Всичко за всички марки гел лакове - 14

 • 74 819
 • 744
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 7 718
Добре дошли в 14-тата поредна тема на любителките на гел лака  bouquet

 
Отново ползвам за лого маникюр на Ради  Hug. Опитах се да смаля един на Кам/уникален/,но не се побира цялата красота. Не ви слагам коледен,защото подозирам,че до коледа ще изпишем поне още две теми  Laughing.Вместо запис МОЛЯ споделете 3-те си най-любими Коледни цвята както и
системата/база,топ,обезмаслител/,която ползвате.....Прочети преди да попиташ!

Един неприятен момент в индустрията на гел лаковете,който обаче не бива да бъде неглижиран....
                  
   Съвети:


               • Старайте се всеки слой да бъде фин - по-добре 3 фини слоя от колкото 1 плътен;
                • Лакирайте ноктите на едната ръка следвайки стъпките, а след това започнете с другата;
                • Винаги запечатвайте свободния край - така лака ще бъде още по-издържлив;
                • Ако върху кутикулата попадне гел лак внимателно отстранете с дървена пръчица преди да изпечете;
 Не остстранявайте гел лак с нокът или с пръст! Старайте се неизпечен гел лак да не попада по кожата и ако попадне веднага почистете.
                • Не премахвайте цвета посредством пилене, това ще нарани нокътната плочка;
                • Ако лампата ви е по-малка първо лакирайте и изпечете 4те пръста на едната ръка, после 4те пръста на другата ръка и накрая двата палеца;
                • За по лесно отсраняване на гел лака и същевременна грижа за плочката нанасяйте лаково каре под УВ базата. Обезмаслете нокътя и средата, на разстояние 1мм от краищата му, нанесете обикновена база/заздравител за нокти, изчакайте да изсъхне добре и продължете с нанасянето на гел база. https://m.youtube.com/watch?v=fVO_Kzk7JdM От къде може да се купят гел лакове и консумативи:
ebay.com (както другите му варианти .co.uk, .de и т.н. за различни видове гел лакове и консумативи)
http://www.aliexpress.com/ (основно имитации от Китай)
http://prodavalnik.com/
http://www.rcm.bg/ (Red Carpet Manicure)
http://www.nail-bg.com/ (Bluesky)
http://www.uvlampi.com/
http://goldenshop.bg/ (Golden Rose)[/left]
https://www.amazon.com/  
За последния хит в темата Kodi Professional
Всичко необходимо и достатъчно,за да започнете да се лакирате сами у дома


Скрит текст:
Гел-лаковете имат сложна технология на нанасяне и изпичане и ако една или две стъпки не са изпълнени както трябва се белят. Първоначалната инвестиция на време и пари е доста солена, макар че цените много, много паднаха. Спестеното в началото излиза солено и често отива на боклука. Повечето пишещи отдавна в темата сме вече сменили лампи, топове, бази итн. За тези, които започнахме преди много години, е напълно нормално, защото индустрията се разви и се появиха по-добри продукти и лампи. Аз не се чувствувам прецакана, че съм си купила 36в УВ лампа за 50лв и бази и топове ОПИ и Гелиш от 30лв флакона минимум, защото когато ги купих, по-добро на пазара нямаше. Но е факт, че недопичането ми коства много нерви, белене, ядове и пари. Сега старата лампа и малко по-новата ми събират прах из мазето. Купете си читава лампа! Не мисля, че 30лв са достатъчни. Но 40-45 на 11.11 ще бъдат със сигурност. За 10-15 лева разлика не си струва да си причинявате това, което си причиних аз включая алергия. Лампа, ако купите читава, ще си ползувате дълги години. Ако се забели лакът няма да се чудите дали пък не е от лампата. Топът, базата и ултрабондът са задължителни. Може да минете без фрешър, клензър и течност за сваляне, макар, че е по-добре да си ги имате. Аз даже бих си взела киселия праймър за всеки случай. Маслото за нокти е задължително и е добре да го вземете и него.

Според мене, колкото и да мразя да ви го напиша, човек трябва да отдели 150-200лв за да започне да се лакира в домашна обстановка. И е най-добре да вложите в лампа, качествени база и топ плюс всички малки неща, които ще ви трябват. Те ще ви служат с години. Не се хвърляйте на голям брой цветни лакове! Тях ще си ги купувате бавно и плавно. Ето долу горе какво да си вземете от али:

1) Лампа - Sunone с 30 лампички вътре. Броите ги и гледате снимки на вече купили ги в мненията. На тавана трябва да са 15 в три реда, по 5 лампи. Струва си инвестицията. Нещо лато тази:

https://www.aliexpress.com/item/SUNone-48W-UV-Lamp-Gel-Nail-Drye … 8449-d1053d789a04

2) Избутвач за кожи, най-добре от мек силикон, може и дървени пръчки. В никакъв случай метален, че поврежда нокътя. Търсите Orange sticks nail wood sticks и внимавате да не ви пратят клечки за зъби. Върховете трябва да са скосени от едната страна. Rubber, silicone soft cuticle pusher за озбутвача, един стига. Препарат за кожи или от Коди или най-евтиния от някоя лавка. Пробвала съм този на Victoria от лавка в София и върши идеална работа.

https://www.aliexpress.com/item/100X-Nail-Art-Design-Orange-Wood … b24e-c49d1086bf9c

3) reusable nail forms - форми за многократно ползуване за да не омазвате кожа около свободния край и за лесно запечатване на ъгли. 5 ви трябват и са 2-3 лева. С тях може да се поправи счупен ъгъл и леко да се удължи, но не стават за се риозно удължаване. Може, при наличие на някакъв свободен край, да се постави домакинско алуминиево фолио с лъскавото нагоре, между свободен край и кожа за да се избегне омазване при запечатване и слепване с кожа при изпичане. Липса на такива форми не е фатална, но е голямо удобство.

https://www.aliexpress.com/item/5pcs-set-Reusable-Dual-Silver-Go … 8680-171d41398574

3) 4 side nail buffer shiner polisher - блокчета или пили за матиране и полиране. Фери в предишен пост беше пуснала линк към хубави, потърсете! Тези са предложени и тествани от съфорумката Ферий, за което и благодаря  bouquet

https://www.aliexpress.com/item/32756287444/32756287444.html?sho … p;addresstype=600

4) Цветни лакове каквито си изберете, Venalisa, Elite99, Azure, имитациите на ОПИ са марки, от които сме доволни. Цъкайте на мненията със снимки и гледайте цветовете!

5) Ако не държите да носите лака със седмици и 10ина дена ви устройват, Born pretty peel off base била много хубава прочетох, но не съм я пробвала. Аз ползувам белещи се бази и съм доволна. Май става и за топ, но ме съм сигурна. Може да започнете с нея и ако не сте доволни да еволюирате и мигрирате към системата на Коди.

https://www.aliexpress.com/item/BORN-PRETTY-10ml-Peel-Off-Nail-G … a377-15068e5ab196

В коментарите са писали 2 момичета от френския ми форум. Казаха, че държи и се маха лесно. Задължително на полирани нокти и с лаково каре. При друг продавач в момента струва 5 лева, но там няма отзиви. Може да го намерите сами написвайки born pretty peel off uv base.

6) От гумената база на Мишей са във възторг много хора във френския ми форум. Казват, че държала като Коди и на гъстота била съпоставима. Маха се само с пилене или с пълно лаково ларе. За скапани нокти трябвал праймър. Не я познавам, нито тази на Коди, но все пак:

https://www.aliexpress.com/item/Healthy-UV-Primer-Soak-Off-Long- … /32820438368.html

6) Доволна съм от топа без лепкав слой на елит99. Бляскав, твърд, държи, не бърша лепкав слой. Негативите са, че пари в лампата и след седмица почва да се драска. Седи малко пластмасов, но за цената бива. Потърсете elite99 no wipe top coat! Внимавайте какво слагате в кошницата ако има няколко продукта на картинката! Чета, че топовете без лепкав държали по-зле от тези с лепкав, но на моите смотани нокти този топ си държи много добре. Линк няма да слагам, ще си го намерите лесно.

7) Четки за декорации, избърсване на линия между нокът и кожа, рисуване, махане на пигмент, теглене на гел, поправки на счупен или пукнат нокът. Не са задължителни, но се радвам, че ги имам:

https://www.aliexpress.com/item/15-Pcs-Nail-Art-Decorations-Brus … a535-a8d2844556e3

8 ) Primer Ultrabond - спомагат за по-доброто закрепване. От али хвалят два, първото май е фрешър или нейл преп, но може и да е лек киселинен праймър, не ги познавам. Съхнат на въздух. Момичета писаха, че като сложат първо оранжевия, а след него синия, гелът не мърдал. Синият е ултрабонд - като тиксо с две страни:

https://www.aliexpress.com/item/Light-Smell-Acrylic-Primer-Nail- … a872c39&tpp=1

https://www.aliexpress.com/item/Acid-Free-UV-Gel-Primer-Bond-0-5 … cbb5abe&tpp=1

В тази тема някой ползуваше Canni primer, който е лепкав, тоест ултрабонд, но не знам дали е добър.

9) Реинфорс - рядък самоизравняващ се изграждащ гел в шише. Слага се под лакове металик задължително и се бърше лепкавия слой. С него се заздравяват слаби нокти. Може да се нанесе над база или цветен слой, под топа. Тогава не се бърше лепкав. Принцесата го похвали, но не помня точно кой. Аз имам на elite99. За тези продукти писаха, че са много здрави. Махат се с пилене. Заслужавали си всичките, но не съм ги пробвала лично. Reinforce е вторият продукт. Внимавайте кой точно слагате в кошницата!

https://www.aliexpress.com/item/MSHARE-10ML-Reinforcement-Gel-Lo … 169cd5b&tpp=1

С този реинфорс може да се поправи счупен ъгъл. Някои хора писаха, че става за удължаване с милиметър или два.

Можете да си вземете безцветна акрилна пудра за акригел - transparent acrylic powder и някакъв твърд изграждащ гел за поправка на отчупени ъгълчета. Камалия похвали Canni builder gel, но за начало не е задължително. Четките в предложения по-горе комплект са достатъчни за поправки. Може да метнете и едни предпазни от УВ лъчи ръкавици. Аз ползувам дебели, цветни, гумени, стари ръкавици за миене на чинии. Условието е да са по мярка, за да не хлопат при лакиране. Отрязвам горната част на местата за пръсти, така че ноктите да са навън. Често не ги ползувам от мързел  Mr. Green

Заредете се с търпение! По-дребните нещица, за разлика от лампите, идват по-бавно, понякога за 2-3 месеца. Предвид евтините цени, спокойно можете да ги поръчате отсега. С търпение и малко късмет предложеното може да ви стигне или да добавите ултрабонд или праймер.

За почистване на нокът от мазнотии и махане на лепкав слой накрая вземате кухненска абсорбираща хартия и спирт 95-99% от аптека. За сваляне ацетон ако не ви се дават пари, алуминиево кухненско фолио и чист памук. Всичко това сигурно го имате у дома. Е, не всичко, но може да започнете бавничко да се снабдявате.

Аз не бих започнала с бази, топове и праймъри от али, но за готови на експерименти стават. Не гарантирам качество. В али днес е едно а утре съвсем друго и много от нас сме се напарили. За човек, който има много продукти, не е страшно, но за начинаещ може да е фатално и направо да го отврати. Затова препоръчваме Коди, даже и аз, дето не съм го помирисвала и съм го виждала само на снимка  hahaha

От kodi.pro:

1) Kodi rubber base, Kodi rubber top, Kodi ultrabond. Задължителни и струват 35-36 лева заедно.

2) Kodi fresher - може да се замени със спирт, особено при сухи нокти, но понеже не е скъп, може да си го вземете, Kodi primer (ако имате калпави нокти направо е задължителен), Nail oil- масло за нокти, което се ползува по 2-3 пъти на ден за еластичност и против гъби и други инфекции, течността за сваляне, която може да се замени с ацетон от Джъмбо или някакъв лакочистител с ацетон. Коди microgel- заздравител, съхнещ на въздух. Принцесата го ползува за лаково каре. Kodi mineral remover - омекотител и разтворител за кутикули.

Може да си направите заедно поръчка, така че да си разделите транспортните разходи. Мито от Украйна няма.

Понеже се сваля трудно, задължително лаково каре с безцветен лак по целия нокът. Всеки лак става, просто грабнете първия най-евтин от Лили, примерно.

В зависимост от това, което вече имате, може спокойно да се вместите под 70-100лв. Ако имате въпроси сме насреща.  bouquet
Въпросник за питащите:

                 Ноктите ми са:
     1) твърди или меки
     2) лъскави и гладки или матови и порьозни
     3) чупливи или нечупливи
    4) израстват бързо или бавно
    5) с изразен апекс (тумбести или без апекс (плоски)
    6) силна С-извивка или без
    7) особена форма, криви, закривяват се като растат или не?
Cool петна и лекета по тях има ли и какви са на цвят?
    9) белят ли се

Преди лакиране с гел лак матирате ли или полирате и с какви пили? Ползвате ли крем за ръце 24ч преди лакиране? Как премахвате кожичките около нокътя и с какъв препарат и инструменти. Идеално сухи ли са ръцете ви преди лакиране?

     1) чистя лъснат полиран (матиран, изпилен) нокът със спирт 90 градуса или клензър Коди, Гелиш или друг
     2) фрешър и/или ултрабонд на марка.......
     3) правя лаково каре (с какви материали и по каква технология (по целия нокът, в средата, запечатвате ли))
     4) база Коди, Шилак, Гелиш или друга и пека в 36в ув с несменяемите крушки или 18в лед или друга 2 мин или 1 или колкото печете
     5) цвят 978657 или име на еди коя си марка и пека 3 или 4 или колкото печете минути
     6) като 5


    
       7) топ с или без лепкав на марка..... и пека 4 или 5 или колкото печеш.
Нанасяl втори слой топ?
      9) мажа всеки ден по 2, 3 или нула пъти с Авоплекс, Солар ойл или масло от жожоба, примерно.... Моля новите момичета влизащи да питат за  белене,набръчкване  и всякакви проблеми свързани с поставянето на гел лак да попълнят въпросника или поне да опитат,а ние ще се опитаме да помогнем  Hug


Старите теми:  


 CND shellac - дълготраен естествен маникюр вме … гел върху ноктите

 CND shellac - дълготраен естествен маникюр вме … гел върху ноктите2

Всичко за Всички марки Гел лакове

Всичко за Всички марки гел лакове - 2

Всичко за Всички марки гел лакове - 3


Всичко за Всички марки гел лакове - 4

Всичко за Всички марки гел лакове - 5

Всичко за Всички марки гел лакове - 6


Всичко за всички марки гел лакове - 7

Всичко за всички марки гел лакове - 8

Всичко за всички марки гел лакове - 9

Всичко за всички марки гел лакове -10

Всичко за всички марки гел лакове - 11

 Всичко за всички марки гел лакове - 12


  Хаиде да се забавляваме  Laughing. Чакам снимки на красиви нокти  Hug Hug Hug.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 19:14 от prinzesata

# 1
 • Мнения: 5 892
Момичета, може ли да помоля някоя, която си е купила Коди от страницата във фейса да ми снимка етикета на БГ  bouquet

# 2
 • Варна
 • Мнения: 7 718
Скрит текст: Ето Кам

# 3
 • София
 • Мнения: 1 544
Благодаря за темата bouquet
Още не съм намерила любимия коледен лак, но ако намеря гел вариант на China glaze Ruby pumps, ще скачам от радост.
В момента ползвам системата на Блускай,  че купувам преди да чета... Сега чакам Коди, да видим как ще ми се отрази.

В момента съм с Elite99, JH032.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 20:59 от Майка Зайка

# 4
 • Мнения: 5 892
Благодаря ти! Heart Eyes

# 5
 • Den Haag
 • Мнения: 1 851
Благодаря за темата  bouquet
За системата ползвам всичко на Indigo:
Acid Free Primer
Cleaner Super  Shine
Protein Base
Removable Top 3D Gloss Gel Polish
Removable Dry Top Coat Super Shine
Само да вметна, че в чудо се виждам със свалянето на системата. Пиля топа до цвят, кисна 20 мин с разтвор после избутвам гела, ноооооо пустата база почти не мърда. Чудо! Crazy


# 6
 • Мнения: 13 947
Благодаря за новата тема.
За цветовете нищо не мога да кажа, ползвам база и топ (xpress5) на CND, лакове най-често на същата марка. Свалят се лесно. Експериментите ми досега се свалят доста по-тежко.

# 7
 • София
 • Мнения: 10 332
Благодаря за темата  Hug

Тепърва ще намеря моя любим коледен гел-лак, от наличните, смятам да злоупотребя с червено и златно, и много блясък, което е нетипично за мен   Mr. Green

Ей тези ще пробвам първо.
OPI Spy Who Loved me, в нета, намерих снимка само на обикновен лак.


Kodi 837


Коди 817


За любими бази и топове, ще пиша по-нататък  Hug

# 8
 • Радомир
 • Мнения: 627
Фаворит за коледен маникюр ми е Christmas red на Bluesky от миналогодишната коледна колекция.

(Това е първият ми маникюр)
Харесвам също и синьо, зелено, златно, сребърно.
Ето това е любимо синьо, което става за всеки сезон.

Quickgel #180

В момента ползвам база Коди, а топ Блускай, който е на привършване и мисля да взема каучуковия Коди. Праймер и ултрабонд не ползвам 😉

# 9
 • Мнения: 378
Благодаря за новата тема, пак си се постарала много Принцеске!
Относно база, топ и обезмаслител, в момента изполвам същите от комплекта на Прити гел(само дето на шишенцата пише с китайски буквички), очаквам Коди предколедно. А за цветовете, още не съм решила, но искам да се опитам да си нарисувам елхички или коледни топчици, така че може би бяло, червено или черно, ще добавя и малко брокат или камъчета newsm78 bouquet
 
Над, страхотни цветове си показала, синьото ме впечатли много.

Деси, големи красоти отново, този на безимения пръст; холограмен ли е??

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 22:56 от Daniela B.

# 10
 • Мнения: 2 184
Благодаря за новата тема Simple Smile за любим коледен маникюр вероятно ще се доверя на баналното червено и може би сиво.

# 11
 • Враца
 • Мнения: 800
Их, че хубаво започваме със снимки темата.
Миналата година не си поръчах нищо коледно като цветове, затова любими нямам, но ще ви покажа от тези, които си поръчах от Али-то кои смятам, че минават за коледни. Wink


Така като гледам никой с никой не мога да съчетая май освн чрвеното със златното, ама... Grin

Иначе ползвам системата на Коди изцяло, а цветовете са ми всякакви "китайчета". База Блускай ползвам при декорации с водни стикери.

# 12
 • Мнения: 13 947
Над, това синьо на Коди е страхотно, ще очаквам да качиш снимки Simple Smile

# 13
 • España (Плевен)
 • Мнения: 862
Харесвам като Коледен цвят, комбинацията от бяло, зелено и черверно..  Mr. Green Mr. Green
Но всякакъв цвят с ефектна комбинация, изглежда прекрасно.

     

# 14
 • На плажа
 • Мнения: 1 107
Червено нося само по Коледа,затова и тази година ще е червен.Може би брокатения на Lehat-по късно ще напиша кой точно.
Пускам ви някой миналогодишни мои модели,тази година още не сме почнали с коледните маникюри Simple Smile


Скрит текст:


Последният маникюр е върху моите ръце...странното е,че и сега съм в зелено със сребърно,както и миналата година по същото време Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 11:52 от Дaни

Общи условия

Активация на акаунт