Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 8

• 108 852
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • гр. София
Това са под системи, подходящи за изпаряване на никотинови соли. При никотиновоте соли ефектът е по-бързо усвояване от обикновените течности с никотин, но така може да се замаеш, че не си е много работа.

# 646
А кое дава по-силен удар, солите или нормалния никотин?

# 647
Ами аз това целя , силен удар и по-бързо усвояване. От много годни пуша и то по кутия, та затова доколкото разбрах никотиновите соли са най-подходящи като за начало и после намаляване на никотиновия грамаж. Но ако вие имате други впечатления, ще се радвам да ги чуя.
Не знам въобще нищо за vaping и как се усеща и как е  като процес. През колко време се дърпа, по колко, колко засища... и т.н. И мен малко ме е страх да не прекаля, особено ако вейпвам както при цигарите. Така че всякави съвети ще са ми полезни:)

# 648
  • гр. София
Обикновеният никотин за мен дава по-добър удар.

# 649
И аз си мисля, че нормалният никотин дава по-силен удар, а със солите се напушваш по-бързо. Поне така съм четох когато се появиха кристалите. Не съм ги пробвал защото удара ми е по-важен, а никотинов глад не съм чувствал с електронната.

minoes
Хубавото при електронните цигари е, че можеш да си настроиш всичко по твой вкус. Можеш да си регулираш никотиновото съдържание, количеството пара, температурата на парата, ароматите са стотици и можеш сама да си правиш течности във всякакви комбинации. Можеш да си дърпаш цял ден ако искаш, лимита ти е заряда на батерията и течността. Не се дърпа нито както при цигарите нито както при IQOS, няма правило, седи си някъде около теб и когато искаш, можеш да го правиш 10 пъти в минута или 1 път на половин час. Ако прекаляваш с никотина ще започнеш да го усещаш и можеш да намалиш концентрацията. Но си иска експериментиране кое ще ти допадне. Тези устройства, които си си харесала са за начинаещи, да пробваш как е.

# 650
Благодаря за отговорите.
Знам че ще е трудно да се свикне защото е различно, но искам да опитам. Единствено ме притеснява това, че наистина не се пуши като цигара и ако взема да дърпам повече или по-начесто, да не взема да предозирам:) Също така ми е важно никотиновия глад да ми е задоволен,което IQOS не прави. Та си мисля че тогава с vape устройство ще е още по-трудно. Примерно с кафето, пуша един хеет с IQOS ,който що годе е ок. С vape устройство се чудя как ще е - дърпам два пъти и това е за да не предозирам или може повече пъти.... Не мога да си рпедставя че от 2 дръпки ще съм ок. Абе сложно ми се вижда, но ще търся начин. Лошото е че както споменах най-близкия vape шоп ми е на 2 часа път и ще ми струва 50 евро с влака. Та искам добре подготвена да отида,за да не са напразно. Иначе съм готова да инвестирам и пробвам.

# 651
Аз пушех по две кутии и половина на ден и минах от раз на електронна. Започнах с концентрация 12мг/мл, което е средно силно и веднага го свалих на 9мг, а после на 6мг, защото 12 ми беше силно. Не съм изпитвал никотинов глад, той е най-лесен за задоволяване, по-важни са ми удар, вкус пара и затова сега изпарявам с концентация 2,5мг, но към 15 мл на ден. Това, че най-близкият вейп шоп ти е далече наистина е проблем, защото в началото докато си нацелиш нещата си иска експериментиране и няма как някой да ти помогне със съвет точно какво да си вземеш, защото е до индивидуален вкус. От друга страна първоначалните инвестиции може да ти се струват големи, но когато си нагласиш нещата разходите ще са ти в пъти по-ниски отколкото с нормални цигари или IQOS. За хиляди евро става дума. Колко струват цигарите и IQOS там при теб?

# 652
Оххх цигарите при мен са ужас:( Борото е 7 евро кутия а IQOS 6, едно евро по-малко ама кой ти го дава:)
Да, проблем е разстоянието защото течности и по нета мога да поръчвам, но докато се нагласят нещата наистина... Ще гледам идните седмици все пак да отида и да проверя как са нещата а после ще пиша:)

# 653
Знам че ще е трудно да се свикне защото е различно, но искам да опитам. Единствено ме притеснява това, че наистина не се пуши като цигара и ако взема да дърпам повече или по-начесто, да не взема да предозирам:)
Няма страшно с предозирането. Ще започне да те боли глава и сама ще усетиш, че ти е силно. Никотиновият глад също се задоволява без проблеми с подходяща по сила течност. За протокола, на мен не ми беше трудно да свикна изобщо. Пушех по кутия че понякога и горница на ден от години.

Аз си държа устройството под ръка непрекъснато и дърпам горе-долу на 15-30 секунди когато не правя нищо друго. Ако се занимавам с нещо което ми заема ръцете, тогава на по-дълги интервали.

# 654
Не съм сигурен как стои въпроса с поръчването по нета на никотинови течности, май го забраниха 2017 в ЕС. След като нямаш локален вейп шоп ще трябва да се запасяваш. Не знам какви са цените на готовите течности при теб, но ако се научиш да си ги правиш сама, което е лесно ще ти излизат много евтино.

# 655
  • Варна
  minoes препушването с ел.цигара не е много по-различно от това със смрадливки тъй,че няма страшно.
 Освен това не си ограничена времево както е при айкос и другите подобни измишльотини. Дърпаш когато искаш.

# 656
Това с дърпането когато си поискаш е добре докато не съм на работа. В момента като съм на работа излизам на 2 часа да дръпна набързо една цигара( не че е много ок за тук, но няма начин). И така си вкарвам никотин поне за известно време. А с електронната как ще излизам на всеки 5 минути? Или трябва като съм на работа различен vape да ползвам, с повече никотин... и аз не знам.

Никотиновите соли тук може през интернет, но доколкото разбрах в ЕС са само до 20мг. Може би е най-добре да пробвам и с нормален никотин и със соли да видя кое ще ми е по-добре.

Мерси за отговорите. Сигурно някои въпроси звучат тъпо, но като нямам никакъв опит и нищо не разбирам...Simple Smile

# 657
Когато си на работа излизаш и си дърпаш както с нормална цигара 10-20 пъти. Освен това с електронната цигара ако е с MTL изпарител и си дръпнеш и не издишаш веднага, а задържиш 5 секунди никаква пара не издишваш. Аз си дърпам понякога така ако съм в кино или на места, където ми се приисква да си дръпна, но не върви да вдигам облаци. 20мг е доста висока концентрация на никотин, наистина преди имаше и 36мг, но 20 е висока. Започни с 12мг и виж как е.

# 658
  • Варна
 Има ли изришна забрана за използване на ел.цигара на работното място? Стелт изпаряването,което е описал  The_Third е практически незабележимо. Няма пара,практически няма никакви видими индикации. По време на работа цигарата ми стои в джоба. Дърпам си от време на време,но има друго интересно. Няма такава абстиненция като с обикновените. Имало е моменти когато с часове не се сещам,просто с времето навикът се притъпява.

# 659
 Абсолютно ми е невъзможно в работата да дърпам, в една стая съм с още двама човека. Най-много да опитам в тоалетната и да се моля никой да не забележи:)

Ами дано и при мен да няма абстиненция с времето. Аз си забелязвам и сега с цигарите повече от половината цигари, които пуша са ей така от навик. Ама тоя пуст навик....

С IQOS също си пуша толкова ако не и повече даже. Ще трябва малко контрол и самодисциплина, ама да видим. Желанието го имам, само волята трябва да се появи:)

Общи условия

Активация на акаунт