Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 105 083
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Привет , момичета! Hug

Дана Hug , радвам се " да се запознаем". Много твои мнения съм чела и искам да знаеш , че ми е било изключително приятно. Особено мненията ти за ВВК. Моето виждане е много близко до твоето. Много ме е яд , че се включих толкова късно , но се радвам и сега!
Нургюл , според мен, е прекрасна актриса. С нея съм гледала "Любов и наказание" , както и " Твоят мой живот".Винаги съм я харесвала. Когато разбрах , че Нургюл ще поеме щафетата от Берен , малко се разочаровах , защото Берен изигра една великолепна Кьосем. Но много бързо разочарованието ми се замени с наслада от гледането на Нургюл като Валиде Кьосем султан , също великолепна.
Когато гледам това видео ( особено след 2:20 минута) , макар да не разбирам всичко , настръхвам. Прекрасна е.

Благодаря ти за милите думи относно мненията за ЗП. Надявам се да обсъждаме  заедно някой проект. Hug

Лучия Hug, страхотно видео си публикувала. Много нагледно се проследяват част от османските султани. Моят любим е султан Ахмед хан. А любимка - Кьосем , разбира се.

Радвам се за руснаците , блазе им.

# 616
Здравейте!  Hug
Дана, добре завърнала се!
За „Забраненият плод“ – за мен е по-нормално хората да харесват различни неща, отколкото всички да харесват едно и също.
Зарани, твоите информации нямат цена!
Лучия, не следя други форуми, но руските са много верни.
Те харесат ли нещо, това е завинаги. Тези за „Великолепният век“ и аз ги поглеждам отвреме навреме.
Ирина, с теб се „виждаме“ редовно.
Много се радвам, че сме отново заедно, въпреки че още си нямаме общ сериал.

Моите намерения за сезона са: „Малки убийства“ и в началото на следващата година ще догоня „Имало едно време в Чукурова“. „Забраненият плод“ не го броя, защото не го гледам в момента и не ми отнема време. Чакам „Династия“ и ако тя започне, ще бъде на първо място. За сериала за Осман Гази не разбирам дали са готови и ще започне веднага или това е само някакво продължение като идея.

Предстои ми пътуване, което не знам кога точно ще започне.
Казвам го, за да не се чудите, ако изчезна. Но в началото на октомври ще бъде тук.

Хубав ден на всички!  Hug   

# 617
Добър ден! 🤗

Ваня🤗, мисля , че ще имаме общ сериал. Аз също съм се насочила към “Имало едно време в Чукурова” , както и “Династия”.
В последното си интервю , което Бурак дава , той потвърждава , че е приел ролята на Осман Гази , но не разкрива повече.
Предполага се , че проектът евентуално ще се излъчва Януари месец.
Търпеливо ще чакам този проект. Убедена съм , че на Бурак тази роля ще пасне идеално.

Надявам се да научим нещо ново за “Династия”. И него го чакам!

Хубав ден! 🤗

# 618
Здравейте,

Момичета, някоя от вас ще гледа ли "Гюлпери"? Говори ли се нещо за превод и къде мога да хвърлям по едно око? Аз също ще чакам "Династия" и Бурак в ролята на Осман Гази. "Имало едно време в Чукурова" ще го оставя за по-нататък. Сега съм се насочила към един свеж и ведър сериал - "Забранената ябълка".
ВаняHug за съжаление не успях през лятото с "Малки убийства", но мисля скоро да го започвам, но и трейлъра на "Гюлпери " ми допадна много.

# 619
Здравейте,

Момичета, някоя от вас ще гледа ли "Гюлпери"? Говори ли се нещо за превод и къде мога да хвърлям по едно око? Аз също ще чакам "Династия" и Бурак в ролята на Осман Гази. "Имало едно време в Чукурова" ще го оставя за по-нататък. Сега съм се насочила към един свеж и ведър сериал - "Забранената ябълка".
ВаняHug за съжаление не успях през лятото с "Малки убийства", но мисля скоро да го започвам, но и трейлъра на "Гюлпери " ми допадна много.

Здравей, Дана 🤗!

Аз ще гледам “Гюлпери”. Както Зарани е споменала в поста си , сериалът ще бъде превеждан от група Ашкъм. Мисля , че в ютуб ще качват епизодите , но не съм сигурна.
Надявам се да съм ти помогнала.

# 620
Привет! Hug

Дана Hug, още линкове по твоя въпрос

Цитат на: vk
Бурак Озчивит вежливо попрощался с каналом STARTV , а также руководство канала пожелало ему успехов в новом проекте на канале TRT1 , и пообещали , что двери для него всегда открыты..

"Доверието, подобно на сърцето, е дворец от стъкло. Видиш ли веднъж как се разбива, после всяко от милионите парченца ще пронизва душата ти" - Сюлейман

Ваня Hug, до нови срещи! Ирина Hug

# 621
Здравейте! Hug

Лучия Hug , благодаря ти за споделеното. Колажите отново страхотни , а информацията за Бурак много ме радва. С нетърпение чакам този проект , смятам , че ще оправдае очакванията ми. Blush

Дано и за Династия им нова информация. Жалко , че " Имало едно време в Чукурова" няма да се превежда , за сега.
Струва ми се много интересен.
Гледала съм ВВ , но не целият , само отчасти... Но ВВК , особено първи сезон , съм гледала няколко пъти. Обожавам го , любим ми е. Историята на Нася , превърнала се в най - силната Валиде султан , лично за мен , означава много. Носи ми много, мотивира ме много. Невинността, любовта,силата,упоритостта,борбеността... Кьосем е една велика жена и аз я помня с доброто , което тя направи. Heart

# 622
Здравейте,

Момичета, благодаря ви за информацията относно "Гюлпери" и за коментарите, за снимките, колажите и новините! Hug Страхотни сте!
Много се надявам на новите исторически проекти и че отново ще коментираме заедно тук. Трябва пак да си припомня за Осман Гази Simple Smile. Има ли информация проектът "Династия" за кое историческо време ще се отнася, евентуално?

Хубав ден, мили дами!

# 623
  • София
Привет  Hug

Винаги интересни постове!

Ванче, и тук ще ти пожелая приятно и леко пътуване!

Има ли информация проектът "Династия" за кое историческо време ще се отнася, евентуално?
60-те години.
Мисля, че ако продуцентите O3 Medya не са се отказали от него, то най-вероятно ще го видим следващата година.

Вчера беше премиерата на сериала на Tims&B, "нашите" продуценти - "Имало едно време в Чукурова".
Аз съм повече от доволна от рейтнигите, които са направили - по 6%, близо 7 в едната група, в която са и лидери. Много силно за първи епизод. Надявам се да им се покачат още следващите седмици.
Мненията за премиерния епизод повече от добри.
Успях да изгледам няколко клипа само, но ме впечатлиха и мен. Почивните дни, ще изгледам целия епизод. Даже, ако не съм много уморена, ще го направя още тази вечер.  Laughing
Още от първите минути се усеща атмосферата на 70-те години. Пресъздали са я перфектно. Гледаш и се пренасяш в онази епоха. Страхотни декори, костюми, музика, операторско майсторство, режисура.... всичко е на много високо ниво. Историята е интересна, макар да не открива топлата вода, но заснета приятно без да тежи, да досажда и да се тюхкаш, че това вече си го гледал. Щото любовни триъгълници вече има почти във всеки сериал, и тук без такъв няма да се размине, но е поднесено приятно и красиво. Плюс за мен е, че актьорите в главните роли, изключвам Вахиде Перчин, са по-слабо познати.

За по-любопитните, епизодът с руски субтитри:
http://dizimania.ru/247-odnazhdy-v-chukurova.html
https://vk.com/feed?w=wall-113303349_7025

Един сцена с музиката на нашия познат вече композитор, и сякаш абониран за проектите на Тимс Айтекин Аташ

Айде за зарибявка и още един  

Довечера вече започва и "Гюлпери".
Успех на Нургюл!

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 12:56 от zarani

# 624
Здравейте! Hug

Зарани Hug , благодаря ти за хубавия пост.
Аз мисля още днес да изгледам първи епизод и на мен ми изглежда много добре. Само с руския език имам проблем, но се очертава да гледам епизодите с такъв превод,докато има български. А аз се съмнявам , че ще има , но дано да греша.

Поне с "Гюлпери" ще е лесно , много се радвам , че него ще го превеждат.

Преди да почна да пиша поста, пуснах съвсем за малко първи епизод на "Чукурова" и началото (логото на Тимс) много ми напомни за моя любим ВВК.

Аз също много харесвам музиката на Айтекин Аташ. Blush

Настръхвам.
[videohttps://www.youtube.com/watch?v=pgWWhhoUVH8][/video]

# 625
Здравейте
Писах тук когато излъчваха Кьосем, но сега се включвам по повод коментирането на Чукурово с Вахиде(моя стара познайница от времето на Фериха).
Изгледах епизода и съм впечатлена, и то много, очаквам следващия епизод с огромно нетърпение.

# 626
Привет , Neidjal Hug!

Аз също преди малко изгледах първата серия на "Чукурова". И аз като теб съм впечатлена и възхитена. Страхотен епизод. Обещава много и ще го следя.

Нямам любимци от актьорския състав и на мене повечето са ми непознати , освен Вахиде. Почнах да го гледам не заради някой актьор , ами защото ми изглеждаше интересен и се радвам , че оправда очакванията ми.

Надявам се , че ще има и други момичета , гледащи го. Simple Smile

# 627
  • София
Още не съм намерила време за "... Чукурова", но изгледах "Гюлпери".
Може би защото гледах с прекъсвания. Спирах, пусках, сновях из къщи.
Не е лош, но не ме и впечатли.
Излишно дълъг бе за мен епизода. Ако беше точно час и половина, историята малко по сбита, може би нещата щяха да изглеждат по друг начин. Ама къде ти, два часа и кусур вече са сериите на всички сериали.
Нургюл разбира се е на ниво, харесах много й партньора й Тимучин Есен. Даже най-много от всички актьори. Заради него ще погледна и втори епизод, защото "Гюлпери" определено не това, което ми се гледа в момента.
Тази седмица нямат и силна конкуренция, но от следващата сериалите в този ден се завръщат и ще им бъде много трудно. За мен не започват кой знае колко силно. Дано са си спечелили зрители, за да не изпадат от екрана.

Фрагман за втори епизод на "Имало едно време в Чукурова"

# 628
Привет! Hug
Гледах първи епизод. Зари, благодаря! С руски превод - фрагманът

https://vk.com/ficipidip?from=quick_search&z=video-82230597_ … pl_wall_-82230597

и в същата група - преведената серия, защото твоят линк не се зареди вчера. Даже и в почивен ден ми е трудно да гледам два часа и половина с рус. суб. - бързо се сменят, стопирам...
Защо няколко пъти имах усещането за дежа вю, нямам отговор. Вероятно спомени от филм - "Баща ми и синът ми", сериали "Курт Сеит и Шура", "Aliye", въпреки различното място и време на действието; някои от актрисите - В. Перчин, която и тук е господарка / гледала съм я само във "Великолепният век" /, не познах веднага актрисата - Гюлбахар султан от "ВВ Кьосем" и това ме разсейваше. Актьорът в ролята на Демир още повече - много е дразнещо да се питам от къде ми е познат. От никъде. Но с маниерите и погледите си в някои моменти толкова много напомня на един друг - Уфук Байрактар

Скрит текст:

Разказвачът е много добър, всяка картина е завършена, очерта всички бъдещи интриги. Задължителните "кадер" и "какво ще кажат хората" за онова време не са дразнещи. Йълмаз и Зюлейха бързо се провалиха в опитите да излъжат, а и доколкото успях да видя във фрагмана, Гафур намери семейството в Истанбул, което им помогна. Дребни душици като лъжеприятеля Гафур никога не спират. Колкото и да са затънали, винаги отвръщат на удара.
За играта на актьорите е рано да се изказвам, повярвах на всички, с малки изключения.
Заради най - важния отговор - Зюлейха ще издържи ли изпитанията на които е подложена или ще се предаде, ще гледам и следващата серия.

Серията вече е свалена от групата, можете да я гледате тук

http://clubser.info/turkey-serials/odnazhdy-v-chukurova---subtit … bir-zamanlar.html

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 07:31 от LU4IQ

# 629
Здравейте! Blush

Зарани Hug , аз все още не съм гледала "Гюлпери". Може би днес ще намеря време. След това ще си споделя мнението с Вас.

Лучия Hug , аз пък веднага познах Гюлбахар. Много е различна , но и тук има ужасно неприятна , за мен , роля. Както във ВВК , тук пак е жадна за власт. Малко ми е трудно с руските субтитри , но мисля , че се справям. За мен сериите са изключително дълги , изморяват ме.
Но толкова ми хареса този сериал. Втората серия също обещава да бъде интересна. Чакам я с нетърпение.
Зюлейха сгреши още в началото като каза , че са брат и сестра. Това беше голяма грешка.
Споделям твоето мнение относно Гафур. Толкова егоистично и жалко същество , което наистина няма да се успокои, докато не премахне Йелмаз.
"Имало едно време в Чукурова" много ми се хареса. Ще продължавам да го гледам.

Зюлейха ми е много симпатична.

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт