iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 92

• 72 017
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Днес съм много щастлива Grinning Най-после ми шипнаха всичко, и насъбрах кредит, и си поръчах така мечтаното нещо:
https://www.iherb.com/pr/LuxeBeauty-Luxe-Lotion-Luxury-Face-Unsc … fl-oz-59-ml/64763
Лек дневен крем с естествена слънцезащита, неизвестно с какъв фактор, но за месеците с по-малко слънце ще върши работа, че ми омръзна на всяко излизане да се мажа с тежки мазила.
От радост и бързане пуснах поръчката с натрапен код, ама случват се и такива нещо. Кремът съм убедена че ще ми допадне, отзивите са чудесни и за него, и за марката. Не мога да се нарадвам просто Grinning

# 121
  • Пловдив
Denis, ти ми препоръча чътнитата на Kitchens of India по-напред в темата, но аз имам вкъщи едно бурканче от преди. Все още обаче не съм го приготвила. Ще споделиш ли ти как го правиш? Като добавка към ястие без термична обработка или само част от него?

# 122
  • София
Denis, ти ми препоръча чътнитата на Kitchens of India по-напред в темата, но аз имам вкъщи едно бурканче от преди. Все още обаче не съм го приготвила. Ще споделиш ли ти как го правиш? Като добавка към ястие без термична обработка или само част от него?
Ползвам го, най-често, като част от соса за ястия на тиган / месо, най-често пиле + зеленчуци + басмати + много подправки от индийската кухня, които ми допадат - тях винаги запържвам още в началото/. Добавям чатнито накрая, когато сглобя всичко в тигана.
Много ми харесва и дори пробвах да си направя чатни от кайсии.
Потърси в интернет рецепти - аз така направих, разгледах и прецених, кое на мен би ми допаднало.
Харесва ми да го хапвам от буркана дори само със сирене или кашкавал Wink

-------------------------------------
Мега-бонбоните, от Черен бъз на Nature's Answer,
със 7 пъти повече концентрат, са налични и са на промоция Peace
- с доставка  $1.20

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 18:22 от denis.

# 123
  • Berlin
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали някаква добавка за активно спортуващо момиче на 14г. с болки в кръста? Направен е ЯМР и се установи начален стадий на дискова херния!

То освен добавки и лекарства може би ще е добре и да поспре малко с активния спорт. Трябва да се възстанови, активна почивка, особено ако има възпаление в момента и болки. 14 години е мнооого рано за дискова херния ... Дано се възстанови бързо!

Код за отстъпка - DCN033

# 124
  • София
Преди няколко дена ми пристигна Kroeger Herb Co, Black Radish & Parsley и смятам да започна да го пия, но чакам тези дни и инулина. Въпроса ми е към Alleks (дано следи темата) и към всеки друг, който е минал курса или може да помогне.
Скрит текст:
Взех си Amazing Grass, Green Superfood, Detox Digest. Пия малко над 1/2 грам вит.Ц+ Life Extension, Two-Per-Day Tablets, 5000 IU вит.D3, К2 (МК7), лецитин, Bioperine, Magnesium, MSM и Acetyl-L-Carnitine. Ще включа и инулин. Подготвил съм си и 8 опаковки от пробиотика на Dr. Mercola - трябва да стигне за 40 дена. След храна, ако се сетя, пия Enzymedica, Digest Gold with ATPro. Захарта нямам проблем, ще я махна (сега слагам лъжичка в кафето), но месото няма как... Сутрин започвам със зелената храна на гладно, заедно с вит.Ц, MSM и Acetyl-L-Carnitine. Половин час след това закусвам, останалите добавки след обяда, за вечеря - втория мултивитамин. Тройчатката ще я пия преди храна - така пише. Три пъти дневно. Някъде четох, че се пие на два пъти, през седмица почивка. Ще включа и кисело мляко към храните. Едно време май имах язва, сега нямам оплаквания. Имам високо кръвно. Малко ме плаши, че тази добавка ще ми вдигне кръвното допълнително. Имах и проблем със жлъчката преди години. Всякакви допълнителни указания ще са ми от полза... За хранителния режим, приема и всичко което пропускам в момента, например, дали да изключа някои добавки. Ще започна първия ден с 3х1 капсули, до 2х3 на втория ден и нататък. Ще ги взимам 8 дена, след това седмица почивка и останалите до края на опаковката.

Скрит текст:
Цитат на Alleks:

Цитат
djagi,
включвам се с отзив като пила вече капките на NOW Wink

Разбирам опасенията ти, защото аз имах подобни на твоите преди да започна прочистването. Сега, почти месец след първото прочистване се готвя за второ. Единственото гадно нещо в цялата работа е вкусът - ужасен е просто  hahaha По същество - спазвах препоръчваната схема на прием, нямах почти никакви странични ефекти, освен леко главоболие през втория-третия ден ( което е нормално при прочистване на организма). След първата седмица се чувствах "олекнала", все едно нищо не ми тежи и мога да хвърча. Спазвах обаче и съпътстващ режим - никакви въглехидрати, мляко и месо, по 2 супени лъжици на ден кокосово масло, мултивитамини, вит. С, прясно изцеден сок от моркови и ябълки и задължително пробиотици. Хубаво е да се добави масло от риган, масло от черен кимион и тиквено семе! Някога, много някога, когато не е имало iHerb и научната медицина е била далеч от хората са се лекували с тиквено семе и са яли суров лук - помагало е. Сега с тези мутанти, които си ги развъждаме явно трябва и нещо по-сериозно.
Според мене можеш да започнеш приема на капките както е по схема - първият ден три пъти по половин капкомер, на следващия ден - два пъти по 1 капкомер и ако има нещо, което те притеснява като усещане ги спри. Ако всичко е наред - продължавай с по половин капкомер в повече всеки ден. Ако нямаш схемата ще ти я напиша. Не знам дали си правил прочистване на организма, но ако не си е добре да знаеш, че първите 4-5 дни е възможно да имаш доста странични ефекти - обложен език, главоболие, отпадналост, поява на пъпки по кожата, кръвното да ходи където си иска ..... не е страшно, отминава. А що се отнася до слузта - това, което знам е, че тя възпрепятства нормалното функциониране на органите. Когато някога провеждах гладуване заради ужасната си мигрена изчистването на слузта по органите и на мастните образования около черния ми дроб беше най-осезаемия ефект, освен изчезналото главоболие, разбира се. Добре е да се знае, че колкото повече е "зацапан" организма, толкова повече и по-осезаеми са страничните явления. След всяко следващо прочистване тези явления намаляват или почти изчезват. Затова си мисля, че можеш да пробваш прочистването с тройчатката, а ако се появят смущаващи неща - спираш. Желая ти успех!

p.s. Сега видях, че си поръчал капсули, значи ще се разминеш с гадния вкус и дозирането с пипетите Smile Предполагам, че и при капсулите ефекта ще е същия, може би само една идея ще е по-бавен.

ROV5021

# 125
Задължително условие ли е при нисък Б12, също и желязото да е ниско?

Код за 5% отстъпка от iHerB: MIH4702

# 126
Каая, Не е задължително. Аз имах много нисък б12, но и желязо и хемоглобин ми бяха в норма.

# 127
Здравейте,

кой продукт е по-добър според вас?
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Evening-Primrose-Oil-1300-mg-60-Softgels/48577

или
https://www.iherb.com/pr/American-Health-Royal-Brittany-Evening- … ftgels-Each/20478

Решила съм да си поръчам нещо за ПМС. Simple Smile

# 128
Някой има ли поглед върху това:

https://www.iherb.com/pr/North-American-Herb-Spice-Co-PureOmega- … l-oz-237-ml/10032

Струва ли си, че цената му не е никак ниска?  #Crazy newsm78

# 129
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
или
https://www.iherb.com/pr/American-Health-Royal-Brittany-Evening- … ftgels-Each/20478
Няма разлика и двете са хубави, което си избереш.
За ПМС - макар, че той се проявява по-често през ЛФ, МВИ е добре да се приема от М до М / или постоянно/.
На 2-3 МЦ се прави почивка 15-на дни / почивката тогава може да е през ФФ/
Приема се след хранене, на 2 приема /или 2х1/

https://www.iherb.com/pr/North-American-Herb-Spice-Co-PureOmega- … l-oz-237-ml/10032
Струва ли си, че цената му не е никак ниска?  #Crazy newsm78
Много е хубаво /растителна омега 3 и 6, добре балансирани и малко омега 9/ , но е скъпо - това са само 16 дози.
Съдържа йод и който е с Хашимото, трябва да внимава.
Ето и на прах:
https://www.iherb.com/pr/MRM-Organic-Sacha-Inchi-Powder-8-5-oz-240-g/64587
- има вкус на печени фъстъци
Разгледай и това /много по-изгодно е/:
https://www.iherb.com/pr/Flora-Organic-Extra-Virgin-Sacha-Inchi- … l-oz-250-ml/68998

iHerb® Код:    YUL919
дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 22:14 от denis.

# 130
  • София
djagi, следя редовно темата - на къде без вас  smile3503

По въпроса с прочистването - важно е да спреш напълно захарта и разните бисквитки, сладки и други вкусотии, съдържащи захар, защото захарта била основната храна на гадините. Щом не можеш да спреш месото - не го спирай, но поне се откажи временно от месните полуфабрикати - салами, наденици, шунки и подобни, яж чисто месо, по възможност без пилешко. Мляко и производни - също ограничи максимално, кисело мляко може.
Добре е да добавиш кокосово масло - то е важна част в борбата с паразитите, особено е добро срещу всякакви гъби и гъбични инфекции. Скоро пуснаха пак любимото ми Nutiva, Organic Virgin Coconut Oil, 54 fl oz (1.6 L) и то на супер цена!
Мед можеш да ядеш ( добре е да е истински, не купешки, че язък за прочисването) и пчелни продукти също. Аз лично съм фенка на пчелния прашец - дава ми много енергия и се чувствам бодра и спокойна. Той също се взима на гладно.
Бях писала за прясно изцеден сок от моркови и ябълка - не го пропускай, морковите са в челните редици при изтребването на гадините. Ангажимент си е цеденето на сока по два пъти на ден, но е важно да не се пропуска.

За всичките неща, които си приготвил за пиете съвет може само denis да даде дали има нещо, което трябва да спреш по време на прочистването. Аз не се чувствам достатъчно компетентна по въпросите за хранителните добавки  Naughty
Това, което аз бих направила ( и правя) е разделянето на двата вида прочистване - бих направила общото прочистване на организма с всички зелении отделно от прочистването от паразити. След общото прочистване бих включила разните лецитини, биоперини, л-карнитини и подобни - мисля, че ефектът от тях тогава би бил по-добър. Мултивитамините и пробиотиците са особено важни, така че наблегни на тях. Чела съм, че пробиотиците е хубаво да вървят в нарастваща прогресия - започваш с 2-3 щама, след 20 дни минаваш на 4-6 щама, после 8-10 щама и така, докато стигнеш пробиотик с 18-20 щама. На мене лично това ми звучи ужасно и затова и аз съм си харесала Dr. Mercola и смятам това да е окончателния ми избор за пробиотик.

От къде имаш инфо, че тройчатката вдига кръвното? В отзивите в iHerb ли има нещо по въпроса? По принцип при прочистване на организма, особено през първите 5-6 дни е възможно кръвното да играе и е важно да се следи, но това е валидно при всеки вид прочистване. Ако имаш притеснения в тази посока защо не си вземеш глог? Той по принцип е полезен за сърцето, а в сайта пише, че се ползва за смъкване на високо кръвно. Аз чакам доставка всеки момент и ще пробвам дали има ефект при родителите ми - и двамата са с високо кръвно от 2-3 години, а цял живот са били с ниско. Ще споделя щом имам резултат от действието му!

Сега се замислих .... ами то след 2-3 седмици започват коледните празници с разните меденки, курабийки, баклавички, мезета и печени прасенца - няма ли да е по-здравословно цялото това прочисване да го направиш след празниците?  newsm78  Wink

# 131
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
или
За ПМС - макар, че той се проявява по-често през ЛФ, МВИ е добре да се приема от М до М / или постоянно/.

Много е хубаво /растителна омега 3 и 6, добре балансирани и малко омега 9/ , но е скъпо - това са само 16 дози.
Ето и на прах:
https://www.iherb.com/pr/Flora-Organic-Extra-Virgin-Sacha-Inchi- … l-oz-250-ml/68998

Определено е скъпо. Мен друго ме гложди. Пише една чаена лъжица или повече. При чаена лъжица 5-6 мл, излизат 41-47 дози. Или е грешка при въвеждане, на информация или ги смятат по-две чаени лъжици, за да стане 1600мг
омега 3, но не е ли множко и 1600мг АЛА?
И още един въпрос. Къде пише, че съдържа йод?

Прахът на МРМ го поръчах вече, но маслото на Норф Американ Хърбс ме впечатли.

# 132
  • София
Скрит текст:
djagi, следя редовно темата - на къде без вас  smile3503

По въпроса с прочистването - важно е да спреш напълно захарта и разните бисквитки, сладки и други вкусотии, съдържащи захар, защото захарта била основната храна на гадините. Щом не можеш да спреш месото - не го спирай, но поне се откажи временно от месните полуфабрикати - салами, наденици, шунки и подобни, яж чисто месо, по възможност без пилешко. Мляко и производни - също ограничи максимално, кисело мляко може.
Добре е да добавиш кокосово масло - то е важна част в борбата с паразитите, особено е добро срещу всякакви гъби и гъбични инфекции. Скоро пуснаха пак любимото ми Nutiva, Organic Virgin Coconut Oil, 54 fl oz (1.6 L) и то на супер цена!
Мед можеш да ядеш ( добре е да е истински, не купешки, че язък за прочисването) и пчелни продукти също. Аз лично съм фенка на пчелния прашец - дава ми много енергия и се чувствам бодра и спокойна. Той също се взима на гладно.
Бях писала за прясно изцеден сок от моркови и ябълка - не го пропускай, морковите са в челните редици при изтребването на гадините. Ангажимент си е цеденето на сока по два пъти на ден, но е важно да не се пропуска.

За всичките неща, които си приготвил за пиете съвет може само denis да даде дали има нещо, което трябва да спреш по време на прочистването. Аз не се чувствам достатъчно компетентна по въпросите за хранителните добавки  Naughty
Това, което аз бих направила ( и правя) е разделянето на двата вида прочистване - бих направила общото прочистване на организма с всички зелении отделно от прочистването от паразити. След общото прочистване бих включила разните лецитини, биоперини, л-карнитини и подобни - мисля, че ефектът от тях тогава би бил по-добър. Мултивитамините и пробиотиците са особено важни, така че наблегни на тях. Чела съм, че пробиотиците е хубаво да вървят в нарастваща прогресия - започваш с 2-3 щама, след 20 дни минаваш на 4-6 щама, после 8-10 щама и така, докато стигнеш пробиотик с 18-20 щама. На мене лично това ми звучи ужасно и затова и аз съм си харесала Dr. Mercola и смятам това да е окончателния ми избор за пробиотик.

От къде имаш инфо, че тройчатката вдига кръвното? В отзивите в iHerb ли има нещо по въпроса? По принцип при прочистване на организма, особено през първите 5-6 дни е възможно кръвното да играе и е важно да се следи, но това е валидно при всеки вид прочистване. Ако имаш притеснения в тази посока защо не си вземеш глог? Той по принцип е полезен за сърцето, а в сайта пише, че се ползва за смъкване на високо кръвно. Аз чакам доставка всеки момент и ще пробвам дали има ефект при родителите ми - и двамата са с високо кръвно от 2-3 години, а цял живот са били с ниско. Ще споделя щом имам резултат от действието му!

Сега се замислих .... ами то след 2-3 седмици започват коледните празници с разните меденки, курабийки, баклавички, мезета и печени прасенца - няма ли да е по-здравословно цялото това прочисване да го направиш след празниците?  newsm78  Wink
Alleks, много благодаря! Захарта лесно ще я спра, а меда дано е натурален, че съм взел 25 килограма Simple Smile За глога, взел съм много хубав глог за майка ми, дълго го избирах и мисля, че се спрях м/би на най-добрия - Nature's Way, HeartCare, Hawthorn Extract (съдържа 10 пъти повече олигомерни процианидини спрямо другите). Майка го пие от два-три дена. Малки оранжеви таблетки без мирис. Може и да оставя прочистването за след Нова година, май наистина ще е по-разумно така Simple Smile

п.п. kloeto, пише 1 tbsp, което са супени лъжици (15 мл.) Wink

# 133
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
или

Ето и на прах:

Определено е скъпо. Мен друго ме гложди. Пише една чаена лъжица или повече. При чаена лъжица 5-6 мл, излизат 41-47 дози. Или е грешка при въвеждане, на информация или ги смятат по-две чаени лъжици, за да стане 1600мг
омега 3, но не е ли множко и 1600мг АЛА?
И още един въпрос. Къде пише, че съдържа йод?

Прахът на МРМ го поръчах вече, но маслото на Норф Американ Хърбс ме впечатли.
При една супена лъжица, е посочена доза на Омега 3, но това е АЛА + други омега 3 / правилно си го забелязала това/, но, не посочват DHA и EPA - които са важните за нас.
Или от АЛА, нашите тела ще конвертират в DHA и EPA, или от 800мг, ще се преобразува от 5 до 25%, в най-добрия случай /това са 40 до 200мг /
И от тези 200мг: около 85% е EPA и около 15% - DHA.
Самото масло е много хубаво и полезно с другите си елементи, микронутриенти и МК.
За йод сме го проверявали с една майка, която търсеше вариант за омега 3 за детето си, което имаше Хашимото. В РМ има напр. малко йод, а тя искаше изобщо да няма. В това масло се оказа, че има дори повече.
Ако йодът също е важен за теб - попитай производителите, защото те посочват, най-често, само МК.
Освен това, при различните им партиди, %-та на тези елементи може да варира.

ПП. Посочват доза в 1 супена лъжица и препоръчат 1 или повече чаени лъжички дневно.
1сл=2чл, /най-общо/

# 134
Денис, от няколко дни пия това, което беше казала, че е хубаво за очите:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Clinical-Strength-Ocu-Support … -Veg-Capsules/608
Не знам дали е съвпадение, но ми изчезна едно леко замайване, което имах от доста време. Усещах го като някакъв проблем в мозъка, пречеше ми да се концентрирам, аз затова се бях насочила към добавки за памет и концентрация, които не ми повлияха по този начин. Явно проблемът е бил от очите /имам съвсем малък диоптър за късогледство, повече ми пречи астигматизмът/. Чудя се обаче кое от веществата в добавката е повлияло благоприятно? Не искам да я пия дълго, то не се и препоръчва, та може би ако мога отделен компонент да взимам след това ще е по-добре. Дали е лутеинът? Цинк, селен, мултивитамини, гинко съм приемала и преди това. Останалите неща не са в голяма доза, не вярвам да е от тях. Единствено лутеинът е в по-съществена.

Общи условия

Активация на акаунт