НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 737
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Аууууу...те по-ниски от моите. Не е честно. Аз съм с 0.81...въх..въх...

После ще посмятам..че излязох сега.

# 226
  • София
Аууууу...те по-ниски от моите. Не е честно. Аз съм с 0.81...въх..въх...

После ще посмятам..че излязох сега.

По твоята формула излиза малко над 1.

# 227
Мдам...и аз ги сметнах толкова. 69 на 66 нещо беше. А формулата е от стара тема мисля...

# 228
Да направя първи отчет:
Начало на НВ-ВМХ от 2.12.2010  . резултат до момента -2 кг за 10 дена.
Имам да свалям 10 кг мин , идеално би било 12 кг. Мисля, че добре се движа, като до преди 2 дена нямах минус. Не мога да отстраня напълно плодовете , иначе ще ми е трудно без сладко , но съм се ограничила само до мандарини и портокали, по 1-2 на ден.
Много обаче ме мързи да готвя само за мен  и обикновено нямам какво да вечерям - карам само на салата и сирене или кашкавал .
Най-големия проблем ми беше закуската , не можах да си харесам какво да закусвам и просто не закусвам , в началото ми беше трудно , ама сега свикнах само на кафе до обяд.

# 229
Ред, объркала си началната дата!
Да ти кажа от менюто ти не виждам къде са мазнините, а и закуската липсва.....

# 230
Ох 2017г исках да пиша.
Ами под мазнини ям вечерно време кашкавал , месо ако съм правила без картофи или ориз, авокадо от време на време. Снощи ядох салатата с авокадото и риба тон. Закуска не можах да си измисля, не обичам кисело мляко. Преди си хапвах филийка с нещо ама сега... Друго мазно.. по-мазно от яйца и кашкавал и месо не съм измислила. Още се ориентирам в рецептите. На обяд пак основно месо ям , да видим и моя холестерол до къде ще скочи , че съм генетично обременена да ми е висок.

# 231
Рибка. Мусака с тиквички.

# 232
свинско със зеле

# 233
Хапвам на обяд основно зелева салата и пържола. За съжаление не сме сезона на салатите.Онзи ден правих джоланчетата от рецепатата с гъби и моркови .Станаха много вкусни. Но за мъжете вкъщи, ако месото не върви с картофи или ориз - не го тачат. Много обичам мусака от тиквички , но ще си я ям сама Sad . Не виждам как да готвя по две ястия при пълно работно време . Затова готвя основно за тях  и каквото намеря в хладилника подходящо за мен.

# 234
  • София
А като държат да има ориз или картофи, може да ги правиш като гарнитура. Оризът е готов за 15 минути, картофи на салата или соте, или пюре...(което се заменя супер с карфиолено). Друго предложение от мен е месо със зелен фасул, особено ако е по-младичък и няма много зрънца.

# 235
  • Sofia
Аз готвя за всички по моя режим и няма недоволни.Само закуските им  са въглехидратни-палачинки или принцеси.
Днес направих руло Стефани,салатата е от кисело зеле,а за тях има и втора-картофена.
Днес от Лидл си накупих само режимни неща-бри,бекон,гъби,зелени салатки...единия бекон е с кожичка,ммм много вкусно Kissing Face
Като огладнея навън си взимам
пакетче крем сирене и някакви ядки,не чувствам глад по 5-6часа.
Много добре се чувствам,нямам отоци,дрехите стават широки...килата са си все 7-8,но не се отчайвам,виждам резултат голям Heart Eyes

# 236
  • София
. Не виждам как да готвя по две ястия при пълно работно време . Затова готвя основно за тях  и каквото намеря в хладилника подходящо за мен.
16 оправдания, които ежедневно използваме и какво означават всъщност
Скрит текст:
1.Искам да отслабна, но нямам време да си приготвям здравословна палачинка сутрин. Отнема много време.
Това, което искаме да кажем е – не искам да отделя 6-7 минути, за да разбия две яйца, с 2с.л. лимецово брашно и да ги опека на тиган, а после гарнирам с плод и лъжица тахан.
2.Вратът и кръстът ме болят, но нямам време да разтягам.
Това, което искаме да кажем е – не искам да стана 10 минути по-рано и да направя 3-4 упражнения за мобилност, за да се почувствам по-добре.
3.Искам да тренирам, но нямам време да ходя в залата.
Това, което искаме да кажем е – търся начин да извиня неактивността си и отхвърлям всички други опции за тренировка, като това да не отделям време, за да ходя до залата и да направя кратка тренировка вкъщи.
4.Искам да отслабна, но не обичам здравословна храна.
Това, което искаме да кажем е, че просто ни мързи да си приготвим нещо вкусно и здравословно и е по-лесно да обобщим храната в две думи и да кажем, че не я ядем.
5.Не мога да се придържам към начина си на хранене, защото хората около мен не се хранят така.
Това, което искаме да кажем е, че нямаме лично мнение и позиция и се опитваме да променяме себе си не според това, кое е добре за нас, а какво мислят другите за изборите ни.
6.Да се храниш здравословно отнема време и е доста скъпо.
Това, което искаме да кажем е, че предпочитаме да даваме парите си в ресторантите и предпочитаме да чакаме сервитьорът да ни обслужи и готвачът да ни сготви, вместо за по-кратко време, сами да приготвим нещо здравословно.
7.Искам да съм във форма, но не съм спортна натура.
Това, което искаме да кажем е, че нямаме желание да отделим време и да вложим усилия, за да усвоим умение, което до този момент е отсъствало от ежедневието ни.
8.Искам да отделя време за себе си, но съм прекалено зает/а.
Това, което искаме да кажем е, че всичко друго в нашия живот е по-важно за нас. Искаме да кажем, че толкова не обичаме себе си, че се опитваме да запълваме живота си с всевъзможни дейности и хора, само и само да не ни се налага да се занимаваме със себе си.
9.Искам да отделям повече време за сън, но не ми остава време.
Това, което искаме да кажем е, че времето прекарано на компютъра и на телефона е по-важно от почивката и възстановяването ни.
10.Искам да тренирам няколко пъти в седмицата, но не знам как да го вместя в графика си.
Това, което искаме да кажем е, че не знаем как да подреждаме приоритетите си.
11.Не мога да понасям сегашното си състояние, но ще започна промяната си от понеделник, след празниците, следващия месец, след ваканцията…
Това, което искаме да кажем е, че сегашното ни състояние не ни харесва, но на този етап е по-търпимо, отколкото усилията, които е необходимо да вложим, за да се измъкнем и променим.
12.Искам да имам по-активен начин на живот, но другите не ме разбират, не ме подкрепят и ме саботират.
Това, което искаме да кажем е, че обичаме да сме жертви в живота си и не обичаме да поемаме отговорност за собствения си живот, затова винаги трябва да има други виновни за нашите несполуки.
13.Искам да съм във форма, но в семейството ми никой не е. Просто ни е генетично заложено да сме пълни.
Това, което искаме да кажем е, че всички в семейството ни имат едни и същи навици и че ние предпочитаме да се придържаме към тях, вместо да ги променим.
14.Искам да бъда във форма, но бързо губя мотивация.
Това, което искаме да кажем е, че за да правим нещо хубаво за себе си, не ни стига начина, по който се чувстваме, а имаме нужда от непрекъсната външна помощ и признание, за да полагаме усилия.
15.Искам да променя начина си на хранене и да започна да тренирам, но съм прекалено стар/а.
Това, което искаме да кажем е, че приемаме да не се развиваме, да не се променяме и да не се стремим към нещо повече. Приемаме да бъдем бледо копие на по-младото си Аз и оставащите години са просто цифри, които не трупат опит, осъзнаване и мъдрост.
16.Здравословната храна е много еднообразна.
Това, което искаме да кажем е, че не ни пречи да ядем тесто под различни форми – кифлички, пици, баници, хляб, въпреки че съставките са едни и същи, но нямаме желание да ядем разнообразни храни, с едни и същи здравословни продукти.

# 237
  • на Мелмак
В отговор на горното ще кажа, то разбира се не се случи изведнъж, ММ вече не яде хляб, сладко много рядко, той си е на негово хранене, има въглехидрати, но малко. А преди това не можеше да стане това, онова, не може ли?
Всичко може 😉.
Вторият му баща ме убеждаваше, че човек вече на тази възраст не се променя, майка му също. 😎
Всичко е приоритети ☺.
Аз също много работя, почивам един ден в седмицата, но всеки в къщи си яде това, което е неговото, като децата, разбира се си хапват всичко, те са ограничени откъм вредности.
До колкото съм чела и на  Змия мъжът от тази диета си е регулирал кръвното.

# 238
Добро утро.
Оказало се е, че моят кантар се е размърдал. Е, усещах по падащите дънки, но заради дългия застой не ми се вярваше.
У дома моята храна е режимна. За другите- според зависи!

# 239
Хапвам на обяд основно зелева салата и пържола. За съжаление не сме сезона на салатите.Онзи ден правих джоланчетата от рецепатата с гъби и моркови .Станаха много вкусни. Но за мъжете вкъщи, ако месото не върви с картофи или ориз - не го тачат. Много обичам мусака от тиквички , но ще си я ям сама Sad . Не виждам как да готвя по две ястия при пълно работно време . Затова готвя основно за тях  и каквото намеря в хладилника подходящо за мен.
А кое налага да готвиш по две ястия?
Ако си сготвила месо с картофи/ориз, спокойно можеш да ядеш месото+салата, а те да си ядат цялото ястие.
Аз например вчера правих гювеч-свински гърди, картофи, тиквички, моркови, праз....ами ядох само месото, тиквички малко и туршия.Сина ми и мъжа ми ядоха всичко наред.
Сина ми много обича пиле с ориз на фурна, правя поне веднъж седмично.Аз ям само месо+салата, те с мъжа ми ядат пиле с ориз.   Simple Smile
Тук не става дума за някакво едва ли не сектанстко готвене и невъзможност да се готвят "разделни" продукти заедно.Това, че месото се е готвило заедно с картофи/ориз няма да повлияе на темпа на отслабване.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт