Отговори
# 225
  • София
Какво за краставиците, това го има и в учебниците по статистика като пример как студентът още в курса по обща теория на статистиката трябва да внимава какви ги пише в анализите, че накрая се оказва, че краставиците водят до смърт, защото при 100 процента от извадката за смъртни случаи хората са яли краставици.

# 226
  • София
Какво за краставиците, това го има и в учебниците по статистика като пример как студентът още в курса по обща теория на статистиката трябва да внимава какви ги пише в анализите, че накрая се оказва, че краставиците водят до смърт, защото при 100 процента от извадката за смъртни случаи хората са яли краставици.

Да,
тези дето представят данни пред форум на СЗО най-вероятно продават краставици...

# 227

Да,
тези дето представят данни пред форум на СЗО най-вероятно продават краставици...
Къде са представени тези данни? Извинявам се, ако са в темата, а не съм ги видяла, но моля да ги цитирате, за да видим  какво установяват, дали и доколко имат общо с обсъждания въпрос.
Питам не за нечия интерпретация или преразказ, а за данни, изводи на самата СЗО.

За въшките ни изтриха, ти сега за краставиците.
Какво са изтрили? Нещо важно съм пропуснала вчера или днес май за въшките. Жалко.

"По-назад" по същия повод си припомнихме, че не може и да се търси пряка връзка на причина-следствие между гръбначно изкривяване и смарт телефон, т. .к. такова се причинява и простия престой на един чин, маса, стол над книга, вафла, или игра карти или бесеница.
Чакай да ти пропомня "компетентния" бисер.
Чакам.  Laughing Де да беше "бисер" бих се радвала. Но богата на такива ресурси си оставаш ти. След авторката, разбира се. Нека отдадем заслуженото. Sunglasses
Както и чакам да докажеш, че смартфонът е причина за гръбначно изкривяване.
Горното си е съвсем вярно.
Аз веднага мога да ти дам за пример, че такава причина е неправилният стоеж, вкл. "на чин", като в случая няма никакво значение какво се "работи" там:
http://lubomirivanov.com/6525/
http://za-decata.com/polezno/ot_pediatyra/112
и т.н. - има десетки и стотици в същия дух.
Неправилната стойка, като причина за това страдание, не виждам защо я свързвате принципно със смарфоните.
Със същата сила можете да пишете като причина и краставиците и въшките. Да.  Laughing

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 10:48 от Judy

# 228
Аз сравнявам с образователна система, в която децата са първи по четене (PIRLS) и нямат достъп до телефони в час/междучасие, но пък имат достъп до книги от мини-библиотека във всяка класна стая.  
Малко е четенето, предвид това, че децата са различни, с различни таланти и интереси, трябва да се стремим към успехи във всички области.

# 229
Аз сравнявам с образователна система, в която децата са първи по четене (PIRLS) и нямат достъп до телефони в час/междучасие, но пък имат достъп до книги от мини-библиотека във всяка класна стая.  
Малко е четенето, предвид това, че децата са различни, с различни таланти и интереси, трябва да се стремим към успехи във всички области.

Малко? Всеки ден от 5-годишни четат по една книжка за домашно, за 2ри клас е 32 страници.
Отделно литература у дома.

Не става с препоръчителен списък от първи клас.
Става с мерак и ролеви модели, но като гледам как Мтел рекламират наличието на ФБ акаунт на деца под разрешената възраст ...

# 230
  • София
Тогава сигнал до институциите за това, че нямат право да го правят.

# 231
като гледам как Мтел рекламират наличието на ФБ акаунт на деца под разрешената възраст ...

'Умно момче', това е поантата в този безумен очерк? Кажете ми, че всичко е тънък сарказъм...

# 232
  • София
Не Тити,
всичко е ПАЗАР.

# 233
Резултатите във Финландия са не само в област четене, затова само четене е малко, има още много други области Simple Smile
И ако се огледаме в първите места по резултати, там са и страни, в които се стимулира ползването на телефони. Т.е. не те са факторът.

Всеки ден от 5-годишни четат по една книжка за домашно, за 2ри клас е 32 страници.
Отделно литература у дома...
Имам 2 племеннички родени и живеещи във Франция, на 7 и 10 г. и това категорично не е вярно. И децата са си залепени за телефоните и таблетите, както и нашите тук Simple Smile

# 234
НСЧ, не пиша за Франция.

Скрит текст:
20-тина пишем последните 12 години в подфорум Образование. Децата ни израстнаха заедно, от Дир-бг се знаем. Вземете научете кой къде е.

Тити, няма да се шашкаш, това е модерно. Wink

# 235
Не виждам какво общо има кой къде живее. Коментарите ми са към цитираната от теб забрана.
И мнението ми е, че за там няма проблем, защото децата са в сгради и дворове с контролиран достъп, начинът на обучение рядко налага телефони (например не е нужно да си снимат домашните, ако са написани на дъската (и тя е електронна м/у другото), родителите имат смарт код и с телефоните си виждат какви са) и т.н.

А иначе, както вече посочих, като погледнете първите места, на тях има страни и в които децата не ползват телефони в училище, и такива, в които са стимулирани да ползват. Очевидно другаде се крие тайната на успехите, със или без телефони, все успяват Simple Smile

# 236
  • София
Напред писах за Франция, абсолютно нищо общо няма организацията на училищата им с нашите.
За тяхната действителност наистина не са нужни. Да се върнем все пак в България, защото децата ни са тук.

Всъщност забраната е за използването им. НЕ за носенето на такива в училище, дори напротив.

Каква е разликата м/у това да се ползва книга и телефон? Стойката е причината, не какво се държи в ръката.

4,Няма деца до 10г. възраст пристрастени към книги, но има много пристрастени към електронни устройства.
Разбираш ли?

Това не е вярно.
Не е моето (уви), но има (слава Богу!) много такива деца.
При това те обикновено имат свободен достъп до телефон.  Mr. Green

# 237
Цитат
има много пристрастени към електронни устройства.
Аз пак не схващам какво се търси - това, че имало пристрастени деца, чиито родители очевидно не се справят с тях, значи, че трябва да се намесим в свободното време на непристрастените, тези, които ги ползват с мярка и даже не играят игри? Ами не съм съгласна. Сигурно има и много пристрастени към шоколада, но ако преценя ще ѝ сложа 1 ред за училище и не виждам защо да е забранено да си го изяде в междучасието.

# 238
Често т.нар. пристрастени деца, или просто такива с неприемливо поведение, си вадят и ползват телефоните в час(каквито и да са правилата), което нарушава часа по всякакъв начин. Не е и работа на учителя да се занимава с това, а е принуден. И наказание няма, следващият път друг решава да си види нещо на телефона в час и после става мазало. От това страдат всички и дали родителите не са се справили, или нещо друго, проблем просто има.

# 239
Какво ще прави моето дете през междучасието решавам аз и баща му.
Човече, междучасието е свободно време от часове, но децата са длъжни да спазват правилника на училището, тоест ако училището е решило, че не бива да се носят сладкиши, както е в много чужбински училища, които давате все за пример, че не може да се ползват телефони, че не може да се стои в сградата, а задължително трябва да излязат, независимо дали навън е мъгла или дъжд, както е във Френския лицей, или да се целуват и натискат в кампуса на училището, както е записано в правилника на Американския колеж, щеш, не щеш се съобразяваш.

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 12:58 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт