Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 104 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
http://tvnovellas.blogspot.bg/2017/10/diema-family.html
Въобще не знаех, че за втори път преповтарят първите два сезона на ВВ по Диема от октомври 2017. Пише, че се предполагало на по-късен етап да доизлъчат от nova broadcasting group и последните серии от 4 сезон на ВВ, които така и не гледахме, поне с дублаж на български.. Естествено пише "очаква се", никога не е потвърдено..

# 91

yes
Цитат
Лучия, иначе очаквам, че когато сериалът започне и видим повече от него, някъде там ще срещнат невероятно привлекателният светски Фатих от промо-портрета с вслушания в божествения глас войн от тийзъра. Иначе ще си правим изводи...

Надявам се, Ваня! Надявам се, но това, което гледах от вчера насам в туитър... Останах с чувството, че Константинопол не е превзет преди векове, а в момента подготвят превземането му.

Спливитет, и аз не знаех. Тези дни завърши излъчването на "Великолепният век" в Мексико, а у нас - някой ден, неизвестно кога, ще излъчат последния сезон. По Тв 7 началото беше през есента на 2012 г.

Скрит текст:
Турция даст свое гражданство всем живым членам Османской династии.

Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу 11 февраля заявил, что турецкое гражданство будет предоставлено всем живущим за границей членам Османской династии. Об этом он сказал на встрече с членами бывшей правящей семьи на следующий день после церемонии, посвященной 100-летию со дня смерти султана Абдульхамида II. Встреча прошла в Стамбуле при участии мэра города.

"Мы хотим предоставить гражданство всем тем, у кого нет турецкого гражданства. Я лично займусь этим вопросом в соответствии с решениями кабинета министров", - сказал Чавушоглу.

Он также сказал, что церемония 10 февраля, состоявшаяся в стамбульском дворце Йылдыз и озаглавленная «Понимание султана Абдульхамида в связи со 100-й годовщиной его смерти», была «символически значимой церемонией".

"Во многих местах мы рассказываем нашим местным миссиям, что если там есть представитель Османской династии, они должны проявлять к ним пристальный интерес. Это также инструкция нашего президента...

Мы научились уважать Османов от наших родителей, от наших семей и от наших дедов. Не думайте, что турецкий народ негативно относится к Османской династии Османской империи. Отныне мы сделаем все зависящее от нас, чтобы продолжить путь, открытый нашими предками".

Чавушоглу заявил также, что 10 февраля произошло официальное примирение ("консенсус") между Османской империей и Турецкой Республикой, тем самым повторив тезис, высказанный в тот день президентом Эрдоганом.

# 92
Здравейте!(Нама емотикони, поздрави с думички!)
Хубав следпразничен ден ви желая от сърце!

Лучия, няма начин да не е така. Все пак Константинопол „ще завладяваме“.
И ние, де, също. Зрителите трябва да съпреживяват.

Въпросът е какво от Завладяването ще предизвика вълнението на всеки от нас.
А то зависи от това, което ще ни покажат,
и от завладяването, което всеки за себе си вече има в главата си.

Да се надяваме на най-доброто.

Малко ефектни кадри за подготовка! 

# 93
Привет!

Цитат на: vk
" Константинополь (Стамбул) непременно будет завоёван. Ах, как прекрасен тот предводитель, кто завоюет его, да как прекрасно его войско! "

- Пророк Мухаммед (мир ему и благословение).

"Мехмед: Завоеватель мира" скоро на телеканале Kanal D!

Хареса ми идеята за Лудия Мустафа newsm10

# 94
Тази вечер

От Канал Д

Цитат
Heyecanla beklenen yeni tanıtım bu akşam #KanalD'de!⠀

# 95

Изпревари ме, ЛучияHug
Да го сложа и в един друг формат - за всеки случай и против уроки!

# 96
Привет, Ваня Hug
Даже се колебах дали да постна новината, но реших, че и да я изтрият, няма да е голяма загуба. Явно интересът към историческите сериали клони към нула, щом толкова време активността тук е мижава.

Дублюрът каскадьор на Кенан И. - Мурат Елькенов от Казахстан

https://nomadstunts.com/ru/team/murat-elkenov

Цитат
Как известно, вместе с меняющимся сценарием актерский состав "Мехмеда: Завоевателя мира" покидали профессионалы Метин Акпынар и Авни Ялчын. Оказывается, что среди покинувших каст актеров оказался и Серкан Кескин (поэт Нефи/ВВК), бывший одним из первых определившихся имен. Кескин договаривался для исполнения роли Шехзаде Орхана, который намеревался взойти на престол, но оказался негоден, ибо был обращенным. К тому же, актер не смог оценить предложение от интернет-сериала "Почта Дудуллу" платформы blutv, так как уже договорился для "Мехмеда".
Позже стало известно, что на место выбывшего в августе Кескина взяли нового актера. Исмаил Демирджи (Кеманкеш Мустафа Паша/ВВК), чей последний проект "Грехи моего отца" продлился лишь 4 серии, стал Шехзаде Орханом сериала от O3 Medya. С другой стороны, ходят слухи, что персонаж Орхан Челеби, который будет на переднем плане в первых сериях, в дальнейшем покинет сериал по сценарию.
И - к: Medyatava

Последни слухове за старт на сериала - 6 или 7 март.

# 97
# 98
  • София
Интересът към историческите сериали като цяло в този форум е слаб. Поне такива са ми впечатленията.  Peace

Лично аз не очаквам "Фатих" с никакъв интерес. Не ме грабна нито първия фрагман, нито Кенан. Даже той ми стои някак... сякаш позира, а не играе.  Rolling Eyes

Цитат
Зарани, формулата „Аз...“, според мен, не е патент на „Великолепният век“.
О, не, нямах това предвид.
Далеч съм от мисълта, че абсолютно всичко се е родило в главата на сценаристите от само себе си. Просто ми донесоха прекалено много голяма прилика с Века.
Тоест, не формулата "Аз...", а сценарната формула на двата сериала ми е една и съща. Поне загатната от фрамана. Може и да е заблуда.

Докато си тракам по клавиатурата се появи и втори фрагман. Доста по-добър от първия. Дали ако го пуснат във вторник, "Фатих" няма да се окаже победен от султанките?  Laughing

# 99
С руски суб.

https://vk.com/mahpeyker_sultan?z=video180195074_456239366%2F796 … pl_wall_-95129973

По подобен горски път препускаше и Сюлейман, преди да получи вестта, че Султанът е мъртъв - еп. 1 на ВВ. Wink

Скрит текст:
Привет, Ваня Hug
Даже се колебах дали да постна новината, но реших, че и да я изтрият, няма да е голяма загуба. Явно интересът към историческите сериали клони към нула, щом толкова време активността тук е мижава.

Дублюрът каскадьор на Кенан И. - Мурат Елькенов от Казахстан

https://nomadstunts.com/ru/team/murat-elkenov

Цитат
Как известно, вместе с меняющимся сценарием актерский состав "Мехмеда: Завоевателя мира" покидали профессионалы Метин Акпынар и Авни Ялчын. Оказывается, что среди покинувших каст актеров оказался и Серкан Кескин (поэт Нефи/ВВК), бывший одним из первых определившихся имен. Кескин договаривался для исполнения роли Шехзаде Орхана, который намеревался взойти на престол, но оказался негоден, ибо был обращенным. К тому же, актер не смог оценить предложение от интернет-сериала "Почта Дудуллу" платформы blutv, так как уже договорился для "Мехмеда".
Позже стало известно, что на место выбывшего в августе Кескина взяли нового актера. Исмаил Демирджи (Кеманкеш Мустафа Паша/ВВК), чей последний проект "Грехи моего отца" продлился лишь 4 серии, стал Шехзаде Орханом сериала от O3 Medya. С другой стороны, ходят слухи, что персонаж Орхан Челеби, который будет на переднем плане в первых сериях, в дальнейшем покинет сериал по сценарию.
И - к: Medyatava

Последни слухове за старт на сериала - 6 или 7 март.

Към ВВ никак не беше слаб, напротив Grinning А битките в темата бяха по - епични и от сюлеймановите hahaha.

# 100
  • София
Към ВВ никак не беше слаб, напротив Grinning А битките в темата бяха по - епични и от сюлеймановите hahaha.

Халит Ергенч все пак.  Wink
Точно, както "Мехмед Завоевателя" сега ще привлече зрители главно заради Кенан.

Говоря за нашите, във форума.  Peace

Дано не бъда разбрана погрешно. Знам, че има и почитатели на историческите сериали. Но преди беше едно, сега е друго. Все по-малко се пише.
Ще има по-голяма активност за "Мехмед", но тя няма да е тук, а в темата за Кенан, вече и за самия сериал, което е очаквано и съвсем нормално. Нея я има още отпреди темата тук да се прекръсти.
По-голям интерес и активност очаквам едва след като пуснат и втория сезон на "Кьосем" у нас. След това само времето ще покаже, ще я бъде ли или не.

Нур Феттахоолу (Махидевран от ВВ) се е присъединила към актьорския състав на Payitaht Abdülhamid

# 101
Бащата на Мехмед Фатих - Танер Бирсел - СУЛТАН МУРАД II
Шестой падишах Османской империи (1421 - 1444, 1446 - 1451) и отец Фатиха Султана Мехмеда

Участва с Халит в Devrim Arabalari - "Коли на революцията"

Повече за управлението на Султан Мурад II  - в спойлера - на руски език

Скрит текст:
В период его правления произошли следующие события:
🚩 Примкнувший к Византии Мустафа Челеби восстал против Мурада II. Однако безуспешно, в результате чего он был схвачен и казнен.
🚩 Затем восстал младший брат Мурада II, Кючюк Мустафа Челеби, но тоже был схвачен и казнен.
🚩 Поход на Анатолию и присоединение бейликов Джандарогуллары, Хамитогуллары, Ментешеогуллары и Айдыногуллары к Османскому государству.
🚩 В связи с некоторыми неудачами на Балканах, в 1444 году был подписан Сегединский мир. Согласно договору:
- Болгария перешла под власть осман.
- Сербия получила независимость, однако обязалась выплачивать дань Османскому государству.
🚩 После возрождения Крестоносного движения, оставивший трон сыну Мехмеду II Мурад II вновь взошел на престол. В 1444 году он победил крестоносцев в битве при Варне:
- С этой победой укрепилось господство осман на Балканах.
🚩 В 1448 году во второй битве на Косовом поле крестоносцы снова были побеждены:
- Отныне не осталось сил, способных вытеснить осман с Балканского полуострова.
- Тогда, как с этой победой европейцы начали обороняться, османы не задержались для нападения.
- Лишенная поддержки Европы Византия осталась обречена на падение.

Благодаря за Нур! ГТ не успя да ми преведе от арабски в какво участва, а костюмът ѝ ме заинтригува.

# 102
Здравейте, Зарани, ЛучияHug Hug Hug
Благодаря за новините и вашите мнения!

Нямам много опит, за да кажа дали интересът към историческите сериали е намалял.
Има много хора, които гледат, без да пишат.
(Отделно тези, които гледат, но нито пишат, нито четат във форуми.)
Познавам от всички видове.

Независимо от заглавието на темата, всеки който гледа „Фатих“, гледа исторически сериал. Човек може да разбере и да хареса нещо, независимо как е влязъл в него: дали през заглавието, през любим актьор, режисурата, през своя интерес към костюмите или друго  - целостта на филма обаче изисква да бъде видян като исторически. Хората искат да съчетават полезното с приятното и в това няма нищо лошо, напротив. Нека гледат с тези и пишат, където се чувстват добре. Всички, гледащи „Фатих“, гледаме едно и също.

Аз започнах да гледам „Кьосем“ в темата за Берен, дори в началото нямах намерение да гледам. Но много бързо разбрах, че този сериал изисква по-различни неща от просто да гледаш кино. Трябваше да търся информация и да чета много, за да разбирам като гледам, какво виждам. Това е най-хубавата страна на тези по-трудни от другите сериали. Така че още в темата за актьор, аз гледах  сериала като исторически, което продължих и тук в темата за Кьосем. Това ме накара да изгледам и първата част на „Великолепният век“, а след това и този за още по-назад във времето – „Ертуурул“. Така си изградих някаква представа за турските исторически сериали и доразбирах всеки един от тях чрез другия. Тази представа ми е като фон, когато гледам нещо ново. Но същевременно всеки нов сериал започвам и „на чисто“, за да го разбера, а едва след това сравнявам.

За мен „исторически сериал“ е много повече начин на гледане, отколкото заглавието на темата, където правиш това.

Не мога да кажа ще живее ли нашата тема или не.
Колкото до мен, аз ще гледам Фатих, независимо дали ще пиша за него, по-точно дали ще има къде да пиша. Вече съм го казвала, предпочитам по-спокойните теми. Започне ли сериалът, многото говорене и патос ми пречат. Освен това аз не съм много дисциплинарана по правилата, които са приети във форума. Не мога да бъда всеки ден и във всеки момент тук. Обичам да се оттеглям и да пиша, когато съм готова. В този ритъм не съм пропуснала нито един епизод от „Кьосем“.
За мен „Кьосем“ по българската телевизия е нещо различно от оригиналния (в превод на руски), особено заради променения формат на епизодите.

И сега за втория тийзър на „Фатих“.
На мен повече пи прилича на фрагман за епизод. Преобладава разказът, въведението в действията, което е характерно за този тип фрагмани, докато в предхождащите сериала обикновено се правят обобщения, в зрителите се загатват или малко повече развиват концепции. Нищо особено, вторият повтаря частта от първия тийзър с противопоставянето, което сега е на вижданията на Мехмед за Завладяването с тези на важните личности на неговото време. В сравнение с първия сега те са развити, но всичко звучи познато.
Интрига имаше в първия тийзър, който като цяло ни показа едно различно разбиране за Мехмед Фатих от това, което същите (или вече не съвсем същите) създатели на сериала ни показаха на промо-портрета. За мен това остава най-същественото дотук.

Малко ми е рано да виждам някои актьори в нови исторически роли, докато още емоционално ги помня в характерни предишни такива.

Зарани, ако сложат "Фатих" в деня на султанките и те си останат все така добри,
ще бъде голям виц Мехмед Фатих да завладее Константинопол и "да падне" от тях!
Няма много избор, от другата страна е Ертуурул.  Grinning

# 103
Здравейте,

Благодаря ви за коментарите, трейлърите и информацията! bouquet Hug Бях на екскурзия и сега се завърнах...веднага надникнах в темата Simple Smile. Трейлърите ми харесаха, да..., не са нещо ново и изглеждат познати, но въпреки различната епоха, духът е сходен - религия и война за завладяване на територии.
Когато имам време, ще пиша повече по трейлърите. За темата: жалко, ако няма желаещи, които да пишат, но мисля, че ние ще сме си активни и се надявам да има читатели, които ще намерят време да драсват по ред.
Момичета, може ли да ми обясните на лични, какво е това положение с триенето на постове Rolling Eyes?!

bouquet bouquet bouquet

П.П. Сега видях, че Ваня Hug е писала и се връщам да чета

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 12:50 от dana78

# 104
Аз ви чета редовно, но не знам с какво да се запиша. Гледала съм само първия сезон на Кьосем, а за Фатих  съм само любопитна.

Общи условия

Активация на акаунт