НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
На някой случвало му се е след намален прием на въглехидрати по-продължителен период да има смущения в МЦ?
Чудя се къде да търся причината, защото имам доста точен цикъл, а сега има изменение  newsm78

# 316
Какви точно?
Аз не. Идва ми точно. Цепи секундата дори.

# 317
  • на Мелмак
Моят започна да идва по-рано.

# 318
Всичко влияе на цикъла. Климат, настроение, стрес, храна.... Моя миналия месец дойде 3 дни по- рано.

# 319
  • Sofia
На мен ми подрани с цяла седмица,миналия месец дойде в началото и в края,но все пак интервала беше 23-24дни,сега очаквам точно по празниците,но може и да ме изненада...

# 320
Моят цикъл от както родих преди повече от 2 години не е съвсем точен  2-3 дни напред или назад.Но нали това го водят в норма и не задълбавам, обаче аз си мисля , че може хормоните да ми са се "бъгнали" нещо. Обаче аз съм са малко  "стегнат" стомах от както съм на диетата , не е типично за мен. Явно зеленчуците са ми малко , ама в тоя сезон е трудно. Хапвам малко плодове да нормализирам нещата , но пък кг не мърдат особено ,но и 8-10 кг и с хипофункция на железата , не съм очаквала летящ старт.

# 321
  • Пловдив
Каая, случвало се е, но не на мен. През годините тук и във фейсбук е имало момичета, на които твърде ниските въглехидрати не са им се отразявали добре (сега, дали е точно от ниските въглехидрати, или от съчетанието ниски въглехидрати+фастинг+малко калории, не е ясно). Но така или иначе силно те съветвам да вдигнеш въглехидратите, да спреш да правиш фастинг, ако правиш, и да видиш дали не си паднала под 1600 калории. Съответно ако да, да увеличиш.
На някои момичета започва да им идва по-рано, на 24-26 дни. Дали е нормално, зависи. При всички случаи човек трябва да бъде бдителен и самоцелно да не изпада в крайности.

# 322
  • София
Айнщайн, БРАВО момиче!
Направо грееш! Страхотна си!
Змия, благодаря за рецептата!

Защо в новата версия не ми дава, че в моите теми има нови отговори Angry

# 323
  • Пловдив
Забравих да поздравя Айнщайн за постигнатото! Браво, момиче! Simple Smile

# 324
5 месеца на режим!
...................
Ех, какво Слънчице!    Браво, момиче!Толкова ти се радвам....!!!   Heart

# 325
  • София

Момичета, има ли някой друг с проблем като моя, а именно екстермно суха кожа на лицето + суха коса.
Имам чувството, че колкото повече мазнини ям, толкова по-ми изсъхват кожата и косата. Като си измия и изсуша косата и слагам по две шепи пълни мазни кристали и ги 'изпива' тотално.
А лицето ми е чак като обгорено на места... Вярно, че е зима, но все пак аз излизам навън много рядко, а и ползвам кремове мазнички. И с кокосово масло се мазах и пак никакъв ефект. Много е некомфортно и започвам да се чудя дали не е от НВ ВМХ-то, защото досега такова чудо не е било.
Казвам ви, направо ми идва да си потопя главата в кофа с разтопена маз. Trollface
...
Консерва, а правила ли си изследвания на щитовидната? Аз подобно чувство на сухота го свързвам с това.

И аз да се похваля - за 2 месеца жабуркане с кокосово масло сутрин (oil pulling) венците ми спряха да кървят и зъбите ми са с 1-2 тона по-бели. Много съм доволна и ще продължавам да го правя.

# 326
За зъбите...съвет непоискан-посети пародонтолог да ти измери дълбочината на джобовете и за дълбоко почистване. Липсата на кървене не значи че всичко е наред.

# 327
  • Бургас
И моя цикъл подранява. Преди цепеше 28 дни, сега се случва и седмица да ми подранява ... Не ми харесва хич, уж не съм на ниски калории и въглехидрати. На гинеколог ходих, всичко е наред. Дано се нормализира.

# 328
  • Варна
Умишлено не качих мерки,защото вече промених(старая се да променя) нагласаа,че е важно да се харесам в огледалото,а не колко килограма съм или колко е обиколката на талията ми. Кантарът ми вече се бъгна,а мерки не съм мерила вчера,но утре сутринта ще взема да се премеря,но като килограми последно бях 47 и май няма промяна
Скрит текст:
Не знам дали е добра идея да го казвам,но си имам група в която качвам полезни статии,та ако желаете ще кача линк

# 329
Измененията в цикъла са че ми свърши миналата неделя и 7 дни след това прокървих отново доста обилно  newsm78
Ще проследя калориите. На лекар ще ида със сигурност, но дотогава исках да видя какво може би му влияе.

Общи условия

Активация на акаунт