Избор на сушилня - Тема 9

• 114 453
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,детайлно изчетох изписаното за Бош и АЕГ и съвсем се обърках.Много хубави неща има за АЕГ,но пък в момента има сериозна промоция на Бош.Водещо  при избора смятам да е енергоразхода-ще ползвам само сушилня без простор.Имате ли опит с Бош при вълнени дрехи?Прави впечатление голямата разлика в ценовия диапазон и тъй като уредите са ми непознати не ми става ясно кои екстри са безсмислени.Прилагам няколко модела,ако някой може да сподели становище ще съм благодарна.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dec68s
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw876wby
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw-85540-eu
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wty-887w5
Прави впечатление ,че при АЕГ са заложили на по-ниски температури и единствено при тях се коментира  сушене на вълнени дрехи с маркировка за ръчно пране, но пък е ръчно почистването на филтъра.От друга страна при Бош
освен ,че не почистваш ги изваждаш без нужда от гладене  с оглед на описаните екстри.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 08:55 от deveta

# 691
  • София
Другото е, че не уцелвам програмите и като пускам дрехи, по често ми излизат влажни
Знаете ли каква е температурата на различните програми? В опции ако избера low heat On щадят ли се дрехите, по ниска ли е температурата?
Аз много се притеснявах да не съсипя дрехи, да не ги опека яко, да не излязат на хармоника ... повлияна от "митове и легенди" на миналото и общи приказки. Първата сушилня, съвсем предпазливо пуснах с по-малко дрехи (около 5кг за сушилня 8 кг) на програма микс с 1 слънце. Излязоха малко влажни и досуших на програма за време. А втората сушилня пробвах на "микс" с 2 слънца. По-смела бях с всяко ново пускане и сега смело пускам всичко на "микс" с 3 слънца. Излизат идеални - топли, меки, не са изпечени Simple Smile Това, според мен зависи и колко влажни излизат от пералнята - моята е с 1000 оборота, 10 годишна. Може би има по-съвременни, които ги изцеждат по-добре и ще съхнат добре на програма с по-малко слънца Simple Smile

Аз също съм с Бош - затова коментирам смело Simple Smile

П.П пропуснах да облежа, че за сушенето избирам програма "микс" - 3 слънца и още 2 опции - защита от намачкване и щадене на тъканите Simple Smile

Здравей
огромно благодаря !!!
За опцията слънце, щадене, можеш ли да ми кажеш какво имаш предвид? Сушилнята ми дойде без лепенка и инструкции на български и езика на дисплея само смених на английски, та ми е малко неясно.

На всяка програма избирам Опции и мога да задам степени на центрофугата, което вероятно ускорява или увеличава сушенето; Low heat: on / off, тук избирам Оn, предполагам, че това е щадене на дрехите; и Drying level 0;+1;+2;+3 (това ли е слънцето?)

За микс програми имам две: едната ми е Немачкаеми (блузи ризи), другата Микс (памук/синтетика). Пусках и на двете, но не мога да преценя разликата, коя напр е по добре за дънки, коя за блузи и тн. Пък и прането ми е доста смесено, с ризи блузи пера и бельо, дори малки кърпи, с дънки пера чорапогащи, чорапи, черни тениски и тн. Слагам цялото пране от пералнята наведнъж, и се чудя дали не я претоварвам на по нежните програми.

# 692
  • в 1001-та нощ
Ти с кой модел си?
Като се приберем ще снимам и покажа кое избирам. От сайта на Бош могат да се изтеглят упътвания за актуалните модели Simple Smile

# 693
  • София
Здравейте,детайлно изчетох изписаното за Бош и АЕГ и съвсем се обърках.Много хубави неща има за АЕГ,но пък в момента има сериозна промоция на Бош.Водещо  при избора смятам да е енергоразхода-ще ползвам само сушилня без простор.Имате ли опит с Бош при вълнени дрехи?Прави впечатление голямата разлика в ценовия диапазон и тъй като уредите са ми непознати не ми става ясно кои екстри са безсмислени.Прилагам няколко модела,ако някой може да сподели становище ще съм благодарна.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dec68s
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw876wby
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw-85540-eu
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wty-887w5
Прави впечатление ,че при АЕГ са заложили на по-ниски температури и единствено при тях се коментира  сушене на вълнени дрехи с маркировка за ръчно пране, но пък е ръчно почистването на филтъра.От друга страна при Бош
освен ,че не почистваш ги изваждаш без нужда от гладене  с оглед на описаните екстри.
Бoш не суши вълнени дрехи, а само ги освежава. Ако някой е открил Бош, който да суши вълна да напише модела. Бош са правени основно в Турция /ниския и среден ценови клас предлаган в БГ/. За мачкането не знам, аз съм с АЕГ и моята не мачка, има достатъчно програми за всякакви случаи. Изполвам доста от тях според материята. Ръчно почистване на втория филтър има и при двете марки, зависи от модела. Моята е с ръчно и не ми е  проблем, не е на всяко сушене. Автопочистването пък си има други минуси - на няколко години се носи на сервиз машината за да се почисти.

Сега като им четох програмите на Бош - какво осначават следните програми: времева порграма за топло пране, времева програма за студено пране - за какви материи и дрехи са?

# 694
  • в 1001-та нощ
Обдухват със студен или топъл въздух за опр. време.

# 695
  • София
Обдухват със студен или топъл въздух за опр. време.
Ясно, благодаря Simple Smile

# 696
  • в 1001-та нощ
На  тази програма доизсушавам, ако неще е леко влажно. Радко се случва, но понякога има  1-2 дрешки, които са по-влажни, а вначалото имах нужда за колани на дънки и анзузи Simple Smile Откакто пускам "микс" на 3 слънца - всико излиза сухо, без да е изпечено.

дъщерята на Мистрал, ето как настройвам обичайно:

Програматорът е на "Mix", a след това от Fine adjust - съм избрала "Слънце с 3 точки" - така излиат сухи, без да са изпечени. Тук, предполагам има значение колко сухи излизат от центрофугата на пералнята. След това на "Less ironing"- съм избрала да е включено - няма степени. И последното "Low heat"- в упътването е описано, като "щадене на тъканите".

Друго не правя. Веднга след пране прехвърлям дрехите - всяка дреха я "изтупвам"  да се изпъне и да не е сгъната. Може да е безсмислено, но го правя. Някой път ще пробвам и без това Simple Smile Веднага след изсушаване вадя и прибирам. Гладя най-вече тениски и ризи, не са точно намачкани, но не са като след ютия Simple Smile

# 697
всяка дреха я "изтупвам"  да се изпъне и да не е сгъната. Може да е безсмислено, но го правя. Някой път ще пробвам и без това Simple Smile
2-3 минути след като ги пуснеш я отвори и ги виж дрехите- всичко е разбъркано  Wink. Направо ги мятай, не и` слугувай, тя ще си ги завърти.

Много лесна за ползване изглежда и не е дълга програмата (ако показва началото)!

# 698
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти Simple Smile Стартира на 2 часа програмата, но понеже прането е 5 кг, а не 8 кг - често отнема час и малко Simple Smile

# 699
  • София
И аз най често използвам микс две или три слънца. Памук още не съм пускала, много дълга ми се струва, какво пускате на нея? Дънки на каква перете? А зимни якета, но не с пух? Аз имам програма за пух, но не и за връхни.

# 700
И аз изтупвам дрехите при прехвърляне от пералня в сушилня.
Първият път, когато използвах сушилнята, не съобразих да го направя и бяха значително по-намачкани отколкото сега, когато ги тупам.

Дънки пера на 60* на програма за цветно и суша на програма mix.

Якета, не пухени, пера на 40-45*, програма за цветно пране и суша на програма за синтетични тъкани.

И mix-a и синтетиката суша на три слънца и “чувствително” сушене.
Гафове съм нямала досега.

# 701
  • все тук
Здравейте, спряла съм се на този модел Бош - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p/683855, промоцията изтича в полунощ. Моля за бързи и компетентни мнения.

# 702
  • в 1001-та нощ
Ако си чела моите постове - аз я ползвам Simple Smile Взимай я Simple Smile !

# 703
  • все тук
Ако си чела моите постове - аз я ползвам Simple Smile Взимай я Simple Smile !
Благодаря, поръчах я Simple Smile
Ако имам въпроси, ще ти пиша на лични.

# 704
  • Варна
Здравейте отново, имам един бърз въпрос, който не съм сигурна дали е точно за тази тема, но се надявам да ми отговорите. Понеже обмисляме да сложим пералнята, а евентуално и сушилня във вграден гардероб в коридора, ММ от няколко дни ми чете някакви мнения (от преди няколко години) на хора, които са разположили уредите на такива места и се оплакват от влага, мухъл и т.н. Честно казано за това изобщо не се бях замислила. Вие имате ли такива проблеми? В апартамента, в който живеем в момента пералнята отново е разположена в коридора, но не е в гардероб, а в ниша специално за нея и предната й страна се вижда изцяло. Аз за вече 20 години не съм забелязала да има някаква влага или мухъл около нея. Или това важи само за сушилните? Не искам нито влага, нито мухъл във вградения гардероб и съм доста притеснена... Или варианта е да не го затваряме а да си е като ниша? Но от друга страна не искам пералнята да е на показ един вид.
Благодаря предварително за отделеното време.

Общи условия

Активация на акаунт