НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 680
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Scotland
Аз пускам: TSH +FT3+FT4 (пакет в Цибалаб) и ТАТ+МАТ (отново пакет - така са по-изгодни). Това си следя за Хашито, а вчера пуснах и ПКК (тук качих само завишените стойности) + HOMA индекс понеже никога не го бях пускала и холестеролен панел + триглицериди, за да видя как върви диетата Simple Smile

# 481
О, то било FT 3 и 4, изложих се....нищо де.
Има и отделна тема за Хашимото, и там съм надничала-момичетата са много компетентни и запознати. Не го казвам, за да не пишете тук, просто насочвам, ако някой не знае...

# 482
Когато пускате НОМА индекс, тези от вас, които са метформин и  тем подобните, спирате ли лекарството предварително? Реален ли е резултатът, в смисъл...нормалните стойности без хапчета?

# 483
  • Sofia
Аз пускам: TSH +FT3+FT4 (пакет в Цибалаб) и ТАТ+МАТ (отново пакет - така са по-изгодни). Това си следя за Хашито, а вчера пуснах и ПКК (тук качих само завишените стойности) + HOMA индекс понеже никога не го бях пускала и холестеролен панел + триглицериди, за да видя как върви диетата Simple Smile

# 484
Малко помощ...готвя си супа със свинско,лук,морков и една глава червено цвекло.Греша ли с моркова и цвеклото?

# 485
Не мисля.
За заместител на картофа в супата може алабаш и целина глава. Не вярвам цвеклото да е много по-въглехидратно от тях. А и нямя то да преобладавя в супата, надявам се, а мръвката☺

# 486
  • София
Алабаша го харесвам запечен на фурна, но за съжаление рядко попадам на него в магазините.
Откъде се снабдявате?

# 487
От Била съм вземала аз. Не го харесвам лично аз...нито целината. Не се спогодихме.

# 488
Може и пащърнак, целина, тиквички.

# 489
Цвеклото не пробладаваше,просто за цвят го добавих. Ще трябва да се снабдя и с други зеленчуци.
Въпрос - ядките сурови или печени и по колко грамаж горе долу,защото когато съм на работа/12 часа, 2х2/ ми е малко сложно с готвенето и носенето на кутии, та си мислех на обяд месо/яйца и за вечеря салата с мазно сирене и ядки?

# 490
  • Sofia
До 50гр и сурови да са

# 491
  • Scotland
До 50гр и сурови да са
А още по-добре и изкиснати за известно време

# 492
  • Пловдив
Освен ако човек не се придържа към хранене с максимум 20 гр въглехидрати на ден (което в действителност е нужно в много малко случаи, и то по здравословни причини), спокойно може да се ядат всякакви зеленчуци. 1 морков, малко цвекло, ряпа и подобни - никакъв проблем, хеле пък като зеленчуци на супа.
50 гр ядки на ден са си бая, по-скоро бих препоръчала не повече от 20-30 гр. Но зависи всъщност от общата храна за деня, не може да се гледа така изолирано:
- Ако някой иска да се храни кетогенно, без ядки изобщо.
- Ако отслабването върви бавно, без ядки за известно време.
- Ако ядките увличат и след 50 гр няма да може да се спре, пак без.
- Ако човек е закусвал 3 яйца с голямо парче кашкавал и изяде към това 50 гр ядки (има и такива хора, и такива случаи, да), калориите и мазнините ще дойдат доста. Но пак - ако това е единственото ядене за деня, не е много. Ако има още 2 подобни, няма нужда от 50 гр ядки.
Така че няма много/малко по принцип, има много/малко, походящо или не спрямо конкретния човек (цели, нужди, състояние, особености, хранителни навици) и в контекста на общата схема на хранене и менюто за деня.

# 493
Благодаря за информацията!
Днес съм на кюфтета и снежанка за обяд/зелена за вечеря. Не успях да закусвам и толкова ми се повръщаше в метрото, че едвам издържах. Намерих си едно лукче в чантата и то спаси положението.Мисля,че захарта ми падна рЕзко. Снощи  изядох около 15 грама шоколад 99% какао и беше гаден, не бих повторила. Ще се меря след 5 дни, тоест на 11,дано съм свалила 2-3 кг.
Хубав ден от мен!

# 494
  • Пловдив
Здравейте на всички!Успешна година с много минуси на кантара!
От днес аз и съпруга ми започваме режима , моля да ми кажете каква сметана за готвене използвате  течна имам в предвид - ако е удобно конкретна марка и вид,защото все на растителна попадам?
Менюто за днес:
з: кафе
о:крем  супа от тиква със сирене и малко масло
в:свинкси пържоли на фурна със сметана и топено сирене

Въпроса ми е за вечерята дали е ОК или д амисля нещо друго с наличното месо?
И още нещо - олиото от рапица позволено ли е? (никъде не го срещнах на първа страница)

Общи условия

Активация на акаунт