Дългото чакане след трансфер - Тема 65

• 102 035
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Как сте,сладурки?

# 676
  • варна
Как си ти sladur4e7?Аз сега вече чакам да дойде 19 януари тогава съм на преглед, но може и да ида на частен да си видя бебето ако не издържа до тогава, притеснявам се все 😀

# 677
Физически след процедурата съм добре,благодаря за загрижеността.
Радвам се че и ти си добре,ако не издържиш ходи при друг☺️
Недей да се притесняваш,всичко ще е наред.Прегръдки

# 678
  • варна
Благодаря, ще видим ако не издържа до 19 , засега уж съм търпелива 😀

# 679
Ще стискаш зъби,малко остава.Hug

# 680
  • варна
Да трябва да си намеря други занимания, но само за това мисля 😁

# 681
Здравейте Момичета! Пожелавам успех на всички чакащи + тестчета или бебче!
Имам един въпрос касаещ неуспешно ИКСИ. При отлични яйцеклетки “добити” по дълъг протокол и отлични сперматозоиди (донорски материал) как се случва така, че нямаме нито един читав ембрион оцелял до 5 ден. Оценката за яйцеклетките е на биолозите, не моя. Всички генетични, хормонални, имунологични и т.н изследвания са ок. Ще съм благодарна ако някой с подобен опит сподели какво следва.
Безкрайно благодаря!

# 682
А защо при перфектен материал правите Икси?

# 683
Здравейте Момичета! Пожелавам успех на всички чакащи + тестчета или бебче!
Имам един въпрос касаещ неуспешно ИКСИ. При отлични яйцеклетки “добити” по дълъг протокол и отлични сперматозоиди (донорски материал) как се случва така, че нямаме нито един читав ембрион оцелял до 5 ден. Оценката за яйцеклетките е на биолозите, не моя. Всички генетични, хормонални, имунологични и т.н изследвания са ок. Ще съм благодарна ако някой с подобен опит сподели какво следва.
Безкрайно благодаря!

Koki12, привет! А как е определено качеството на я предварително, от любопитство питам. Според моя опит това се разбира чак след оплождането и на базата на деленето на ембриончетата. И при мен нещата изглеждат супер след пунцкия (зрели яйцеклетки, доста висок % на оплождане), но тъй като ембрионите стопират заключението е лошо качество на я.

# 684
Коки, според мен, за да приложат като метод ИКСИ, то матириала не е бил отличен. Освен това в много случаи ембрионите не досхигат до стадий бластоцид. При мен сигурно са имали съмнания и побързаха да ми върнат и то 4 ембриона още на 3 ден. Вероятно са имали съмнениа, че нама да издържан до 5 ден. Поставиха ми и максималния брой, който ставаше да бъде върнат. Отначало се стреснах от бройката, но ми казахо, че предвид възрастта ми -39 години и предишни 2 ниуспешни опита правят максималното. В крайта сметка остана 1 ембрион от 4. Дано се роди това бебе.

# 685
Коки, следващият път предлагам да смениш донора, за всеки случай. Че май и при тях нещата не са на 100% с гаранция. Peace

# 686
Всичките ми 15 яйцеклетки, оплодени с донорски материал, се оплодиха и развиха до 3 ден. Замразиха ги. След време извадихме една сламка с 3 броя, за да видим ще стигнат ли до 5 ден. Е, не успяха да се развият.
Та може и Я да са причината, може и от материала да е. Няма как да разберем, те и без това заминаха в коша всичките ми ембриони.
Това, че не могат да се даряват е голяма тъпотия, честно.

# 687
Благодаря за коментарите момичета! Вероятно и лекарите не знаят в подобни ситуации каква е причината. Относно качеството на Я и материала не мога да кажа на какво основание се твърди че е безкомпромисен. Коментирали сме го многократно и получавам един и същ отговор, а резултати няма Simple Smile Божа работа! Надявам се ще имаме успех някога. Успех на всички.
П.С. Скоро четох коментари относно рекордно ниската раждаемост през 2017 г...любопитно НСИ наясно ли са с увеличаващата се бройка двойки с репродуктивни проблеми, които не по свое желание не допринасят за прираста. Дано тази година вдигнем заедно числото Simple Smile

# 688
Жане, нали са били замразени? Защо ги изхвърлихте? Или не искаш второ/трето?

# 689
Кристи, много искам второ, че и трето. Simple Smile
Изхвърлихме ги, защото са оплодени с донорски материал, а ние успяхме с материал от ММ и при следващите опити ще сме си само с негов материал.
Говорихме доста с него по този въпрос и решихме, че ако стане отново ще е чудесно, а ако не се получи пак, ще си останем само с шошончо и това е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт