Искам да кажа ... (141) през декември 2017

• 251 173
  • 4 308
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро. Цяла нощ кашляхме с детето. Сега приличам на вампир,  а довечера сме на едно събитие с колеги на мъжът ми и спешно се нуждая от освежаване.
Хубав ден на вас

# 61
Благодаря за новата тема!

Декември е бил винаги обичан месец за всичко изброено.

# 62
Добро утро!
Мони, да оздравявате!

Във ФБ не приемам покани от непознати или от хора, които грам не ме интересуват. В началото "колекционирах" съученици, състуденти, колеги, приятели на приятели, с които сме се засичали по поводи. В един момент ми писна и изтрих една камара народ. Ми не ме вълнуват. И се почна (директно към мен или на приятелките ми) - ама тя защо ме е изтрила, ама такова, ама онакова. Ще кажеш, че ФБ е някакво супер мега гига важно място. Аз дума не си обелвам с тия хора, грам не ме интересува кой каква манджа е сготвил и къде е на почивка, но голяма драма, че съм ги изтрила. Хеле пък с колегите - изтърка ми се езика да обяснявам, че личния ми живот си е личен и не ми е приятно колегите ми да са в крак с него. Приятелките ми пък вече казват, че съм просто темерут и да не ми обръщат внимание Grinning. Не, че кой знае какви неща споделям, знам и как се ползват настройките за ограничаване, но не ми се занимава. Оставила съм си хора, които ме кефят и наистина ме интересуват. Като ми минат 100 човека приятелите и се изнервям и почвам да трия Grinning

Днес най-накрая и двамата с мъжът ми почиваме. Ще му направя палачинки за закуска, после ще поизчистим и се отдаваме на скиторене. Времето тук е гадно, но са открили коледния базар снощи и ще ходим на лампички (така казваме на разходката из украсения град) Grinning

# 63
  • Germany
Добро утро!
Бях се настроила да спя до късно днес, но се събудих в 5 с кашлица... Май ще се подпукам днес с инахалатора на малкият. В 14.00 ще дойдат гостите на големият. Ще се съберат вкъщи и мъжът ми и един приятел ще ги закарат на лейзъртек, после ще ги върнат вкъщи. 10 деца ще са и лудницата ще е пълна. Вечерта ще пием по едно с приятели да дойдем малко на себе си Simple Smile Декември обикновенно ни е на педал. Тази година с нетърпение чакам да се приберем в БГ за Коледа. Не сме се прибирали за Коледа от 5 години. Иска ми се да има сняг, да сме здрави и да ни е спокойно и уютно.

# 64
Добро утро,
Алечка извинявай, снощи децата окупираха компютъра и не съм видяла питането ти. Embarassed Аз слагам на око да видя, че се пресича. 1-2 лъжици оцет обикновено са достатъчни на половин литър. Надявам се да си по-добре тази сутрин.
Декември винаги го свързвам с ваканция и почивка. Лили е рожденичка през този месец, идва Коледа, мъжа ми се прибира изобщо все хубави поводи. Е малко повече са разходите ама какво да се прави. За мен най-депресиращия месец е февруари но той поне е къс.

# 65
Нямам фейсбук, точно защото не искам все някой да ми се прави на приятел, да ме кани в разни групи, да очаква от мен да му отговарям по всяко време и разни такива нетипични и неприятни за мен неща. Не ме интересува и вълнува кой как се е задомил, на колко екскурзии е ходил и как папка бебето му. Много ми е добре така. Даже и за учениците ми вече не ми липсва. Говорим си прекрасно по телефона и електронната поща към училището.

Горе- долу това ми е отношението към Фб, но аз имам заради групата на класа.От години там класната пуска съобщения за родители, обявяват се важни неща.Другата група е тази, на класацпо китара на детето.Детето ми няма Фб и откровено не одобрявам нарушаване на правилата за възраст.На работа нямам достъп до Фб, обяснила съм това на близки и познати, да не се чудят защо не реагирам.

Декември в детството и в по- млада възраст ми беше любимо време.Един скъп спомен ми е как оставахме след училище да украсяваме класната стая с класната
Тя беше математичка, много строга и дори страшна, но факир да обяснява математиката.Но докато ние рисувахме по картоните, изрязвахме снежинки, лепяхме, тя изведнъж отвори капакацна пианото( учихме в кабинета по музика) и засвири "На Елиза",.Магическо усещане!

За жалост, в семейството ни са се случвали през декември тъжни събития, неприятности и магията отдавна изчезна Мъча се заради детето да създавам настроение, но малко насила.

На работа е напрежение и умора

# 66
Вели, благодаря! Малко по-добре сякаш тази сутрин. Ще жулна сега една шепа хапчета и един чай, а ако не намеря пак извара довечера ще си направя.

Съни, айде и вие вече да оздравявате Hug

# 67
  • София
Уф, пак не спахме ние...Цяла нощ цигу-мигу и ядене. 100 кила стана това бебе, но не знам как иначе да го успокоя нощем, нищо друго не работи...

Днес ми се прави нещо интересно. Софиянки, идеи за някакво занимание на закрито, което да става за с бебе?

ФБ наскоро си направих, заради една група, в която ми беше много важно да участвам. Та, самата група е супер полезна и много се радвам, че съм там. Извън нея обаче е невероятна тъпотия. Нямам време обаче да разбера как да го настроя така, че да си виждам само групата, въобще не ме интересува кой къде бил и какво пил...

# 68
2-ри декември.

Скрит текст:

# 69
Добро утро.   Heart Eyes
Белинда, заповядай, разгледай тук  Peace
http://sofia.plays.bg

# 70
Благодря за темата! Декември, в очакване на Коледа. Много съм доволна от вчерашните покупки, на детето боти и за мен също. Пия си кафето с вас и чакам да стане време за кино.

# 71
  • ту тук, ту там
Ето един текст на любимата ми Маргарита Петкова (дълъг е, ще го скрия), който точно описва какво е за мен декември:

Скрит текст:
Упражнение върху декември

Декември е всеки да напише статус какво е декември.
Декември е баси кога мина и тази година.
Декември е да си платя сметките, та да не вляза в Новата с дългове.
Декември е хрема и кашлица, киша и заледени улици, адски задръствания, мръсен въздух, сипещ се видимо върху белия сняг, за да го направи сивкав като животеца, който носим на гръб, защото няма как да го стоварим някому, мил ни е.
Декември е стъмване в 15:30, претъпкан градски транспорт, където мирише на мокър шаяк, мокри кокошки и мокри сънища, на отегчение и нетърпение, на вдигнати яки със свити в тях уморени лица и на розовобузо очакване.
Декември е дано не ми спрат тока, парното, топлата вода, баш сега, когато съм се добрал до вкъщи и съм свалил гадните палто, шапка, шал, ръкавици, ботуши.
Декември е пламъче към прозорчето, зад което свети някогашната ни детска Коледа, нетърпелива и с грейнали очички под живата елха, от която са оцелели три играчки.
Декември е дай да му отпуснем края, защото е краят на тази година, да накупим и натрупаме, да се радваме и да се веселим, да избамкаме 200 или 500 лв. за фойерверки или да пуснем есемес за някоя поредна благородна кауза.
Декември е Господи, как ще изкараме януари.
Декември е нищо повече от декември, той даже не е новият ноември, още по-малко новият октомври. И няма как да бъде - просто е месец, не модна тенденция.
Декември е последният месец от всяка година.
Да ви е ПОРЕДЕН декември, все едно какъв за кого е! И да имате още много декемврове! Simple Smile
© М. П.

Винаги ми е сдухано през декември! Искам да проспя празниците! Sad

# 72
За детски забавления проверявам страницата на По по там - събират всички детски мероприята, групирани по дни и часове и има селекция по възраст. Имат за София, Пловдив и Бургас /май/.

Декември не правя равносметка, но винаги се учудвам колко бързо е изминала годината. Имам доста именици в семейството през декември, но не ми е много весел месеца. Радвам се, че поне малко успявам да се заразя от детския ентусиазъм покрай писмата да Дядо Коледа, слагането на елхата и украсата, подаръците и т.н.

Болните да оздравяват.
Празнуващите да са живи и здрави.
Весел уикенд!

# 73
  • На брега на реката
Добро утро и от мен,

Декември ми е време за всичко и за размисли и за празници. Бях писала преди време, че ми харесва нашата си тиха,"топла" и уютна Коледа със децата ми и ММ. Старая се да се дистанцирам от "истерията" около празничното пазаруване. Ако можех да поръчам всичко онлайн, щях да съм доволна.

Относно ФБ, съм на мнението на Лиляна. Ама никак не ме вълнува, кой, къде, кога,  с кого и как е/или е бил.  Също не искам моите преживявания и спомени да ги правя, публично достояние.  Не ми липсва по никакъв начин, дори смятам,  че ми е по-спокойно така. Предпочитам живия контакт или разговорите с хора, който обичам и ме вълнуват, пред понякога, лицемерното общуване.  За мен се губи истинския смисъл на приятелството с това изобилие от "приятели" във ФБ.  Това си е мое мнение, аз съм ви споделяла, че съм "малко" антисоц, ама то е, защото на много неща съм се нагледала и вече си подбирам контактите.

При нас валя повече от 24 часа. Вече спря, ама е много мокро, а ми се искаше да се разходя.

П.П. Малко ми е сдухано днес, заради времето. Май си пролича ? Wink

# 74
Сбъдваща, благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт