пия нищо.Дори стойността да беше 7 или 8.
А триглицеридите колко са?

И да напомня, че при активно отслабване (горене на мазнини) е възможно и допустимо показателите да са завишени.Все пак тези мастни натрупвания се "изливат" от клетките в кръвния поток, за да бъдат изгорени за енергия, и Воала, това се отразява и на показателите.    Simple Smile

С което не агитирам да не се пият лекарства, не съм лекар, а дори да бях, не бих си позволила подобни съвети по интернет, без обширен поглед върху цялостното общо състояние на човек.
Казвам, че Аз при холестерол около 8 не бих пила статини с доказани никакви ефекти и ползи за здравето, а бих опитала да намеря причината и да въздействам чрез начина на хранене и движение.
Ако това повишение не е в резултат на отслабването, разбира се....

# 216
Какво съм записала:

1.Много важно е съотношението между триглицериди и ХДЛ. най-напред умножете стойността на триглицеридите по 89, а на ХДЛ - по 39. След това разделете триглицеридите на ХДЛ. Ако полученият резултат е по-нисък от 2, нямате повод за притеснение.
2.Стойността на общия холестерол няма значение сама по себе си, а само в съчетание с ХДЛ. Препоръчително е ХДЛ да съставлява поне 25% от общия холестерол.

# 217
  • на Мелмак
Ами при мен пишеше горна граница за общ холестерол до 5.
ЛДЛ ми е 6 и малко при горна 3, той е два пъти , общият не е.
Но е доста повишен.
Статини няма да пия, ще си продължавам нисковъглехидратното хранене, плюс цвекло , ябълки и цитруси.
Ще го мисля, ще ходя при приятели лекари да ми обЯснат, че се стреснах.
Зъбите са ми добре, нямам хронични процеси, с изкючение на преумората и често недоспиване, на които в момента отдавам тези стойности.

Ети, нормата за холестерол е 6, как сметна че с 8 си два пъти над нормата, сутринта чак се стреснах като те прочетох
вземи си вит. Д от iherb, повече хапчета в големи дози за малко пари
Да, от там си харесах и витамини и вечерна иглика, Благодаря!
Благодаря Ви , момичета , че се включихте на моето споделяне, винаги са ми помагали вашите коментари и съвети.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 15:25 от etty775

# 218
На мен ЛДЛ не са ми изследвали - и 2014, и 2017г. Сега гледах резултатите. Само ХДЛ...при теб колко е ХДЛ, да сметнем съотношенията?
Моят общ холистерол тази година е над 6 - 6, 47, ако това ще те успокои поне малко  Simple Smile
 5.2 е горната за общия, при мен поне, като при Амур.

# 219
  • на Мелмак
ХДЛ ми е 1.7 и нещо си, малко повече е от 25%. Simple Smile

# 220
Не е ли мааалко под 25% ?

4 x 1.70 е 6.80...

На 8 общ, 25% идват към 2 - толкова да е ХДЛ-то.

След около месец защо не повториш изследването? Преди пускала ли си пак липиден профил, за сравнение да видиш какви са били резултатите?

Триглицеридите не каза колко са?

# 221
  • на Мелмак
ОФФф, днес съм голяма бяла птица!
Ами под е !
Даже и това не мога да сметна, то бива моето, ама наистина нещо съм се психясала.
Триглицеридите са ок.!

# 222
  • София
ОФФф, днес съм голяма бяла птица!
Ами под е !
Даже и това не мога да сметна, то бива моето, ама наистина нещо съм се психясала.
Триглицеридите са ок.!

Колко ок са?

# 223
Ети, аз пак да кажа, че аз не знам моето ЛДЛ колко е, може и то да е 6-7...знаеш ли?  Laughing
Дай и триглицеридите, да смятам, че съм си математик по душа и ме влече  Grinning

# 224
  • на Мелмак
0.78 са ми триглицеридите, общият ми е 8.9 , Тете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт