Избор на сушилня - Тема 9

• 114 899
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз пак да питам, понеже никой не отговори миналия път - свързващият кит трябва ли да е същата марка, като сушилнята или пералнята? Нашите са 2 различни марки и се чудя какъв да вземем.
Не, то повечето марки нямат собствен кит. Знам, че има на АЕГ, за други не знам. Има и универсални. На АЕГ-то примерно крачетата на сушилнята стъпват на кит-а и се застопоряват там, но има други китове, които придържат сушилнята с помощща на едни много гозни каиши, с които се опасват уредите и на мен мично не ми изглеждат добре. Освен това като видиш "на живо" пластмасата на различните модели ще си избереш по-лесно. Най-важното при избора на кит е да пасне на пералнята, т.к. е важно мястото отзад на капака на пералнята колко е и къде има възможност да се постави болтът. Мерете, снимайте и си намерете консултант в магазина, който да ви помогне. Ако пералнята ти я има като модел в магазина - пробвайте на място дали си пасват.

# 136
  • София
Афродита, отново въпрос към теб за сушилня Сименс http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ2aW1heC5iZyUy … tc2czNTk4NjM2Nw==
Сега сравнявам функциите с предишния модел и забелязвам че на него има екста сухо за гардероб и сухо за гардероб. При тази само пише памук и синтетика. Степени за сушене дали има? -тази деветкилограмовата има метални бутони като лентичка и има един Gentle dry, дали от него се избира степента? Тази деветкилограмовата ми хареса, защото има и функции за завивки и възглавници, а аз съм с алергия и това мисля ще ми е от полза

# 137
DesiKom Сименсът има степени на сушене - Лесно гладене, Сухо за гардероб, Екстра сухо.
Gentle dry е Нежно сушене - намалява градусите на изсушаване, които ползва съответната програма.
Програмата за възглавници е по-продължителна и за време, като тази за Хавлии - не ползва Датчика за влага, за да определи край на програмата.
Машината суши всичко без да се оплаква Simple Smile

# 138
  • София
Да де ама на този модел не ги виждам къде са, а последно на него се спрях. Днес реших да сравня функциите и не схванах от къде се коригира степента. На врътката няма степени- само памук и синтетика и другите програми, затова реших че е от някой бутон. И аз си го превеждам като нежно сушене, но тъй като ми се струва че има нарисувано слънчице и перце реших че някак си съчетава две функции:-)

# 139
  • София
Здравейте! Най-после убедих ММ, че имаме належаща нужда от сушилня. Та от няколко дена гледам и засега харесах тази:
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DEC68S/p/687477
Ако може мнения, някой ако е ползвал. И дали може да не се връзва към канал? Че там, където ще я слагаме, няма.

# 140
DesiKom Степените се регулират от Сензорни бутони на Дисплея. В дясно над лентата с другите бутони. На снимка не се вижда, но намери видео с машината и ще ги видиш.

# 141
  • София
Афродита, отново въпрос към теб за сушилня Сименс
Скрит текст:
http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ2aW1heC5iZyUy … tc2czNTk4NjM2Nw==
Сега сравнявам функциите с предишния модел и забелязвам че на него има екста сухо за гардероб и сухо за гардероб. При тази само пише памук и синтетика. Степени за сушене дали има? -тази деветкилограмовата има метални бутони като лентичка и има един Gentle dry, дали от него се избира степента? Тази деветкилограмовата ми хареса, защото има и функции за завивки и възглавници, а аз съм с алергия и това мисля ще ми е от полза
Гледам са ти отговорили, а и аз съм с АЕГ, сименс не съм имала.
------------------
Здравейте! Най-после убедих ММ, че имаме належаща нужда от сушилня. Та от няколко дена гледам и засега харесах тази:
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DEC68S/p/687477
Ако може мнения, някой ако е ползвал. И дали може да не се връзва към канал? Че там, където ще я слагаме, няма.
Няма нужда от канал. Ще си ползваш контейнера за вода.

# 142
  • София
Благодаря за бързата реакция, беше ми супер важно!

# 143
  • в 1001-та нощ
Благодаря за куража. Понеже няма къде да бъде поставена и ММ излиза с тази теза да е "против"
Скрит текст:
...измислила съм едно място в дневната. Има една чупка в дневната - между дивана и хладилника - мисля да е там, като се направи декоративно шкафче в синхрон с интериора. Вътре няма да се вижда, че има сушилня, а нагоре - може да се направи, като библиотека, етажерка, шкафче ...

Мисля тук четох, че трявба да има отстояние поне 5 см от уреда до стените на шкафчето.

А у дома се пере се всеки ден, понякога по 2 перални. Разните му сушилки, влага, "аромат" на перилен препарат са ми на прага на търпимостта. Съответно - постоянно проветрявам ... и т.н. Трябва си сушилня Simple Smile
Alena, погледни малко по-нагоре съм дала линк към картинка, там сушилнята е над пералнята и виж у вас дали може да я монтираш по този начин. Ако пералнята ти не е слим и не се тръска видимо при центрофуга, може да сложиш сушилнята директно в/у пералнята с помощта на такв свърващ кит.

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ , много благодаря Simple Smile За жалост, обаче, мъжът ми е правил кухнята преди да се запознаем и пералнята е вградена между мивката и котлоните. Над пералнята има плот, който се ползва.

Той, мъжът ми за всичко, което намислям има първоначална съпротивителна реакция, но с времето прегръща идеята и я представя за своя. Накрая дори се хвали, но ... не ми пречи, стига накрая да сме доволни Simple Smile

# 144
  • В полите на Витоша :)
Вълшебство, ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, благодаря ви!
Сушилнята е АЕГ, пералнята е Whirlpool, ще мерим и ще пробвам китът на АЕГ дали става Simple Smile

# 145
  • София
Вълшебство, ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, благодаря ви!
Сушилнята е АЕГ, пералнята е Whirlpool, ще мерим и ще пробвам китът на АЕГ дали става Simple Smile
Той е с хубава а пластмаса. По-стбилен ми изглежда. Аз съм с такъв, но не за да са една марка със сушилнята.

# 146
момичета, препоръчайте хубав модел AEG  сушиилня? Те са леееко по компактни отзад, а на мен ми е важно да влезе в помещението. Обаче моделите са им много еднакви на пръв поглед  и не се ориентирам, нито по буквите , нито по външен вид. Искам висок клас, и по възможност с функции за връхни дрехи и завивки.
И също ще съм благодарна, ако имате някакви наблюдения, кой модел да НЕ купувам

# 147
Някакви отзиви за сушилня Сименс SIEMENS WT 45W460BY
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT-45W460BY/p/684181
Точно бях се спряла на нея, тъй като пералнята ми  е същата серия и попаднах на отзиви в немския Амазон, че не сушала добре. Другият ми въпрос е дали мога да я свържа към канал, ако си купя съответния дренажен комплект?
Приемам препоръки и за други сушилни, като предпочитам Бош и Сименс със самопочистващи кондензатори.
има ли някои модели, които да се свързват с канал със сигурност?
Има ли сименс и бош с програма за сушене на вълна?

Привет Simple Smile

Ето този модел е добър вариант и отговаря на изискванията ти: https://zora.bg/product/wtm85250by-1
Има и почистващ се кондензатор, и програма за вълна.
Не знам дали я има налична в Зора, но ако е има цената е доста добра. Гледах я в сайта на Бош за повече....

# 148
Бош не суши вълна, има само вълна финиш.

# 149
  • София
Бош не суши вълна, има само вълна финиш.
Да, това непрекъснато се повтаря и пак никой не е чул.

Общи условия

Активация на акаунт