НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 733
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Браво, Мария, най- хубаво е да сме здрави

# 286
А, ти да не мислиш всичко ми е 6! Ама се надявам да има и по- добри времена!

# 287
Помня, помня за алкализаторите, дано  мине това ида няма друго

# 288
  • София
Тоя готвач си го гледах доста време по телевизията. Факир е.
Аз похвалих ли се, че най- накрая още едно кило падна. А вчера бях на лекар, който трябваше да ме гледа с ехограф. Каза, че нямам никаква мазнина около органите и всичките те се виждат идеално.

Ехааааа, браво, поздравления.

И аз съм кило надолу, но от напрежение. Днес синът ми има състезание и като се знам колко съм луда, сигурно няма да мога да хапна нищо преди да свърши и ще съм още надолу временно.

# 289
  • на Мелмак
И аз преди бях така, от напрежение просто не ядях. Сега ММ ме кара постоянно да се храня, защото ми е доста лошо напоследък, явно се е притеснил.
От доста време насам хапвам по веднъж на ден. Между 13 и 16ч. И това е.
Чувствамсе сита.
Пия след хранене мазно кафе, сутрин също. Въглехидратите са ми на минимум.
В момента пия и кетопрофен, само от него болката ми намалява за 2-3 часа 😔.
Не съм се качвала на кантара, но се усещам подута 😐.
Надявам се скоро да се оправя, защото ми писна нещо да не ми е ок.

# 290
Аз пък изобщо не се тегля. Гледам да си хапвам, че иначе ми става едно слабо, не ми е ок. Не искам да отслабвам повече...харесвам си се така.

# 291
Един път в месеца е моя кантар.

# 292
  • София
Напоследък се мерех всеки ден, защото пуберското говедце имаше да сваля килограми, за да влезе в категория и аз бях съпричастна. Wink
Много е потискащо, че сме с еднакво тегло, а той е с 20 см по-висок. Sad

Да се похваля, че днес стана шампион в категорията си и е играл най-много мачове от всички състезатели на ринг.

От утре вече ще трябва да готвя за него отделно, защото ще е във фаза качване на килограми. По-скоро ще правя нещо допълнително въглехидратно за него.

# 293
  • Бургас
Да ти е жив и здрав шампиона! Да имате още много такива поводи за гордост!
Аз спирам и да пиша какво ям всеки ден. Давам си почивка до началото на януари. Ако започна да дебелея пак, ще минавам пак на писане и всекидневно теглене.
В последните седмици имам неудържимо влечение към майонеза. Ям всеки ден, че и по няколко пъти. При това готова, от магазина. Сутрин за закуска варено яйце с майонеза, следобед псевдо руска салата - яйце, краставичка, шунка и гауда. Опалянки с майонеза също мажа Joy  Ама аз съм така, карам на едно и също със седмици, после може и цяла година да не го погледна.

# 294
  • Sofia
Поне взимай качествена,френска,с яйца,а не българските боклуци ...
Аз още не съм яла майонеза,но ще си купя тези дни.Заквасената сметана я ползвам доста обаче.
Днес става месец на режима,доволна съм и продължавам.
Направих вчера руло от блат от тиквички и яйца,а отвътре го напълних с пушен кашкавал,крем сирене,прошуто,пъдпъдъчи яйца и сметана,много вкусно стана
Днес бях на почерпка в ресторант,ядох само режимни неща,не се изкуших от нищо сладко и нережимно,направо не мога да се позная Stuck Out Tongue Winking Eye

# 295
Ох, някой да ме осинови, варени яйца и пържоли само вкъщи, едни кюфтета няма кой да забърка

# 296
Ох...и аз съм кандидат за осиновяване с включено хранене..Joy
За утре съм купила 1 карфиол. С топено сирене и яйца ще го оливам и запичам.
Днес сготвих свинското на Мереленда с гъст ловджийски сос. Само че мъжо не видял варените картофи и си сипал пъъъълна чиния от яденето. И за мен остана малко ... 😭😭😭

# 297
  • на Мелмак
Майонеза правя от 2-3г в къщи, най -често с чесън и горчица, любима е на малчо с пил. Филета панирани на фурна.
Днес направих страхотна салата от варени яйца, авокадо и на мен това ми беше яденето 😊.
Онзи ден правих и кюфтета. За утре леща за моите с бекон, за мен бекон с нещо си.
Змия, честито на сина ти!

# 298
  • Пловдив
Привет! Flowers Sunflower От не знам колко време не съм влизала тук, но понеже стана дума с една съфорумка, споделям една полезна статия за висок холестерол при кетогенно хранене: https://drjockers.com/high-cholesterol-on-a-ketogenic-diet/. Иначе целият блог на д-р Джокърс е много интересен и си заслужава четенето.

По темата също статия на Камелот за който не я е чел: http://paskaleva6.blogspot.bg/search/label/%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0 … D1%80%D0%BE%D0%BB

# 299
  • София
Doli коя е тази френска майонеза с яйца.Отдавна ми се яде руска салата , но не мога да правя домашна майонеза.

Общи условия

Активация на акаунт