Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 8

• 108 850
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Никой няма да те забележи в тоалетната освен ако нямате камери да ви следят. Не знам какви са ти отношенията с другите ти колеги в стаята, но ако си дърпаш и задържаш влиянието на електронната цигара върху тях ще такова каквото ако пиеш кафе, никаква пара не излиза, че да ги засегне с нещо. И при мен като принцесата след като преминах на електронна изчезна тази нужда постоянно да имам цигари. Сега дори и да излезна някъде и да я забравя спокойно си изкарвам часове без да ме тормози нужда. Мисля, че в цигарите и в IQOS има и допълнителни вещества за пристрастяване.

# 661
Отношенията са ми добри,но просто тук 90% са анти пушенето, нищо че тревата за нищо я нямат:)

Мисля че е от организъм до организъм това до колко имаш нужда от никотин и колко лесно можеш да се лишиш от него. Имам познати, които минаха на IQOS (в БГ, защото тук не са популярни въобще, както и електронните не са) и те са намалили консумацията на хеетс драстично. Други като мен, доста пафкат. Дано с електронната и на мен да ми е по-лесно.

# 662
Аз съм се възползвала от "стелт" изпаряването когато съм на места, в които не може да се пуши/изпарява като да чакам на летището например.

# 663
  • при най-добрия мъж...
Здравейте, дали има някой по-запознат или пък изпробвал новите ел.цигари JUUL или Bo vipe? Аз съм на Iqos от почти година, харесва ми, но стиковете съвсем ги скапаха напоследък и се замислям за нещо друго. Предложиха ми да пробвам Во vipe и ми допадна. Чета из нета, но тъй като са нови продукти няма много мнения. Харесва ми това, че могат да се пушат постоянно, батерията стига за 2 контейнерчета, а едно контейнерче с течност е равно на 2 кутии цигари. Контейнерчето е 2мл и е 20 мг/мл, което не ми е много ясно-силна ли е течността? Винаги съм пушила само слаби цигари и се притеснявам да не ми дойде много "хард".

# 664
Хвърлих му око на това JUUL останах с впечатление, че е с някакви контейнерчета с течност и в тях е течността и изпарителя. Когато свърши течността сменяш целият контейнер с нов. Така ли е?

# 665
Това JUUL не е ново. Виждала съм го и преди доста време. До колкото си спомням имаше добро ревю (гледала съм едно, та нямам широк поглед), но според мен това ще излиза скъпо като консумативи. С другото не съм запозната.
20мг ми се струва голяма концентрация, но зависи от устройството. Ако го продават с толкова голяма к-ция никотин, значи е слаба ракия.

# 666
  • гр. София
Джуул никога няма да си купя. Заради тях стават проблемите по света с изпаряването, защото тикат много никотин в подчетата.

# 667
  • при най-добрия мъж...
Хвърлих му око на това JUUL останах с впечатление, че е с някакви контейнерчета с течност и в тях е течността и изпарителя. Когато свърши течността сменяш целият контейнер с нов. Така ли е?
Да. Като свърши течността, зареждаш друго. Контейнерчетата струват 25 лв за опаковка от 4 бр. Не знам колко им е богата дистрибуторската мрежа, защото ако се поръчват само от сайта това си слага още 5 лв отгоре за куриер. Така като си мисля, ако наистина един контейнер се равнява на 2 кутии цигари излиза по-евтино от обикновените цигари, че и от стиковете на Айкоса. Но тези 20 мг никотин ме притесняват честно казано. Пушила съм винаги леки цигари. Като го пробвах ми хареса, сместа беше "манго" и беше наистина много приятно за пушене.

# 668
Интересно ми е как пък са го изчислили, че се равнява на 2 кутии. Като съдържание на никотин или ще ти стигне за време като две кутии или какво.
Това си е чист маркетингов трик и 25лв за 4 контейнерчета си е цифра. Аз 25лв ги харча за консумативи за моята ЕЦ за година като си бъркам сама течностите.

# 669
Indira, при това положение този JUUL излиза златен за ползване. 20мг е висока концентрация на никотин, а контейнерчетата са по 2мл. Ако са го смятали, че ще дърпаш няколко пъти на ден може и да излиза това приравняване с две кутии цигари, но ако нуждата ти е да дърпаш по-често заради рефлекса то тогава ще приемаш огромни дози никотин, а контейнерчетата ще свършват бързо. Например аз често си дърпам и изсмуквам по 15 мл на ден, но с много ниска концентрация на никотин 2,5мг. Вземи си нормална електронна цигара със сменяеми глави на изпарителя и хем ще ти излиза много по-евтино, хем ще имаш възможност да ползваш каквито си искаш течности с каквато си искаш концентация. Ще можеш да си купуваш готови течности или да си правиш сама и в двата случая има огромно разнообразие на пазара. Готова течност струва в порядъка на 5-6 лева за 10 мл, а ако си я правиш сама е няколко пъти по-евтина.

# 670
  • при най-добрия мъж...
Ето за това и питах в темата Simple Smile Знаех си, че има нещо гнило в цялата тая работа. Благодаря за разясненията, връщам се да чета от начало, за да си изясня сама на себе си каква цигара да си взема.

# 671
Да се изкажа и аз като виден експерт вече Simple Smile Шега разбира се,но понеже доста се рових и аз из нета и youtube, да споделия все пак. Juul е много популярен в USA и има ужасно много дискусии защото много ученици го ползват като нещо модерно а то разбира се е с никотин. Тези 20мг са nic salts, за които и аз писах и питах по-напред в темата. 20 мг nic salts е различно от 20мг free base  никотин, въздействието е различно, приема се по-бързо в организма и т.н. Звучи добре, но аз се разрових още малко и доколкото разбирам тези nic salts са доста по-зарибяващи отколкото free base никотина. А най-важното което е че не може да смъкнеш по-надолу от 10 мг, докато с free base може колкото си искаш. Друг аспект е че в ЕС макс на nic salts е 20 мг, което за пушачи искащи да спират е много малко и незадоволително.
И разбира се, не по-малко важно JUUL излиза мноооого скъпо както и да го погледнеш и наистина си ограничен в избора на течности. Аз също искам да мина от IQOS към vape и затова все още търся. Не знам дали в БГ ги има тези под китс, за които аз питах в по-горните постове, но може да провериш. Аз ще взимам някое от тези но и аз още не знам кое:)И много препоръчват Justfog q16 за спиране на цигарите, но то е по-различно. Тук вече експертите, които пишат тук може повече да кажат:)
Ако се спреш на нещо и купиш, сподели после, да обменим опит.

# 672
  • гр. София
Подовете не са подходящи за спиране на цигарите, батерията им е слаба и не може да издържи цял ден.
По-добре мод с изпарител, а под системата може да е допълнение.

# 673
  • при най-добрия мъж...
Значи като се ядосам много бързо действам. В събота не можах една цигара нормална да изпуша с тоя Айкос. То тютюна остава вътре, то въобще не гори-опъвам само като замаяна без резултат, то най-накрая като вадих стика се скъса на половина.Направо все по-зле и по-зле става положението. Побеснях, седнах в колата и право в магазина където бях гледала и пробвала тази под система(ако така е правилно да го нарека) БО. Купих стартовия пакет-устройство+4 пълнителя с различни вкусове-манго,тютюн,ванилия и мента. Отворих още в колата, заредих мангото и....мммммммммм, прелест! Едно вкусно, приятно, леко се опъва, а като издишам дима голям. Много ми хареса.Устройството беше с първоначален заряд, който изкара цяла пиянска вечер с много вино и пушене, и на следващия ден му светна лампичката,че е почнал да пада заряда. От любопитство изкарах да видя до къде е течността в контейнера-почти не беше мръднала.Естествено мъжа ми веднага изгледа клиповете в интернет как могат да се зареждат контейнерчетата Simple Smile Пестелив ми е Simple Smile
Та, за сега вече 4 дни съм доволна-като ми се прииска-дърпам си.Не чакам да се загрява и т.н. Ама и аз не съм страстен пушач, понякога не паля с дни, та ми се струва,че ще се разберем с мойто Бо Simple Smile

# 674
  • София
Някой ползва ли изпарител за билки? Нещо като това:
https://www.emag.bg/elektronna-cigara-gpen-pro-kamuflazh-4/pd/DY … earch-Action=view

Общи условия

Активация на акаунт