Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/тема 3/

• 112 007
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте! Приемам всякакви съвети относно търсене на полет до Хо Ши Мин ( Сайгон) в края на януари. Засега попаднах на полет през Доха. Изобщо коя търсачка е най-добре да използвам? Благодаря предварително!

# 676
  • Пловдив
Онзи ден разбрах за компания Трансавиа-летят от София до Амстердам.Имате ли впечатления?

# 677
Онзи ден разбрах за компания Трансавиа-летят от София до Амстердам.Имате ли впечатления?
Нискотарифна нидерландска АК. Съвсем редовна си е.

# 678
  • София (Възраждане)
Много късно каца в Амстердам, това й е недостатъкът, според мен.

# 679
Здравейте , имам нужда от помощ.  Четох темата , рових по търсачките , но истината е , че съм като в небрано лозе. Никога не съм пътувала със самолет , а бих искала да отидем март месец в Тенерифе. Четирима възрастни и две деца -на 6 и на 1г. Ще съм благодарна , ако някой помогне.  Мога и да сменя месеца , само да открия по-ниска цена.

# 680
  • До сърцето...
Моят съвет е да изчакаш, ако искаш до пътуваш с нискотарифни. Ще има в края на ноември "черен" петък, евентуално. След новогодишните празници и другите авиокомпании пускат промоции.

Сега има такъв вариант за 126 евро на човек. Началото на месеца:
Отиване:  Fri 08/03/19
11:15 Sofia SOF       22:40 Tenerife S TFS 1, с един стоп, цена: €37.98
Скрит текст:
11:15 Sofia SOF     12:25 Milan MXP FR6323          Ryanair   €12.99
19:10 Milan MXP    22:40 Tenerife S TFS FR1811  Ryanair    €24.99
Връщане: Wed 13/03/19
11:30 Tenerife S TFS 22:00 Sofia SOF , с един стоп, цена: €88.72
Скрит текст:
11:30 Tenerife S TFS    17:10 Cologne CGN FR1034    Ryanair    €61.19
 18:35 Cologne CGN       22:00 Sofia SOF FR6307         Ryanair     €27.53 

Аналогичен е в края на месеца, отиване през Милано (~6 часа престой) и върщане през Мадрид (~9 часа престой),  за 124 евро на човек, пак с Райън, но пристигаш посред нощ в Сф.

# 681
Благодаря, много полезно мнение ☺
А как е по-добре да ги търся , като двупосочен билет или отделно отиването и отделно връщането?

# 682
ако са нискотарифни, всички сегменти поотделно и еднопосочно. В случая не се минава през едно и също летище на отиване и връщане и няма как да намерите полети с отиване и връщане.
да се има предвид, че ако ще носите багаж, ще го платите 4 пъти, по веднъж за отсечка. И ако закъснее един полет и изпуснете следващия, компанията няма задължение да ви превози, т.е. се оправяте сами. Затова се оставят 4-5 часа за престой.
Това го казвам, за да знаете в какво се забърквате

# 683
На Тенерифе има две летища, в северната, и в южната част на острова. Пиша го за да не стане объркване като резервирате, до кое летище ви е полета.

# 684
Да, това за багажа беше важно уточнение. Бебешка количка (лятна), таксуват ли я като отделен багаж? А децата имат ли право на техен ръчен багаж? Аз търсих и директни полети от Б-я или Букурещ, но не открих 🙁

# 685
  • До сърцето...
В случая не се минава през едно и също летище на отиване и връщане и няма как да намерите полети с отиване и връщане.

В случая точно са на едно и също летище, в Милано - Малпенса (MXP), а в Кьолн - Кьолн-Бон (CGN).
Летището в Тенерифе е южното (в посоченият вариант), но има полети и до северното.

..да се има предвид, че ако ще носите багаж, ще го платите 4 пъти, по веднъж за отсечка.

Багажа не е нужно да се плаща 4 пъти, може само на единият от билетите (или два, в краен случай, зависи колко е. Но 32 кг са си бая багаж, аз съм взимала само на единият билет).
Бебешката количка е безплатна. Малкото дете мисля, че не плаща билет (тази опция не съм я ползвала).

# 686
имам предвид, че не може да търси София - Милано - София и Милано - Тенерифе - София, защото Милано и Кьолн са различни. София - Тенерифе - София на веднъж също не може. Тя това пита.
Под 4 багажа имам предвид, че за всяка отсечка SOF - MXP , MXP - TFS, TFS - CGH, CGH - SOF се плаща по веднъж, общо 4 пъти.
Смятам, че на човек, който досега не е пътувал със самолет трябва да му се обясняват доста повече подобни детайли, това не е за напълно начинаещи.

# 687
бебешка количка е безплатна, дете над 2 години плаща пълно място и има право на нормален багаж, бебе под 2 години няма седалка и няма право на нормален багаж (освен количка)
от Букурещ Уизеър има директни полети до Тенерифе всеки петък, може да се видят на сайта им
от България няма, има чартъри с тур. агенция

# 688
Здравейте, налага ми се да летя от Варна до София в края на месеца, като Уиз еър мога да използвам само на отиване. Искам да попитам за връщането с Bulgaria air дали мога да намеря начин за отстъпка, някаква карта или друго?

# 689
Можете, но е играчка- opodo.de, opodo.at, edreams.es, kayak.de...

Общи условия

Активация на акаунт