Високо ЦРП, въпреки антибиотик

• 592
  • 4
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте 🙂 Моля за съвет... Прекарахме грип, недоказан, но предполагаме че е Б (майка ми е с тест, положителен за Б).
В началото беше ад, температура, отпадналост и за капак една гадна кашлица.
Пия антибиотик вече 5 дни (Клац*е 500мг) и днес реших да пусна изследвания и хоп... ЦРП 54 (другите кръвни още ги чакам да излязат).
ЛЛ преди два дни ми каза, че чува остатъчни хрипчета (преди седмица ми каза бронхит) и каза,че всичко върви нормално.
Ще ходя утре отново до него с изследванията, но се колебая дали е възможно да се окаже пневмония... Попринцип усещам,че още не съм баш излекувана... Виене на главата, адски синузит..
При такова ЦРП възможно ли е да се окаже нещо по кофти от бронхит? Чудя се и антибиотика дали не е слаб...

# 1
Високото ЦРП е индикация за възпаление някъде в тялото,няма как да гадаем къде е.
Обърни внимание на ЛЛ за стойностите му,много са високи

# 2
Имай в предвид, че след боледуване е необходимо време ЦРП да падне, колкото и бързо да пада. Ако по време на антибиотика е било над 100-150-200, няма как да падне в норма за няколко дни. Аз преди няколко месеца изкарах скарлатина с детето и на 8 ден антибиотик црп ми беше 25, въпреки че няма никакви оплаквания след третия ден на антибиотика. Пуснах пак кръвни 5 дни по-късно и вече беше в норма.
Все пак лекарят като преслуша и види кръвните ще прецени дали трябва да продължи антибитика и дали трябват още изследвания.

# 3
След грип, антибиотик? ( за кашлицата?), това написаното Клацид ли трябва да е?
Както и да е, това ЦРП е високо и може би този АБ не действа особено.
Най малкото консултация със лекар и смяна, или добавяне на друг.

# 4
По коя скала е правено ЦРП то? Има до 10, 5

Общи условия

Активация на акаунт