АВГУСТинчето опитва се да ходи,мама за ръчичките го води!

• 12 295
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Мими-честит рожден ден!
Бъди много здрава,обичана жена,щастлива съпруга и майка!Пожелаваме ти много късмет и весели моменти с твоето семейство!

Честит рожден ден на Лара!
Нека бъде все така красива и послушна и много щастлива и безгрижна. newsm59 nbirthday  party023 newsm38

# 226
 Здравейте и от нас  Flutter   
Първо да почерпим за вчерашния ни мини рожден ден.
beer party023                                                                                                                       
Честит рожден ден,Мими!   bouquetЖелая ти всичко най-хубаво!    bouquet 

Честит рожден ден,Лара! Heart Eyes

Мими, тази тортичка май ще наруши диетата на всички  Laughing и след малко ще отскоча до магазина за нещо сладичко  Laughing

Светле,честито християнче.

# 227

Мими, тази тортичка май ще наруши диетата на всички  Laughing и след малко ще отскоча до магазина за нещо сладичко  Laughing

Светле,честито християнче.

Тя направо я наруши, ама че съблазнителна изглежда ..

Аз вчера реших ей така да се претегля и какво да видя тоя кантар не мърда  smile3515 направо ужас вече, а най-интересното е, че на обиколка съм поотслабнала.

Слънчев и приятен ден Hug

п.п. Лана ще имаме ли шанс да погледнем снимките ви от Виена /или аз нещо съм пропуснала/
С риск да се повторя, обаче не си спомням да съм видяла снимките и на Зузи от Кръщенето на Таско Wink

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 11:06 от Toni4ka

# 228
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ето малко снимки от Велинград
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14409&AlbumId=55266

# 229
Имам въпрос  newsm78
Имат ли вашите деца сини здравни книжки???

От една  ясла ми искат при подаване на документите да нося копие от първите две страници на синята здравна книжка на детето.
Звънях на педито и той ми обясни че на децата не правят такива книжки, а отделни картони за яслите и градините в които се вписват всички данни на лекаря и имунизациите.

А от яслата като ги питах защо здравна книжка - отговора беше - да знаели под какъв номер било резистрирано детето в НОИ за осигуряване.

Изобщо не съм в час с тия работи, ако няко може да ми разясни да ще съм благодарна.

Сега педито изобщо незнам дали да го карам все пак да прави такава здравна книжка или да се пробвам да подам документите с новия картон който ще направят на Стефанаки   newsm78

# 230
Честито на рожденниците на патерици   bouquet Hug Много здраве и лИбоФ  Heart Eyes

Gigi Жанета има от няколко месеца такава книжка. Педито трябва да я издаде- длъжно е да издаде.

# 231
  • Чикаго / София
Gigi и двете ми деца нямат такива книжки.  Когато съм подавала молбите за ясла и градина и приемат детето педито попълва два картона за детското заведение където пише всичко необходимо за детето. Незнам защо ти искат това, може би е изискване само на тази ясла.

radost24 снимките са много хубави! А хотела изглежда супер!

# 232
  • София
п.п. Лана ще имаме ли шанс да погледнем снимките ви от Виена /или аз нещо съм пропуснала/

Не си пропуснала, ама не ми остава време да ги кача, а са мнооого и като се сетя и ме домързява  Blush. Ама ще го направя в най-скоро време.

# 233
Имам въпрос  newsm78
Имат ли вашите деца сини здравни книжки???

И Алекс има здравна книжка, преди да сменя педиатърката, старата ни издаде такава. Освен това има картон, в който се вписват всички данни от консултациите. Все още не съм подала молба за ясла, така че не знам какви документи изискват.

Отивам да гледам снимките на Радост, а Зузи да не се спотайва и да пуска снимки на Таско от кръщенето, както и Лана от круиза в чужбина Mr. Green

# 234
Коментар на снимките на Радост - много сте готини с половинката ти, хотела също много ми хареса. Когато се разхождахме с беба и майка ми из града, минахме  покрай него и много ме впечатли.. До него е и таверна Олимп с басейна и мокрия бар в него, нали?

# 235
Здравейте всички!
Днес се отчаях... Започнах да взимем храна от детската кухня, но Светлин нещо се дави, много едра май му идва, а не ми се иска да я пасирам  Sad  
С баткото имах много проблеми с храненето, често повръщаше, задавяше се с най- малкото и съм му пасирала храната до годинка и половина някъде, а месо и сега не може много добре да дъвче. Та това с пасирането ми е болна тема и не искам сега да направя грешка в това отношение.
Днес яденето беше някаква яхния с телешка, картофи и тиквички. Но картофките и месото са си доста едри и едва ги гълта бебока, яде мнооого бавно и много малко - с 300 зора половината бурканче.
Та моля ви, дайте съвет- дали да пасирам леко или да го мъча така ...
Инаме попарата от самото начало си я яде непасирана, а само намачкана, черешки яде нарязани на четвъртинки, солети...явно може да дъвче, но манджите защо не ги иска.... ooooh!
Gigi,  педито е длъжно да ти даде здравна книжка на детето. Светлин си има, но баткото ни си няма, защото трябвало предишната ни педка, от която се отказахме, да му издаде, но тя не иска... Сега се чудя и аз какво да правя, защото няма да мога да го запиша на градина на есен.

# 236
  • ПАЗАРДЖИК
Да трябва да имате вече такива сини здравни книжки. Нашата ни я дадоха, когато Виляна беше на 4 месеца. Но не знаех, че за яслите трябва newsm78

Нашия режим е много странен. Ви става към 8.30. После към 11 яде готвено от детската кухня, около 50-60мл. После се кърмим за приспиване. Към 15 часа яде десерт от кухнята(пак 50-60мл) и после пак на цица за приспиване. Към 19-20 часа яде пак от готвеното, защото дажбите ни са като за Таско на Зузи Heart EyesИ след това кърма, колкото поиска. Не я ограничавам в кърменето, въпреки съветите на педиатъра да я държа гладна, за да яде повече от готвеното от кухнята.

А детската кухня при нас много я харесвам, защото от половин година някъде направиха частна кухня. Всичко, което правят е много вкусно и е евтино според мен. За готвено и десерт давам от 0,90 до 1 лв. Записването е ден за ден, без да ми искат каквито и да било бележки и документи. До сега 3 пъти започвахме на кухня и се отказвахме, защото тя не ядеше. Днес записвам за следващия ден и така. Но от както пие витамини, си хапва. Е не големи количества, но все пак е дама Flutter

За моите килограми, да си се похваля, вече съм 64 и съм безкрайно щастлива и доволна от себе си. Като родих бях 79кг, а преди да забременея - 69кг  Blush. Тайната е много разходки(по цял ден) и по-малко ядене

# 237
RADOST,  я дай малко повече инфо за този хотел във Велинград... Снимките са страхотни, искам и аз тааааммм.

# 238
Мамчета, няма ни ги сума снимки от албумчето 8-9 месеца   Sad

Радост много сте хубавкии  Hug

Ted_cat и Жанета не иска да види парченца. Дави се и се напъва докато не го повърне ако тайно и забуча парченце. Засега пасирам всичко.

# 239
Благодаря ви за отговорите  Hug

За сега само в една ясла са ми я поискали здравната книжка - иначе в другите не са.

Ted_cat , и Стефанаки се давеше в началото когато започнах да му давам по едря храна. Даже от една соллета така се оповръща барабар с количката в пърка веднъж, че не питай как се прибрахме. После започна да дъвче и да не се дави. Сега много рядко се случва да се задави. Вчера ни беше първи ден от кухня и беше малко по-едричко, но той бавно и полека си хапна яденето. Днес нямаше проблем, беше по-добре смляно.
Ако искаш пасирай малко, но не съвсем да е на пюре.

Общи условия

Активация на акаунт