Отговори
# 60
  • Sofia
Не, не са. Живея близо до 51во. Имам доста познати чиито деца учат там и на нито едно от тях телефонът не му е забранен. Само е забранено да се говори в час.
А точно пък Дорис Тенеди не ми е никакъв пример за следване.  ooooh!

# 61
  • София
И как реши, че частните училища и специално точно пък това, е с "по-високо ниво на образование" и това е тъй, защото били забранили телефоните?
По-вероятно е като частно училище там да няма свободни часкове и децата да ходят и да си тръгват с уреден транспорт, в двора му да не влиза всеки, който си ще и децата да имат по-малко нужда да го ползват.
Да се въведе една забрана просто ей-тъй, без логична наложителна причина си остава нелепица.
Не съм решила.. казвам, че там където нивото на образование е по-високо, например цитираните три училища, телефоните вече са забранени. И казвам, че последното, в което ще бъде забранено, ще е "Бузема" в Ботунец.

Ето резултатите, които дават учениците на НВО след 7-ми клас:
ПЧМГ е на 3-то място, Дорис Тенеди на 18-то, от 200 училища.

http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 12:37 от Не се сърди, човече

# 62
А в тези, които са на 1 и 2-ро място забранени ли са?

Когато сигурността и условията станат като в частните училища, необходимостта от телефони може и да стане излишна.

Но проблемите с децата ни няма да се решат сами. Прострастяването към телефона не е само за тези няколко часа в училище (в повечето ползването по време на час е забранено така или иначе), по-големият проблем е вкъщи.

# 63
Не, не са. Живея близо до 51во. Имам доста познати чиито деца учат там и на нито едно от тях телефонът не му е забранен. Само е забранено да се говори в час.
А точно пък Дорис Тенеди не ми е никакъв пример за следване.  ooooh!

Знаех си, че твърдението е като дневен хороскоп!
 Laughing

Цитат
Не съм решила.. казвам, че там където нивото на образование е по-високо, например цитираните три училища, телефоните вече са забранени.
А по първите места как е?
А то се оказа, че и това не било съвсем така...
Видно от първия цитат.  Laughing
Дайте по-сериозно, че подобни голословни твърдения не подкрепяп никак тезата.

# 64
  • София
Аз съм учила статистика, няма достатъчно данни за сериозен анализ.
Факт е само, че процеса е започнал, факт е, че е започнал от училищата, които се представят по-добре на НВО.

# 65
Не става ли дума за 1 единствено училище? Въобще не е вярно, че всички елитни са без телефони.
И м/у другото - училището не гарантира отлични резултати, това се постига с индивидуална подготовка.
По същия начин забраната в училище за телефон, не значи, че детето няма да се пристрасти към някакви игри на компютър, към телевизия и т.н. вместо да учи. Работете с децата си. 3 клас е нищо, ако тогава имате нужда друг да ви помага, нагоре съвсем ще изпуснете нещата.

# 66
Не става ли дума за 1 единствено училище? Въобще не е вярно, че всички елитни са без телефони.
И м/у другото - училището не гарантира отлични резултати, това се постига с индивидуална подготовка.
По същия начин забраната в училище за телефон, не значи, че детето няма да се пристрасти към някакви игри на компютър, към телевизия и т.н. вместо да учи. Работете с децата си. 3 клас е нищо, ако тогава имате нужда друг да ви помага, нагоре съвсем ще изпуснете нещата.
И аз имам такива виждания, че не е вярно.
Пък резултатите от НВО са плод основно на усилена домашна и/или извънучилищна подготовка, та отидЕ коня у ряка...
Просто в "елитните" има малко по-възпитани деца,  които не си ползват телефоните в час. Но това е предположение мое само. Като няма статистика, как да се облегна на факти, като такива няма?  Grinning
В трети клас една учителка да не може да наложи ред в класа си - не е на добре много.

# 67
  • София
Не се сърди човече,
хубаво е да си четем постовете преди да бързаме с отговорите.
Аз имам и дете на 14 години, моля да се въздържаме от излишни съвети и грубости!!!!!

# 68
Без да изказвам мнение трябва или не трябва да се забраняват телефоните в училище, определено смятам, че би имало зависимост между успеваемостта на децата в училище и ограничаване на ползването на телефоните.
Разбира се, няма как да се измери по училища в нашите условия, защото индивидуалното паралелно училище (школи и частни уроци) е водещо тук.
Но едно и също дете, ако си е прекарало междучасието в разговор със съученици, при възможност излизане навън или поне да се поразтъпче, определено ще е по-концентрирано в часа и сумарно прекараното време в училище ще е по-ползотворно, отколкото ако се пули в телефона всяко междучасие.

Въобще даже не говоря за ползване в часа, за разсейването за всички, когато на някой му звъни телефона или докато учителят се обяснява и пазари по темата с невъзпитаните зрънца (пък ако ще и едно да е в целия клас).

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 15:38 от solnichka

# 69
Много съм съгласна с поста на Солничка.

# 70
Ако темата ще бъде отклонена в това, колко и какво е добре да ползват децата от телефона, нека е в друга, посветена на този, точно, въпрос, която някой желаещ отвори.  Peace

# 71
  • София
Звъннах до ПЧМГ и "Дорис Тенеди", и на двете места са забранени, до 7 клас. Взимат се при влизане в училище и се дават в 16 часа.
Както обикновено държавата изостава след частната инициатива.
В статията, която постнах става ясно, че и в 51 у-ще са забранени.

Джуди,
вярно е, че няма официални данни, но виж от кои училища тръгва инициативата и вече има паралелки, където са забранени.

Ама, чакай малко, тогава си записваш детето в Дорис Тенеди или в 51-во и си готова! Ти искаш някой друг да води твоите битки. Като не ти харесва детето ти да има телефон, то просто не му купувай и му кажи, че от телефона мозъкът му ще се стопи. на теб проблемът ти е, че ти не можеш да се оправиш с реването как другите имат.
Едно време не бяха телефоните, а тамагочитата. Помните ли го как цъкаха тамагочита в час, защото трябва да го нахранят или се е изакало и трябва да го обгрижат, иначе тамагочито ще умре!?

# 72
  • София
Аз съм учила статистика, няма достатъчно данни за сериозен анализ.
Факт е само, че процеса е започнал, факт е, че е започнал от училищата, които се представят по-добре на НВО.

Определено си пропуснала една от най-важните лекции и упражнения - фабрикуването на изводи и разликата между корелация и причинно-следствена връзка.

# 73
Благородно завиждам на хората, за които всичко е само черно и бяло.

Aninica, ако беше пуснала тема с възмущение, че в училището ви са забранили телефоните, щеше да четеш с размахване на пръст това, което сега са твоите постове.

Проблемът с прекомерната употреба на електронни устройства от децата си го има. За жалост няма да изчезне, ако aninica си запише детето в 51-во училище. Родители, учители и общество трябва заедно да работят за овладяването му, защото децата не са под похлупак.

# 74
Не се сърди човече,
хубаво е да си четем постовете преди да бързаме с отговорите.
Аз имам и дете на 14 години, моля да се въздържаме от излишни съвети и грубости!!!!!
Няма 2 еднакви деца, затова и начинът на възпитание на всяко трябва да е индивидуален. Т.е. нещо, което е работило успешно при едно дете, може да доведе до лоши резултати при друго.
Съветите, които давам са същите, които самата аз спазвам и не мисля, че са излишни...

solnichka, всички сме за забрана за употреба в час, освен ако по някакъв повод учител не постави конкретна задача. Но какво правят децата в свободното си време, каквото е междучасието или времето преди и след училище, е нещо съвсем различно.
Проблемът не е в ползването на телефоните в смешните 10 мин. междучасие.

Относно резултатите - телефоните са нещо сравнително ново. Преди това какво им е пречело на децата да са със 100% успеваемост Joy

П.П. Имам си един мързел вкъщи, не говоря на теория, наясно съм с борбата.

Общи условия

Активация на акаунт