Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 105 094
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!  Hug
Тук няма много движение, но сигурно всички си почиват след "Кьосем".
Irinak, при он лайн гледането на "Кьосем" кипеше оживен и много тежък труд. Колкото гледахме, толкова и четяхме. Тук нямаше османисти или поне аз не знам, в началото бяхме като паднали от небето, после започнахме да идваме на себе си, сега можем да минем и за специалисти.  Grinning Sunglasses Ами, да,  съвсем непозната материя, в която отделно трябва освен в епохата, да се ориентираш в проблемите и на самия сериал. Но всеки носеше в темата по нещо и така малко по малко започнахме да се чувстваме по-уверени. А детайлите - да, те трябва да се гледат, те затова са направени. Киното е много скъпо на труд и финанси, за да се снима просто така, каквото ти хрумне. Бяхме много разбираща се група, помагаше  опитът на гледалите  "Великолепният век". Беше много хубаво време.

В темата за Берен Саат направих едно предложение, което може да заинтересува някои от вас. А именно, за едно ново нетрадиционно по-кратко и обобщаващо обсъждане на сериала "Забраненият плод". В него главната роля се изпълнява от Берен, но освен това, в този сериал, без самият той да е исторически, присъства силен исторически аспект. Ако имате интерес, там можете да проследите развоя нататък и да се включите.     

# 601
Здравейте!
Добре дошла, Ирина Hug
Ваня Hug, движение няма, но аз всичко тук, което сте писали в последните дни и седмици, съм го прочела с най - голямо удоволствие Grinning.
И както е казала HollywoodGirl

Цитат
vanja@ ,пишеш толкова увлекателно!

ми се иска всеки ден да продължавате да пишете - не само ти, всички. Дана Hug също се изгуби.

- Вы переступили через мой приказ!!!
- Так вот в чем дело, я приняла такое решение на правах регента государства. Я хотела защитить свою империю!
Ты при всех лишил меня титула регента... Как будто я во всем виновата. Жаль, так ты ценишь свою Валиде?
- Валиде, не встречайтесь пока не с кем, на кону будущее империи.
- Будущее империи? Я получила эту страну от твоего отца 15 лет назад! Я со всем боролась в одиночку! Сколько раз я умирала, спасая тебя и твоих братьев! Если бы не я, то не государства, не империи не осталось бы! И ты мне про государство рассказывать будешь??!!!
То, что ты называешь государством - это Я!!!

Коментарите из руските групи във вконтакт не са спирали, вече повече от година след финала. А аз съм с Кьосем от три години и не мога да се разделя - както със сериалите, така и с темата.
Ваня, благодаря ти за поканата! Не съм гледала "Забраненият плод", но където и да отидеш, ще продължа да чета коментарите ти. Така правя - чета, без да съм гледала сериали за които се пише из форума. Не за всички разбира се, и не всичко, но тези, с които съм свързана по един или друг начин...
През този сезон ще гледам два сериала - "Един литър сълзи" и "Светлина на моята надежда", дано само не последват съдбата на Фатих и "Султанът на моето сърце" Mr. Green Очаквах новини от Боран Кузум и Метин Акдюлгер, но май този сезон ще почиват.

# 602
  • София
Привет  Hug Hug Hug

Отдавна не съм писала, но нямах възможността да следя "Кьосем", както бях решила.

Ирина, да знаеш, че харесах аватара ти  Simple Smile
Много харесах сериала "Екатерина", а покрай него започнах да следя и Марина Александрова. Предимно в ИГ, понеже доста трудно намирам продукции с нея из нета. Пък и езикът ми е бариера.

Нови исторически сериали този сезон не се очертава да се появят, но пък има такива, чието действие ще се развива през 60-те и 70-те години. Единият от тях е "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Çukurova) с Вахиде Перчин (Хюррем 4-ти сезон).

Очаква се да започне скоро.
Първите два фрагмана с бг превод:

Фрагман 1
https://www.youtube.com/watch?v=fAJRmfuPe5Q

Фрагман 2
https://www.youtube.com/watch?v=f2T8mmQAZPo

Другият засега е само заявен, че ще се появи през този сезон, но не се знае с точност кога ще стане това. Сериалът се нарича "Династия", а главната роля се предполага, че ще изпълнява Берен Саат.

Лучия, за Метин четох някъде, че щял да снима игрален филм с Ханде Доандемир (Турхан Султан), но нямам представа колко е била вярна тази информация.

Нургюл Йешилчай (Валиде Кьосем) също вече снима. Съвсем скоро може да се появят трейлъри и снимки и от нейния сериал. Съвременен ще е.

Цитат
ми се иска всеки ден да продължавате да пишете - не само ти, всички
Подкрепям. И при мен е така.  Peace

Ваня, харесвам "Забраненият плод". Дори романа съм чела, но той разбира се е много различен от телевизионната му адаптация.
За мен Берен прави доста добра роля там, като Бихтер.

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 11:20 от zarani

# 603
Здравейте!
Прочетох ви отдавна, но по технически причини едва сега мога да пиша.
Дана наистина липсва от доста време, но се надявам да е добре и скоро да се обади.
Лучия, точно защото трудно се разделям с нещо, което ми е харесало, се разделям с него рязко. Не мога да започна да възприемам друго, защото дълго време оставам под емоциите и мислите за предишното. Но явно има различни техники за раздяла. Сега около финала на "Кьосем" по бг тел. разбрах, че вече ми се иска да изгледам целия сериал наведнъж. Като знам вече това, някога сигурно ще го направя. Но трябва сериозно количество време.
Да, ще се четем, но се надявам все пак някога отново да обсъждаме нещо заедно. Много е хубаво да се обсъжда с хора, които не задължително мислят еднакво, но мисленето им е на обща вълна.
В близко време за мен се очертават само "Забраненият плод" и "Малки убийства". След като свърши първият, ще догоня "Имало едно време в Чукурова", вероятно ще го гледам,  а после ще чакам "Династия". За нищо друго нямам капацитет. Имам да гледам втори сезон на три сериала, но въпреки че ми харесаха донякъде, най-много - "Госпожа Фазилет и нейните дъщери", все пак и да не ги догледам, няма да чуствам някаква липса. Същото като "Ертуурул", който не успях да довърша, значи толкова ми е бил интересен. Аз съм доволна от всичко, което съм гледала, нищо че няма да го видя до финал. Но все пак човек получава някаква представа, някаква обща картина.

Зарани, новата роля на Нургюл ми напомня малко тази на Кьосем. Този сериал също ми се гледа, но ако  реша, ще е по друго време. А за "другото време" имам толкова дълъг списък, че за самия списък да изчета не ми стига времето. Grinning

# 604
Привет от мен! 🌸

Лучия , благодаря ти.
Както и на теб , Зарани. И аз следвам Марина Александрова в инстаграм. С нея съм гледала само Екатерина Велика ,тъй като го излъчваха по бг. ТВ. И при мен в същата причина - езикът. Не съм учила руски и няма как да стане. Sad

Относно предстоящите сериали от сега ще се настроя за “Династия” , а ако наистина участва Берен , значи гледането става задължително! За другите не съм сигурна , ако имам свободно време , защо пък не.

А дали има новини относно “Династия”?

Спокойна нощ! 🤗❤🤗

# 605
  • София
Не, Ирина, засега няма новини за "Династия".
От това, което знам Берен няма сключен договор с продуцентите. Харесала е историята, но не е чела сценария. Това са все неща споделени от журналистката Бирсен Алтунташ, която е с доста връзки в сектора. Тя писа и доста пъти, че негов режисьор ще бъде Зейнеп Гюнай Тан (първата режисьорка на "Кьосем"). Навярно и затова се бави, понеже Зейнеп е заета с друг сериал на същите продуценти - "Истанбулска невеста", и докато не приключи едва ли би се заела с друга продукция.
А, "Истанбуска невеста" приключва в края на годината.

В друга тема преди известно време писах за някои от предстоящите сериали през този сезон.
Ще прехвърля инфото на тези, в които участват актьори свързани с продукцията "Великолепният век" - Вахиде Перчин и Нургюл Йешилчай.

Сериалът с Вахиде:
Имало едно време в Чукурова / Bir Zamanlar Çukurova

Място, където любовта няма граници, битките са до смърт, а надеждата продължава въпреки всичко. Място, познато като Чукурова.

Сериалът, чийто период обхваща 70-те години, дава заявка да "залепи" зрителите пред телевизионния екран. Снимките се провеждат в огромен комплекс в Адана, построен специално за продукцията, точно копие на много от местата в Чукурова. Това е било необходимо, тъй като действието ще започне през 70-те и ще достигне до наши дни. Постройката на комплекса отнела осем месеца, а по нея денонощно работели повече от 450 работника.

Основните роли са поверени на Вахиде Перчин, Мурат Юналмъш, Уур Гюнеш и Хилал Алтънбилек.
Освен тях участие в сериала ще вземат и Бюлент Полат, Сибел Ташчъоолу, Тургай Айдън, Сели Йенинджи, Селин Генч, Полен Емре, Мехмет Кара и Серпил Тамур. Режисурата е поверена на опитния режисьор Фарук Тебер.
Продуценти са TİMS&B Yapım - Тимур Савджъ и Бурак Саяшар.

РЕЗЮМЕ

Историята на Йълмаз, който извършва убийство от любов, и Зюляйха, която става затворник в нежелан брак, за да спаси живота на мъжа, когото обича. Но това не е единствено историята на двама разделени влюбени. Това е и битката / войната на Хюнкяр, която е разперила криле, за да защити сина си и запази славното минало на семейството си; и Демир, който рискува всичко държейки в плен жената, в която е влюбен.

Ще сме свидетели на една любов непознаваща граници, разчистването на сметки продължаващо от миналото до днес, битките за земите. История за безгранична любов, бореща се със смъртта, която на инат продължава да таи надежда въпреки всички тирании и изпитания, през които преминава в Чукурова....

Първите два фрагмана с бг субс вече са пускани, ето и третия:
https://www.youtube.com/watch?v=AWNN1Rcfy7I

Сериалът с Нургюл:
Гюлпери / Gülperi

Единственото, което може да убие една майка е омразата на децата й!

Гюлпери е майка на три деца, която е загубила съпруга си. Семейството му я обвинява за смъртта му, а тя е на ръба да загуби и децата си. Младите деца, чиито умове са замъглени от семейството на баща им вярват, че майка им има вина за смъртта му и започват да странят от нея. Гюлпери е решена на всичко, за да се пребори за тях и да чуе отново да я наричат "майко". В тази борба най-голяма подкрепа ще бъде нейната младежка любов адвокат Кадир.

Снимките се провеждат в Истанбул и Антеп.
Продуцент е TİMS&B Yapım - Тимур Савджъ и Бурак Саяшар.
Сценаристи са Сема Ергенекон и Ейлем Джанполат, режисьор Джем Карджъ.
Ще се излъчва по Show TV.

# 606
Привет! Hug

"И аз сама, без да забележа, отгледах своя двойница"

"Жената родена от огън"

"Тези жени бяха родени за величие и болка. Бяха родени да носят кървавия венец на властта"

Ваня Hug newsm10

Цитат
Да, ще се четем, но се надявам все пак някога отново да обсъждаме нещо заедно. Много е хубаво да се обсъжда с хора, които не задължително мислят еднакво, но мисленето им е на обща вълна.

Ирина Hug, за новини за "Династия", и не само, тук се надявам на Зари Hug и на някоя от вас Wink
Даа, ето, че докато пиша, Зари се появи Grinning Благодаря за споделеното! bouquet

# 607
Здравейте! Heart

Зарани , благодаря ти за споделеното. И двете нови продукции ми изглеждат много обещаващи , не мога да преценя коя по- вече! Трейлърите  и фрагманът ме заинтригуваха. Смятам , че ще гледам "Имало едно време в Чукурова" , надявам се да оправдаят очакванията ни. Иска ми се да гледам драма , нещо над което да размишлявам и да остави отпечатък в мен , както направи ВВК! А този сериал ми изглежда доста драматичен, както и другият - "Гюлпери". Прави ми впечатление , че новата героиня на Нургюл малко си прилича с Кьосем. Защото както знаем и при Кьосем настъпи момент , в който децата и не я искаха , а някои от тях , дори намразиха...
Дано скоро има повече подробности около "Династия" и се надявам Берен да има нов проект , липсва ми.

Лучия, страхотни колажи , цитати, снимки - благодаря ти! Аз още съм под влиянието на тази великолепна продукция. Много ме е яд , че се присъединих много късно и не участвах в обсъждането на сериала , който е най- близо до сърцето ми. Но пък имах удоволствието да Ви чета , макар и по- късно!  Особено колажа на Кьосем и Турхан и думите над него- брилянтно!

Приятна събота и много усмивки! Heart

# 608
Здравейте!  Hug
Много се радвам, че сте писали
Малко съм си изгубила навика да отварям първо тази тема.
А много обичах.
Вижте какво пишат руските дружки.
Първо добрата част:
Предстоящият пети сезон на „Ертуурул. Възкресението“ ще продължи под ново заглавие "Осман Гази".
В ролята на Осман Гази ще влезе Бурак Озчивит.
Така има надежда и за нас като е в по-ново време да е нещо по-близо до историята.
А пък както са го подкарали, може да стигнат и до Завладяването.  Grinning
И другата не така добра страна:
стилът на сериала сигурно ще е този на "Ертуурул".
А пък за мен има и още една, че трябва да доизгледам "Ертуурул", но не знам кога.

# 609
Привет на всички! Hug

Ваня , и аз също в друга тема прочетох тази новина. Аз лично много симпатизирам на Бурак и ако наистина той вземе участие ще гледам този сериал. Обаче не съм гледала предишните сезони и май ще се наложи да започна от тях. Но не знам какво време ще имам , сега  имам в излишък , но идните месеци няма да е така. Дано успявам да се добре до лаптопа, за да мога да Ви чета и да се включвам.

Споделям Бурак като Малкочоглу от ВВ.

Днес гледах трейлъра на "Гюлпери" към епизод 1- много ми хареса. Сигурна съм , че ще гледам този сериал. Забелязах , че Мехмед от ВВК ще изиграе ролята на сина на Гюлпери.
Споделям трейлъра с бг. субтитри. Благодаря на група Askim за превода!

https://www.youtube.com/watch?v=F2qF9NmWlDw

Хубав ден! Hug

# 610
  • София
За Бурак все още никъде няма нищо потвърдено, но като му видях новата визия, май определено се готви за новата роля.  Grinning
https://www.instagram.com/p/Bnao753HZiJ/

Това означава, че ще поеме щафетата от Енгин Алтан / Ертуурул.

От ВВ към "Клетва"

А, към тях се присъединява и още едно лице от поредицата - Едже Чешмиоолу (Атике Султан). Героинята й ще носи красивото име Мелиса.

http://www.ranini.tv/haber/33056/1/soz-dizisinin-yeni-sezon-kadr … glu-da-dahil-oldu

Усхан Чакър, един от зевзеците и близки на султан Мурад (съжалявам, но забравих името на героя  Blush) ще играе във втори сезон на "Малки убийства", където се подвизават султанките Аслъхан Гюрбюз (Халиме) и Тюлин Йозен (Хандан)

Иска ми се да гледам драма , нещо над което да размишлявам и да остави отпечатък в мен , както направи ВВК!
Скрит текст:
Така като те прочетох, първият сериал, за който се сетих беше "Истанбулска невеста" (Istanbullu gelin).
В него има от всичко - и драма, и забавни моменти, много музика и песни, че и танци  Laughing, и най-вече ще те кара да размишляваш и съпреживяваш заедно с героите. Е, ако разбира се си настроена за такъв тип сериал.  Simple Smile
Другият, който бих ти препоръчала е "Пойраз Карайел". Определено води към много размисли и анализи, много повече и от Невестата. Различен е от това, което обикновено се показва. Умело са преплетени драма и комедия, без едното да доминира над другото. Има страшно силни сцени, на моменти дори трагични, и такива, на които съм се заливала от смях. И тук не липсва красивата и хубава турска музика. И в двата сериала има почти по две песни във всеки епизод.
Изборът е твой, за мен и двата си заслужават.  Peace

Група Askim е обявила, че ще превежда "Гюлпери".
Дано успее да се задържи.
Надявам се също и на превод на "Имало едно време в Чукурова". Такъв засега на български не е обявен. Той между другото започва в четвъртък 13 септември, а от фрагмана забелязах още един ВВК кадър - актрисата в ролята на Гюлбахар султан.

# 611
Привет! Hug
Усман Чакър - Хезарфен във ВВК и Неджип Мемили - Евлия Челеби

Благодаря ви за споделеното! bouquet bouquet bouquet
Ако решите да коментирате тук Чукурова, с удоволствие ще ви чета. Wink Grinning

Аз съм още на сватбарска вълна - от снощи Laughing Танци - Бурак и Фахрие на сватбата на Ферхан Шенсой и Джем Йогет

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/ac2a9627c66d83a7300c … 23173003264_n.mp4

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/837156f0617af1899352 … 19976812544_n.mp4

С TIMS&B - Бену и Тимур Савджъ, Хатидже Шендил и Бурак Сайъшар

"Есен - време за топла прегръдка, горещо кафе, меко одеяло и интересни филми"

"Независимо колко те боли, винаги трябва да стъпваш така, сякаш вървиш бос по коприна"

# 612
Привет! Blush

Зарани Hug , благодаря ти за предложенията.
И двата предложени сериала ми привлякоха вниманието. Ще видим кой ще избера и кога ще имам време за него. За сега съм си избрала "Гюлпери" и се надявам да превеждат "Имало едно време в Чукурова" , защото най - интересен ми изглежда именно той.

Да , визията на Бурак и мен кара да си мисля същото. Много се надявам да е вярно и този проект да се осъществи скоро.

Лучия Hug , страхотни колажи и цитати , както винаги. По един прекрасен начин ми припомняш ВВК. Heart Eyes
И аз като теб снощи бях на вълна Фахрие и Бурак. Много харесах и двамата , Фахрие беше страхотна.
Как са се събрали все продуценти на тази снимка , браво.

Споделям една прекрасна песен от ВВ. Настръхвам като я слушам.

Скрит текст:
И една прекрасна Фахрие.

Хубав и усмихнат ден! Hug

# 613
Здравейте момичета,

Чак сега ми остана време да вляза в темата и бях приятно изненадана, както винаги! Ваня Blush на линия съм вече!
Благодаря за коментарите и информацията, четох ви и ми беше много хубаво! Blush Добре дошла, Ирина! Hug
Много се радвам за новите сериали - ще бъде прекрасно, ако се осъществи проекта за Осман Гази с Бурак...много го харесвам този актьор. Силно впечатление ми направи и "Гюлпери" с Нургюл. За първи път я гледах във ВВК и много ми хареса играта й, впоследствие видях, че е актриса с кариера зад гърба си и доста силни роли.  А за "Династия" с Берен просто чакам с нетърпение. Дано!
Още не знам точно какво ще гледам, но ще се радвам да обсъждаме заедно, защото имам слабост към тази тема и пишещите в нея. Hug

Хубав ден!

п.п. Ваня, Ирина HugHug прочетох коментарите ви за ЗП в темата за Берен и ви поздравявам! Бих се включила, но за съжаление, точно този хитов сериал лично при мен не предизвиква нужните емоции за такъв тип коментари. Там видях за първи път Берен и бях очарована - игра, визия, талант. Но сценарият нещо не ми допадна, беше ми мудно действието, все чаках нещо разтърсващо да стане, а не ставаше. Знам, че може би това не е така, но явно аз не мога да се вживея в този сериал. Иначе, адмирации за актьорите и наистина заслужен висок рейтинг.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 15:55 от dana78

# 614
Привет! Hug
Дана Hug, добре дошла Grinning

Цитат
имам слабост към тази тема и пишещите в нея.

И аз. Наистина с удоволствие влизам тук и не ми се тръгва. Grinning

Ирина Hug, когато разполагам с повече време, се разхождам във "великолепните" групи във вконтакт Wink. Не успявам да видя и прочета всичко, но винаги има и по нещо за тук.

От вчера от Канал Домашний в Русия започна излъчването на първи сезон на ВВКьосем.

Зрителите в Украйна също са в очакване.

Страдал ли е Сюлейман заради убийството на Ибрахим - споровете под този колаж продължават и до сега.

Рисунка и колаж от Olga Chumichyova

Видеото не е ново, но в него са събрани портретите на всички османски султани от ВВ и ВВК, пръснати из нашата тема. Blush

Общи условия

Активация на акаунт