Дългото чакане след трансфер - Тема 65

• 102 025
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Оххххх, браво на вас!

# 691
Жана, при какви условия се пробва с донорси материал? Мисълта ми е колко зле трабва да са изследванията, за да се стигне до този вариант?

# 692
С поредица от много лоши спермограми, много често с нули (подвижност, бройка, морфология) и кратка преживяемост, нищожна направо. Диагнозата е олигоастенотератозооспермия.
Важното е, че изкарахме някакъв невероятен късмет и забременях цели два пъти, първият път неуспешно, за съжаление.

# 693
Браво, истински късмет! При нас първоначално изглеждаше, че проблема е само в мен, но в последствие се оказа, че и мъжкиа фактор не е както трябва. Опитът трябваше да го зопочнем ощи през март, но резултата беше много завишен SDI индекс - 25% и казаха, че при такъв не стартират изобщо процедурата. През лятото мъжа ми запжчна да ходи на фитнес, свали 10 кг. и резултата се подобри. Пи и различни лекарсва. Стартирахме през ноември с индекс -16%. Бях се притеснила, че ще ни изтече срока на протокола и дори няма да сме опитали.

# 694
С поредица от много лоши спермограми, много често с нули (подвижност, бройка, морфология) и кратка преживяемост, нищожна направо. Диагнозата е олигоастенотератозооспермия.
Важното е, че изкарахме някакъв невероятен късмет и забременях цели два пъти, първият път неуспешно, за съжаление.
Браво на вас! Истински късмет наистина! И ние сме така...досега без късмет, но твоята история е окуражаваща да се пробва с наш материал Simple Smile

# 695
Коки по възможност смени донора.Първите ми 2 опита бяха с един и същ донор нищо не стана.При мен няма никакъв проблем .Всичко беше перфектно .Докторът ми иска всичко да е перфекто и беше така,но не се получи.Сменихме донора за 3тия опит и се получи.Жанчето може да потвърди работата на доктор Минев.

# 696
При нас също беше така,при стимулация вадихме много яйцеклетки,добро качество на яйцеклетките и сперматозоидите.До 5 ти ден отцеляваха 1-2.Нито веднъж се не хванаха.Връщахме и на 3 ти ден,пак се нехванаха.Доктора започна да мисли и при нас за лошо качество на яйцеклетките.И накрая стана нормално.Така и никой неразбра защо се нехващаха и къде е причината.

# 697
Жанчето може да потвърди работата на доктор Минев.
За мен той е най-добрият и цял живот ще съм му благодарна.

# 698
Момичета, когато ембритата измират, и не се стига до трансфер, не пропускайте  да проверите спермата за ДНК- фрагментации, за да се отхвърли проблемът да е при мъжът. Има случаи с добра СГ, да се окаже че проблемът пак е там.
     Имам приятелка с 3 неуспешни опита, без нито един трансфер от тях, точно при такава причина. Виждала съм и СГ-те на мъжа и - 12% Крюгер, и SDI-теста  след 3те неуспешни- около 30% фрагментации бяха. И всички до последно са смятали че няма проблем при него. В последствие се оказва проблем със щитовидна жлеза, и че  оттам са  и фрагментациите.
      Последвала е операция на щитовидна, и четвърти опит с ТЕСЕ - и първи успешен трансфер с близнаци на финала.
      ТЕСЕ-то са го приложили заради фрагментациите, а не заради проблем с количеството. Според някои специалисти при него понякога има шанс да се добият спермита с по-добро качество.
      Останала съм с впечатление , че при мъжете понякога се получава едно недоглеждане... Thinking

# 699
  • София
Какво е ТЕСЕ?

# 700
https://www.agselena.com/asistirana-reprodukcia/asistiranimetodi/pesa-tese. - По принцип го прилагат в редки случаи когато не откриват сперматозоиди в еякулата, тъй като си има и своите рискове въпросната манипулация.

# 701
SDI теста на ММ, беше 36%, по препоръка на ембриолога, прави въздържание от само един ден, а не от три и имаше резултат.

# 702
Много полезна информация, ще я имам предвид  Peace

# 703
И ние сме със съмнения за лоши Я. и затова ще правиме опит с 50/50 - донорки плувци / наши, за да го потвърдиме.
И ако с донорския материал не се хванат , значи със сигурност сме за донорска Я.
А пък вече дали ще го правиме е отделна тема за размисъл. Peace

# 704
  • София
Мая, защл сте готови да забременееш в донорски С, а не си готлва за донорска Я, какви са ти доводите? Защото е скъпо или друго?

Общи условия

Активация на акаунт