Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 105 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Абе блазни я властта. Мурад я отряза и тя се амбицира. Не й хареса това, че той не я слуша. Направи ми впечатление как Касъм й каза, че ако стане султан, ще я слуша и ще изпълнява нейните съвети. Това много е хареса.
Всеки е прав за себе си...Мурад като султан иска той да дърпа конците. Кьосем от др страна и тя...уж за благото на династията. Не мога да преценя кой е прав...вероятно и двамата по малко...

# 526
Кьосем нали беше регент дълги години, свикнала е да се чува нейната дума.
След като Мурад ѝ отне регентството е нормално да ѝ стане криво, човек, свикнал на власт, трудно пада на по-ниско стъпало.
Не беше права за убийството на Фариа и Силяхтар, но Мурад също допусна доста грешки. А убийството на Касъм беше върха, много ми опротивя падишаха след снощната серия.
И тоя персиеца, отвратителен е.

# 527
За Касъм е виновна и Кьосем , защото избърза да го обяви за султан.

# 528
О, дълго ги задържа тя Фария и Силяхтар, аз смятах, че по- рано ще ги свитне набързо.
Жадна си е за власт жената, но определено съм през целите два сезона на нейна страна и Мурат ми е супер противен във всичко. Просто не мога да го гледам.
На мен ми е интересно как ще процедира после като отново е регент и управлява. Тогава ще си проличи колко точно жадна за власт е.
Много сгафи тя с Касъм, страшно просто.

# 529
   Ибрахим се превръща като чичо си. Започва да полудява. Навсякъде вижда палачите си. Ибрахим е идеалният, който да бъде управляван и командван от Кьосем, когато го издигне за султан и му бъде регент.

# 530
О да, то му личи, че вече не е добре псхически и полудява.

# 531
То как няма да полудее човек в този дворец..Да чакаш всеки момент да те убият , егати живота.

# 532
Мурад е жесток и с това настрои хората срещу себе си. Но и на него не му е лесно. От всички страни е заобиколен от хора, действащи явно или подмолно против него. Примерът на убития Осман е пред очите му. Според мен в тазвечершната серия той постъпи по-човечно от Кьосем. Когато разбра, че е болна, я изкара от затвора. В отговор тя, разбирайки, че е болен, реши да ускори смъртта му. Горкият Ибрахим, заложник на амбициите на майка си. Както май и всички принцове в този сериал.

# 533
Според мен Кьосем е далеч от Сафие. Тя иска само да предпази децата си , не мога да разбера откъде  идва това твърдение в целия сериал , че била жадна за власт.Ако Мурад се вслушваше в съветите на майка си , Османската империя щеше да бъде много по- могъща и силна.Все пак тя е управлява 10 години и е минала по този път.
И аз съм на това мнение. Ако Мурад не беше толкова жесток, тираничен и самонадеян, ако проявяваше поне малко великодушие /от позицията на силата/, Кьосем щеше да го подкрепя.

Не съм запозната с историята, но ако султана, вместо да убива братята си ги направи свои съветници, тази империя е щяла да бъде много по силна. Това, което виждам във Великолепният век е, как оцелява империя, управлявана от жени - майки, които искат да опазят децата си.

# 534
Да , изкара я , ама след като уби брат си.Голяма човещина направи , няма що.На нея вече й "падна пердето" за това поръча да ускорят смъртта му.Ако не беше Кьосем никои от братята и сестрите му нямаше да са живи , колко пъти се опитваха да ги убият.

# 535
65 епизод
Скрит текст:
Най- накрая нов султан. Много грозен и неприятен го показват. Великият везир Кеманкеш държи държавата здраво в свои ръце и има почти фукнции на падишах, поради постоянните отсъствия на Ибрахим. Появи се и Турхан Султан. Абсолютна вещица е.

# 536
Денси,
Скрит текст:
А какво се случва с Мурад, умира ли? А с Кьосем?
И коя е тази Турхан султан?

# 537
Жана ,
Скрит текст:
Султан Мурад умира от цироза. Кьосем си е жива и здрава. Турхан е  наложницата на Ибрахим ,  която ще се окаже и най-големия враг на Кьосем.

# 538
Благодаря Simple Smile

# 539
Турхан Султан е майката на внук на Кьосем, който е провъзгласен за султан и тя единствен регент разбира се. Когато обаче пожелава да го смени вподследствие с друг от внуците си, Турхан я убива, като я удушават с косите и. Тя единствена побеждава Великата Кьосем.

Общи условия

Активация на акаунт