Проблем с Гърло

• 427
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте ! Имам проблем с гърлото от 8 месеца. Януари влязох в болница и съм била с епщайн - бар вирус . След това всеки месец съм с гнойна ангина и пия антибиотик. Между 25/30 дни всичко се повтаря. Правила съм доста пъти гърлен и носен секрет и са отрицателни. Изследванията ми за епщайн- бар и цитомегаловирус са положителни,но в минало време. Вече съм ги прекарала и в момента не са активни. Вече обмислям да си извадя сливиците. Има ли някой който е имал подобен проблем?

# 1
  • Melmak
Защо мислите, че епщайн вирус е причината гърлото ви да има проблем?
Посетихте ли доказано добър унг специалист?

С мъжа ми правихме изследвания за епщайн и цитомегаловирус по друг повод, изкарали сме ги незнайно кога и как. Може и вие да сте ги изкарали “на крак”.

# 2
Посетих различни лекари. И казват,че имунитета ми е отпаднал заради тези вируси. Приемах добавки за имунната система и в момента е пак същото положението. Когато заговорих за вадене на сливиците пред доктора каза,че проблемът бил заради вирусите,които съм прекарала.

# 3
  • Melmak
Напълно е възможно. Самите вируси не са бактерия, която да не можеш да излекуваш. Опитай да вдигнеш имунитета си, спортувай, пий добавки. Влез в темата за добавките и помоли Денис за помощ. Тя ще те посъветва кое е добре за теб.
Истината е, че ако не си бяхме направили изследвания, нямаше да знаем, че сме прекарали тези вируси. Нито можем да си спомним кога, нито как. Аз рядко боледувам, веднъж на 2 години сигурно. И нямам представа кога съм се заразила.

# 4
Странно е, щом секретът е чист, а сте с англина, защо Ви лекуват с антибиотик?

# 5
Прочети за херпангинаи гъбички по сливиците...
С толкова АБ като нищо може да е такъв налипа...

# 6
Нали е пускан секрет? Затова е доста странно да изписват антибиотик, да има чист секрет и въпреки това ангина. Според мен са пуснали секрет веднъж.
Преди две години бях с гърло, излизаше бактерия. Пих два курса с антибиотик по антибиограма, и в момента, в който спра антибиотика, гърлото почваше отново. Накрая пак пуснах секрет (моята УНГ се беше видяла в чудо, не минава и не минава). Накрая ми каза да почна друг антибиотик въпреки чистия секрет, за 3 дена ми мина (азакс пих). Обаче такова чудо в живота си не бях преживявала, почти 3 месеца бях болна. По едно време и аз си мислех, че са гъбички, но се оказа бактерия. Дотам бе болеше, че пиех аулин, за да мога да пия вода.

# 7
  • Melmak
Вече и не на всяка лаборатория можеш да имаш доверие. Имала съм разминаване в резултати и е хубаво човек при такъв проблем да пуска само на читави лаборатории,ако трябва в 2 различни.

# 8
  • София
Преди година дентален лекар, именно заради леко зачервено гърло, без други оплаквания, ме накара да си пусна тест за Епщайн бар, Цитомегаловирус, и Херпес вирус. И на трите имах положителен резултат, но за минал период. Затова докторката ми предписа Изопринозин, за 3 месеца. За засилване на имунитета. И пробиотик Lactoflor. Оттогава не съм имала усещането за боцкане в гърлото. Не съм и боледувала (пу-пу).

Та, консултирай се със специалист / джи-пи дали и какво можеш да приемаш

# 9
Ангина е. Сливиците се надуват доста гнойни налепи,които между другото забелязвам в последните 2 пъти,които се повтори гнойта беше зад сливиците. Вдигам и висока температура 39/ 39.5 градуса. Като започна Антибиотика и нещата се нормализират. Преди около 5 дни отново се зачервиха и постепенно се влошиха. Преди 2 дни ми изписаха Амоксиклав и за 1 ден нещата се нормализираха. Не вдигам температура и гърлото започна да се оправя.

# 10
  • Melmak
А като ти изпишат антибиотик завършваш ли курса на лечение?

# 11
Завършвам го. Колкото време ми кажат толкова го приемам

# 12
Защо не продължиш след антибиотика с добавките за Ебщайна - чесън, Q10, нони, саменто, клеева тинктура /по схема/ да се изчисти това възпаление, което явно тлее?

# 13
Еми за мен няма как гноен налеп да няма бактерия. Обаче ако антибиотикът не е подходящ, тушираш с него симптомите и след като го спреш бактериите отново почват да се разрастват. А и не знам честно казано кой антибиотик е подходящ, при положение, че при мен се оказах излекувана след антибиотика, който не беше по антибиограма.

# 14
Здравейте ! Имам проблем с гърлото от 8 месеца. Януари влязох в болница и съм била с епщайн - бар вирус . След това всеки месец съм с гнойна ангина и пия антибиотик. Между 25/30 дни всичко се повтаря. Правила съм доста пъти гърлен и носен секрет и са отрицателни. Изследванията ми за епщайн- бар и цитомегаловирус са положителни,но в минало време. Вече съм ги прекарала и в момента не са активни. Вече обмислям да си извадя сливиците. Има ли някой който е имал подобен проблем?

Това е често срещано усложнение от ЕБВ и при такива чести ангини махането на сливиците може би наистина е удачно решение. Вземете няколко мнения от УНГ с опит точно в тази област обаче.

Има ли джобове по сливиците? Ако след толкова инфекции повърхността им е нарушена и имат дупки по тях, които се пълнят редовно с храна, може това да е причината за постоянните инфекции.

Общи условия

Активация на акаунт