Избор на сушилня - Тема 9

• 115 318
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
Здравейте
Отскоро имам сушилня Бош хоум профешънъл, но има неща, които не разбирам около нея
За мъха например се притеснявам, че дрехите се захабяват и изтъняват, така ли е?
Другото е, че не уцелвам програмите и като пускам дрехи, по често ми излизат влажни
Знаете ли каква е температурата на различните програми? В опции ако избера low heat On щадят ли се дрехите, по ниска ли е температурата?
 Какво е значението на оборотите на въртене за степента или скоростта на сушене?
Може в опции също да се избере ниво на сушене +1+2 и т.н, това удължава ли времето на програмата за да излизат по сухи и излизат ли по сухи?
Забелязах, че опцията екстра сухо я има само на памук, или бъркам?
Ако пускам смесени дрехи на програма памук ще се свият ли?
Също така понякога при сушене явно превишавам килограмите и сушилнята вие, или казва да почистя филтъра, дали е заради количеството дрехи на тази програма или не са изцентрофугирани добре?

Благодаря за съветите , объркана съм, защото никак не е евтина, а резултата не ме впечатлява, да дрехите са меки, но изглеждат като олекнали и малко обезцветени.
От скоро имам такава сушилня. Всички ежедневни дрехи суша на екстра сухо. Нищо им няма на дрехите и излизат напълно сухи.Якета не съм сушила още, ни тях мисля на специализираните програми.

# 676
  • София
От вчера имам сушилня. Пуснах памучнни чаршафи на програма за памук за гардероб, на средна степен на сушене. Извадих ги леко намачкани, но това не е проблем. Притесни ме това, че са леко обезцветени.
Утре ще суша пералня с дънки и тъмни памучни тениски. Каква програма да избера? Ако изсветлеят метъл тениските на синчето, в голяма беля ще се вкарам. Дали да суша на тънки памучни тъкани и трико или да ползвам програма за синтетика? Имам и за смесени тъкани Thinking

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 00:33 от Спунк

# 677
Каква ти е сушилнята?

# 678
  • София
Стар модел е - Electrolux edc 67558w
Аз упътването го изчетох, но друго си е някой във форума да напише на каква програма пуска черни тениски. Smiley
Скрит текст:
За памук и лен - екстра, силно, гардероб, влажно и за гладене
За синтетика - екстра, гардероб, и за гладене
Програми за време  - 30 и 60 минути
Специални програми - смесени, лесно гладене, дънки, освежаване
Допълнително към прогрмите може да се включи функция за деликатно пране и има три степени на  изсушаване.

# 679
Тениски пускам по няколко броя (2-3) на програмата за синтетика, тя суши на по-ниска температура.
Излизат ненамачкани и са готови много бързо, защото са малко.
Не са ми избелявали досега дрехи.
Програмите за време са на висока температура.

# 680
  • София
Рискувахме една тениска и пуснах. Обещах, че ако се повреди, ще се откупувам с домашна торта.
Започвам да се страхувам, че ще кача килограми от тази сушилнята.

# 681
  • Русе
Как ще избелеят?
Сушила съм и на програма за дънки, и на памук, и на смесено и на каква ли не тениски, зависи и от другите дрехи. Нищо не е избеляло.

# 682
  • Varna
И аз нямам избелели дрехи. Най-често суша на микс

# 683
  • София
Сушилнята не избелва дрехи. Виж праха за пране може или некачествени бои, с които са боядисани дрехите могат да паднат при пране обаче.

# 684
  • София
И аз не мога да намеря обяснение. Нищо не "отмива" боята, няма пряка слънчева светлина. Чаршафите са качествени. Прах ги с немски Корал, не го ползвам за първи път.
Както и да е, може и да си внушавам. Важното е, че втората партида изсушени дрехи е тип-топ, дори няма нужда да гладя. Мегадет оцеля, ще направя торта, за да го отбележим. Simple Smile
Благодаря за подкрепата, момичета.

# 685
  • в 1001-та нощ
Здравейте
Отскоро имам сушилня Бош хоум профешънъл, но има неща, които не разбирам около нея
За мъха например се притеснявам, че дрехите се захабяват и изтъняват, така ли е?
...

При мен на едно сушене се събира тънък филм мъх. От коментарите  от познати и тук във форума, очаквах да е повече. Според мен този мъх иначе пада по пода и после го събира робота или прахосмукачката. Когато си купих робот за почистване на пода - се изумих колко много мъх събира - мъх, който аз не виждам с просто око по пода Simple Smile Като се има предвид, че всеки ден пускам робота в коридора и дневната. През няколко дни в другите стаи.

Другото е, че не уцелвам програмите и като пускам дрехи, по често ми излизат влажни
Знаете ли каква е температурата на различните програми? В опции ако избера low heat On щадят ли се дрехите, по ниска ли е температурата?

Аз много се притеснявах да не съсипя дрехи, да не ги опека яко, да не излязат на хармоника ... повлияна от "митове и легенди" на миналото и общи приказки. Първата сушилня, съвсем предпазливо пуснах с по-малко дрехи (около 5кг за сушилня 8 кг) на програма микс с 1 слънце. Излязоха малко влажни и досуших на програма за време. А втората сушилня пробвах на "микс" с 2 слънца. По-смела бях с всяко ново пускане и сега смело пускам всичко на "микс" с 3 слънца. Излизат идеални - топли, меки, не са изпечени Simple Smile Това, според мен зависи и колко влажни излизат от пералнята - моята е с 1000 оборота, 10 годишна. Може би има по-съвременни, които ги изцеждат по-добре и ще съхнат добре на програма с по-малко слънца Simple Smile

Ако пускам смесени дрехи на програма памук ще се свият ли?

До момента нямам нищо свито - пускам основно памучни дрехи - ризи, джинси, дънки, анцузи, тениски, спално бельо - обикновен памук и сатениран ... Очарована съм и това е меко казано. Дори мъжът ми - голям скептик е много, много доволен.

Аз също съм с Бош - затова коментирам смело Simple Smile

Относно щадене и обезцветяване - проблеми съм имала само с агресивен прах за пране (в миналото от DM), както и с пране на 60 гр. Тъй като почти всичко пера след едно ползване/обличане  - избрам програма на 40 градуса или от време ан време 50 градуса и е достатъчно за да се изпереат добре.

ПРеди пусках хавлиите за след баня на по-висока Т, но сега след всяко ползване, докато са влажни - ги превъртам на програма за време с топъл въздух - 20 мин.

П.П пропуснах да облежа, че за сушенето избирам програма "микс" - 3 слънца и още 2 опции - защита от намачкване и щадене на тъканите Simple Smile

# 686
Здравейте и от мен. Предстои ми купуване на сушилня, какво мислите за този модел:
https://m.emag.bg/sushilnja-beko-kondenzacija-8-kg-dvigatel-pros … MBBM/#description

# 687
Аз съм с този модел от есента , много съм доволна. В момента я има в Технополис на промоция.

# 688
  • София
Здравейте и от мен. Предстои ми купуване на сушилня, какво мислите за този модел:
https://m.emag.bg/sushilnja-beko-kondenzacija-8-kg-dvigatel-pros … MBBM/#description
1050лв. за Беко?! ooooh!

# 689
Категорична съм, че избеляване на дрехи не е нито от градусите на пране, нито от сушилнята, а от качеството на самите дрехи.
Системно пера цветно, включително дънки, на 60 градуса.
Пера всичко на тези градуси и то откакто се помня - нямам нищо избеляло.
Е, вярно е, че прахът ми го носят от Германия. Не ползвам купени от Бг препарати.

Общи условия

Активация на акаунт