Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 104 461
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро Hug
Това е от вчера и за начало на сериала са писали м. януари Rolling Eyes - "Fatih Sultan Mehmet’i Kenan İmizarlıoğlu’nun canlandırdığı iddialı proje, Ocak 2018'de ekranda olacak."

http://www.haber7.com/medya/haber/2442815-mehmed-bir-cihan-fatih … u-ve-yayin-tarihi

Обаче текстът към тази снимка е за края на м. февруари. И всичко все още е неофициално Wink - "Şubat'ın son haftası #KanalD'de ekranlarında."

https://video.twimg.com/ext_tw_video/912015148784787457/pu/vid/1 … 3q4w0ZRhtc4O3.mp4

Седем конници без глави... препускат в галоп Mr. Green

# 76
Лучия  Hug, скоро на екрана и с глави!
Много оригинално.

И друго оригинално, че и гениално решение:
път през/под джамия в гр. Ризе, Североизточна Турция

Добре замислен колаж от руския форум:

# 77
  • София
В очакване сме на трейлър на "Фатих", а сме изненадани от още една раздяла. Със сериала се разделя актрисата Седа Бакан, която бе избрана за ролята на Чичек Хатун.

Mehmet Bir Cihan Fatihi kadrosunda sürpriz ayrılık!

# 78
На нейно място се появява Бюшра Девели

Дали е вярно, че и режисьорите се сменят - отново, не се знае. Но едва ли в момента, "Ти си моята родина" ще приключи най - малко след 2 месеца.

https://www.medyabey.com/kenan-imirzalioglunun-fatih-dizisinin-y … ldimedyebey-ozel/

Скрит текст:
Цитат на: Alyona
Очередная порция около Фатиховских страстей...

Согласно специальным новостям Medyebey-Özel, Джевдет Мерджан, который сменил Алтана Донмеза в кресле режиссера, также покинул его.

Выяснилось, что братья Тайлан согласились на предложение O3 Medya, заняться съемками сериала.

Сценаристом остается Эрджан Мехмет Эрдем, который ранее писал сценарий “Behzat Ç.”

# 79
Голямо текучество. Grinning Mr. Green
Щом и харемът се разпадна,
по-добре да ни съобщават само дали Кенан е още Фатих.
Така ще знаем, че чакаме същия сериал.
Хубав ден, Зарани, Лучия Hug!

# 80
Ваня Hug, руските фенки на Кенан И. вече писаха, че очакват новината "Кенан напусна Фатих" и тогава ще е "чок комик" ooooh!

# 81
От вчера - снимките продължават - "Çekimleri en iyi ve en sakin şekilde devam ediyorlar"

От сета

https://www.instagram.com/p/BeyO0CXHxv6/?taken-by=fatih.arab

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 22:00 от LU4IQ

# 82
Здравейте Hug

Момичета, странна работа с този сериал... Thinking! Благодаря ви за новините! Дано се реализира, все пак, дано има какво да коментираме. И актьори се сменят, но ми е странно, че може да се сменят режисьори отново. Ако влезем в теория на конспирациите Mr. Green...дали всичко е за доброто на сериала, за по-качествен продукт или има намеса "от горе" Whistling Sunglasses.

bouquet bouquet bouquet

# 83
Здравейте!  Hug
Дана  Hug.
Ако имам предвид особено последните еп. на „ Ертуурул“ (103, 104) - сериала с най-висок рейтинг и подкрепян от високо, гологлавият Фатих с формулите зад главата едва ли е възможен. В сериала за неговия предходник главният герой всъщност е ислямът, затова не вярвам да допуснат този Фатих, който без да искат ни показаха на промо-портрета.

Молитва в гората преди завземането на крепостта Караджахисар:

Молитва вътре в крепостта:

От думи към практиката:

Освен това, ако се съди по „Ертуурул“, Фатих е и излишен.
Известните принципи на управление, заявени от Фатих след завземането на Константинопол, Ертуурул вече обяви след завземането на Караджахисар:
вместо жестокост и тирания всички вече ще живеят в справедливост; ще живеят в мир и съгласие; всеки може да изповядва вярата си и да следва традициите си; ще живеят на основата на развитие на търговията и на справедливостта; справедливост, братство и единство ще настъпят на завладяната от тях земя и т.н.
Тъй като на Ертуурул приписаха и стратегическото виждане за необходимост от завземането на Константинопол и дори на Рим, за Фатих не остана работа.
Затова се съмнявам дали ще има сериал, а ако има, какъв ще е.

# 84
Привет Hug!

Вероятно е колаж, но пък текстът е оптимистичен - ей къде е март, не остана Laughing Laughing

Цитат
Çiçek Hatun - Neşeli ve güçlü bir hatun. @bsrdeveli
#MehmedBirCihanFatihi Mart ayında #kanald'de ekranlarında.

Момичета, не може да няма сериал. Продаваха го в Кан на MIPCOM, после в Щатите, на друг телевизионен пазар.
И преди съм казвала - арабска компания, без сериозен опит в сериалите. В линка по - долу можете да видите какво са произвели от 2014 г. досега.

https://tr.wikipedia.org/wiki/O3_Medya

И какво са продуцирали за арабския и близкоизточния тв пазар / почти най - долу на страницата /

http://www.mbc.net/en/corporate/about-us.html

От сета
Появи се вчера

Тези двете не зная от кога са

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 08:52 от LU4IQ

# 85
Тийзър с рус. суб. за Мехмед Фатих!

https://vk.com/mahpeyker_sultan?z=video-95129973_456240018%2F738 … pl_wall_-95129973

Лучия, благодаря ти за последните постове!  Hug Hug Hug

Дано тийзърът е добър знак за добър сериал!
Аз лично чакам вече самия сериал, бяха много снимките от полето.

За тийзъра:

Много добра композиция на контраст между:
Първо, думите на Пророк Мохамед
 - в тишина
усещане за дълбочина на времето, в което са били изказани и в което това не се е случило.
Тишина, нарушена от човешки глас със заявката на един престрашил се кандидат за тяхната реализация.
Следва само-представяне на Мехмед хан сред другите от Османския род и с всичко, което при него е против  предвещанията на другите.  
И още нещо оригинално,
намерението за завоюване на Константиние е оставено без финал, защото времето още не е дошло.
И защото ние знаем, че той е успял, но той не е знаел как ще завърши, когато се е противопоставил на целия свят.
Червеният цвят и тук, както в портрета, е водещ, присъства в няколко кадъра, „грее“ в надписа на финала, а темата за войната е основен фон на първото представяне на султана и чрез бойните снаряжения и сцени. Гласът ми е странен, сигурно трябва да се привикне.
Значи, все пак: религията и войната в едно.
Ще чакаме да видим и сериала.

С тази физика лесно разпознаваем и надалече като Султан Мехмед Хан.

Много красив шлем.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 08:43 от vanja@

# 86
Ваня Hug, последните постове вече ги няма hahaha Не че съм очаквала друго Mr. Green, но пък има актуална информация. Който следи темата, вече видя / а и преписа /, каквото бях постнала hahaha

Цитат на: vk
Из последних изменений: на роль Чандарлы (Чатин Текиндор) приглашена Хазал Филиз Кючюккёсе вместо Лейлы Танлар, а также идут переговоры с Бюшрой Девели. Предполагается, что в проект перекочует Уфук Байрактар (Дагестанлы в Родине), его типажу очень пойдёт, лишь бы роль была интересная.
Дополнение: музыку к сериалу пишет Айтекин Аташ, композитор ВВ

Хазал Ф. Кючюккьосе

Някои неща съм ги запазила на комп у дома, може по - късно да добавя това онова Wink

Ваня, подозрението ти се оправда - поне с тийзъра

Цитат
Значи, все пак: религията и войната в едно.

# 87
  • София
На първо и единствено гледане, не ме впечатли.  Rolling Eyes
Някак получих дежавю с ВВ и Кьосем: Аз, Мехмед... Ще я карат явно по същата схема.

Съжалявам за изтрити постове, но нямаше как да се вмъкна между тях. Напоследък не ми остава изобщо време за четене, камо ли за писане.

Метин Акдюлгер ще се включи в състава на интернет сериала Şahsiyet на Онур Сайлак (Ти си моята родина) с Джансу Дере в главната роля.

За Фатих...
Актрисата Седеф Авджъ, ако отново не се появи някаква промяна, ще изпълнява ролята на Гюлбахар, майката на Баязид. Ще се появи във втори епизод. Чичек Хатун, една от жените на Фатих, била окончателно изкарана от сценария.

Седеф и Кенан играха заедно преди години в "Езел".

# 88
Радвам се за М. Акдюлгер -> О. Сайлак newsm10

Още снимки

https://www.kanald.com.tr/mehmed-bir-cihan-fatihi/foto-galeri/me … inden-ilk-kareler

# 89
Здравейте!  Hug

Лучия, видях, че липсва твой пост и затова сутринта добавих само тийзъра.
Нямах време за друго, понякога има по-важни и от Фатих неща.  Grinning

Сега гледах още няколко пъти тийзъра. Хареса ми дори още повече от снощи. Защото каквото са искали, са го казали. Определено искат да ни внушат, че завладяването на Константинопол е божествено предопределено, а личността на Мехмед и неговото Завоевание имат божествено одобрение.   
Съвсем друг е въпросът как да се оцени това.
Има неща, които без специални познания, човек не може да разбере.
За мен, напр. не е ясно как да се мисли това предсказание на Пророка: дали то е някакъв факт от историята на религията или е факт от митологията, възникнала около създаването на Османската държава и съпътстваща много важни исторически събития, вкл. тук това историческо събитие? Съвсем наскоро тук ви приводех пътеуказателните прозрения на (Ертуурул с.4, пост 55), който още в 13 в. и преди дори още трайното завладяване на една дори византийска крепост в Анатолия говори за завладяването на Константинопол и Рим. Не е ли знаел този свръхрелигиозен водач тези мисли на Пророка, за да се позове на тях, а ги представя като свои?
Лучия, иначе очаквам, че когато сериалът започне и видим повече от него, някъде там ще срещнат невероятно привлекателният светски Фатих от промо-портрета с вслушания в божествения глас войн от тийзъра. Иначе ще си правим изводи...

И аз се радвам за Метин, пожелавам му успех, много ми е мъчно за него, беше много чаровен и любим султан.

Зарани, формулата „Аз...“, според мен, не е патент на „Великолепният век“. Тя беше последователно използвана там, но може би идва от писмени източници от епохата и е обичайна за писмената традиция.
Но всичко това е може би.
В руския форум пак ще чакаме онези обяснения, които донякъде ни отварят очите.
Днес са писали за Бюшра Девели, която ще играе Чичек хатун, която по произход била византийска принцеса. Тук е описана нейната история (в коментарите също).
https://vk.com/mahpeyker_sultan   

Общи условия

Активация на акаунт