Искам да кажа ... (141) през декември 2017

• 251 167
  • 4 308
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там
Добро утро.Котарака ме събуди в три,от тогава до седем бях будна и после съм заспала.Сега съм като пребито коте.
Имам фейсбук.Приемам покани от приятели и познати но само толкова.Много ми е странно като ми пускат покани хора които в реалния живот и здравей не ми казват.Тях не ги приемам.
Времето при нас отново е пролетно.Имам малко за довършване на чистенето но ще е следобед.Сега ще излизаме.

# 76
Джена, останах си без маска, дребната имаше гостенче, и тощу що двенките, по 30 кг момиченца изядоха палачинки от 2 яйца 😀, ужас, разсипия начи

# 77
ДжеНа още се  мотляви по легата, чакам я да стане аз да видя  защо се е докарала до тея анорексични 49 кила,  не знам дали не се бъзика.  Laughing
Не давам аз така да си топи сексапила  Naughty

# 78
СБЪДВАЩА,данке!

Преди имах  такива много декемврове като при Маргарита Петкова.......
Сега:
Упражнение върху декември:
Декември пристига с посипаните ситни камъчета по тротоари и пътища,за да не се плъзгат крачетата.
Декември пристига със мирис на бор и смола,строят се Коледни къщички и се издигат елхи.
Декември излизам по тъмно и се прибирам по тъмно,но по пътя ми светят звезди,гирлянди,украси......
Декември дори и в аптеките мирише на канела и ванилия.
Декември гледам да се вмъкна тихичко в къщи,за да скрия накупени лакомства и подаръци.
Декември дори и на работа гризкаме сладки и кротко примижаваме зад чаша кафе с колеги.
Декември обикаляме Коледните базари с приятели и си пийваме греяно вино и хапваме наденички.
Декември ме боцка право в сърцето с липсата на любимите хора,които вече ги няма.
Декември лицата на децата ми светят,както никога досега.
Декември е месец,който вече обичам,но не чакам с нетърпение,защото живота ни е хубав и не бързам за никъде.
Декември съм пълна с благодарност.
Малко Трънче

# 79
  • На брега на реката
Ей Трънче, много мило и хубаво написано.

Сбъдваща, твориш красота!

# 80
  • ту тук, ту там
О, Трънче! ❤
Как искам и моят декември да се преобърне така! Hug

# 81
Сбъдваща, прекрасна снежинка. Как го правиш това и как имаш търпение? Баба ми плетеше такива неща и като гледах как бързо премята иглата и конеца се успокоявах някак, но така и не се научих. Не съм търпелива аз.

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 10:14 от Down Under

# 82

Много енергия ви желая за днес!Аз получих от ЛМ кафе в леглото и горното видео,за да се включа в изхвърлянето на боклуците от мазето.
Обаче това видео ме енергизира за други работи........

# 83
Добро утро!
Сбъдваща-благодаря за поредната красота!
Честит рожден ден на Ая-да е здрава и щастлива!
Във ФБ покани приемам само от хора,с които ме свързва нещо,другите не ме вълнуват!
Болните да оздравяват!Хубав ден да имате всички,въпреки мрачното дъждовно време!

# 84
  • София
Добро утро и усмихнат да е денят Ви,въпреки мрачното време навън!
Сбъдваща усмихна ме с днешната снежинка.Едва сега установих,че е плетена на една кука или бъркам newsm78 ?
И това навя асоциации с детството ми.

# 85
  • Варна
Вече четири години откак си затрих фейсбук профила. Не ми липса. Такова отвращение ми предизвиква само мисълта за него, че бих си направила пак само при много голяма нужда. Междувременно открих бг мама и чудесно направих прехода оттам насам Simple Smile Тук ми е много по-приятно.

Супер топло и меко време е днес във Варна. С щерката излязохме с пролетни дрехи. Не мога да повярвам, че е декември.

Утре ще се прежаля да отида до Джъмбо, че ми трябват някои неща за коледното тържество в градината, които мога да намеря там. Дано не е много тъпкано...

# 86
  • Ямбол
И тук е слънчево и топло, ветровито но с топъл вятър.
Отметнах някои домакински задачи, остават ми още някои и слизам на магазина, където ще трябва и да почета малко.

# 87
Не разбирам как във фрийда ви във ФБ има толкова много ненужни неща. В  моя има новини, интересни неща, които познатите ми публикуват. Там виждам снимки и на доста момичета от темата, които не са "ядох пържола" .

Ползвам си го с удоволствие.

# 88
  • София
Ето един текст на любимата ми Маргарита Петкова (дълъг е, ще го скрия), който точно описва какво е за мен декември:

Скрит текст:
Упражнение върху декември

Декември е всеки да напише статус какво е декември.
Декември е баси кога мина и тази година.
Декември е да си платя сметките, та да не вляза в Новата с дългове.
Декември е хрема и кашлица, киша и заледени улици, адски задръствания, мръсен въздух, сипещ се видимо върху белия сняг, за да го направи сивкав като животеца, който носим на гръб, защото няма как да го стоварим някому, мил ни е.
Декември е стъмване в 15:30, претъпкан градски транспорт, където мирише на мокър шаяк, мокри кокошки и мокри сънища, на отегчение и нетърпение, на вдигнати яки със свити в тях уморени лица и на розовобузо очакване.
Декември е дано не ми спрат тока, парното, топлата вода, баш сега, когато съм се добрал до вкъщи и съм свалил гадните палто, шапка, шал, ръкавици, ботуши.
Декември е пламъче към прозорчето, зад което свети някогашната ни детска Коледа, нетърпелива и с грейнали очички под живата елха, от която са оцелели три играчки.
Декември е дай да му отпуснем края, защото е краят на тази година, да накупим и натрупаме, да се радваме и да се веселим, да избамкаме 200 или 500 лв. за фойерверки или да пуснем есемес за някоя поредна благородна кауза.
Декември е Господи, как ще изкараме януари.
Декември е нищо повече от декември, той даже не е новият ноември, още по-малко новият октомври. И няма как да бъде - просто е месец, не модна тенденция.
Декември е последният месец от всяка година.
Да ви е ПОРЕДЕН декември, все едно какъв за кого е! И да имате още много декемврове! Simple Smile
© М. П.

Винаги ми е сдухано през декември! Искам да проспя празниците! Sad

Елени Hug Разкарай я тази Маргарита Петкова от главата си и от душата си!!!
Та това си е жива медитация за предизвикване на лошо настроение!

# 89
Във фейсбук листата имам приятели, ученици, родители и т.н. Непознати не приемам, преди време го бях почистила от хора, с които малко общувам, но сега пак се посъбраха.Удобен ми е фейса за общуване и полезен даже Grinning Ползвам си го с удоволствие Laughing

Лили, в понеделник ли ще те посещават?

Почистих орехи аз, решила съм ореховки да правя, по рецепта на моя приятелка.

Сбъдваща, всеки ден чакам с нетърпение новата снежинка.Всяка различна от предната.

Общи условия

Активация на акаунт