Пазаруване от Amazon - тема №72

• 99 251
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Казанлък
И аз не видях банер, а сега го инсталирах...
Трябва да скролнеш страницата надолу и търси една количка за пазаруване. Наричат го банер, но всъщност е една картинка. Blush

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 20:59 от valpan

# 181
Поръчах на 18 ноември телефон и калъф, като телефона беше pre order, плащането по време на поръчката мина. Разделиха я на две и ми пратиха калъфа, който вече е при мен. Писахме си по чата за евентуалната дата за доставка, уж предвижиха дата до 2 дни, но сега пък излиза проблем с плащането.

Излиза Payment revision needed и си мисля, че парите по време на поръчката са блокирани, а сега са се опитали втори път да дръпнат и не е имало толкова. Днес захраних картата, но не ми дава да потвърдя плащането. Пробвах и с друга карта, не става. Пари има. Да не би да не правя както трябва нещата, но не виждам къде е проблема.
Ако някой има идея какво не е наред...
Редовен проблем в последно време из Амазоните. Аз имах такъв, някой друг също беше писал май. Пиши на Амазон, говори и с банката ти да ти потвърдят наличността по картата, попитай ги и дали са получавали искане за дърпане на въпросната сума от сайта. Защото при мен Амазон казваха ние ги искаме ама банката не ги дава. В същото време от банката казваха не сме получавали искане /или както се казваше/ за блокиране на сума от сайта. И така 3 дни...... въпреки че смених 3 карти на две банки.
Аз имах преди време такъв проблем.Номера е че като теглят се блокира сумата (на банкирането излиза един код и теглене на пос устройство) Като вместо да си осчетоводят блокираната сума ,те се мъчат да дръпнат нова но със същия код и естествено банката ги блокира. Номера е да платиш с друга карта на друга сметка.А блокираната няма да си я осчетоводат.Другия начин е да се свържеш с амазонци и да им кажеш .че вече са блокирали сумата.Пращат мейл за освобождаване ,с кода на тегленето.После потвърждаваш картата наново ,те теглят с друг код и готово.С банката няма смисъл да се разправяш,няма да ти помогнат.Освен на края да им пратиш мейла за освобождаване да ти разблокират сумата,ако сумата е малка ще се разблокира сама след 45 дни горе долу да не се занимаваш с банката!

# 182
Филтри брита аз ли не видях или не са пущали?

# 183
  • София
Здравейте, писах и в темата за превозвачите, но и тук ще попитам. Дадох адрес на Габко в Англия за поръчка от Амазон, но три съобщения имам за неуспешна доставка. Като адрес съм дала този и се чудя дали някъде нямам грешка, че не може да се достави:
Access Self Storage (A.S.S.) 19 Moorfield Road UNIT 9010
Slyfield industrial Estate
Guildford, Surrey GU1 1RU
United Kingdom

# 184
Адреса е точно така ,не е объркан.Даде ли си в настройките на акаунта си в амазон , че искаш доставка да се прави в работни дни и в работно време!Те ако достявят в 10 вечерта или 5 сутринта кой ще работи? Но може и да не съм права знам ли?!Работно време(UK време) за приемане на пратки в склад UK (от служител на Gab_Co) :
Понеделник - Петък   от 8.30  до 16.30
Събота от 9.30  до 13.30
Неделя: Почивен ден

# 185
Много от вас купиха мопа на Vax от ЧП миналата година. Какви парцалчета купувате за него?
https://www.amazon.co.uk/Vax-Total-Master-Multifunction-Steam/dp … ywords=vax+2+in+1

# 186
Поръчах на 18 ноември телефон и калъф, като телефона беше pre order, плащането по време на поръчката мина. Разделиха я на две и ми пратиха калъфа, който вече е при мен. Писахме си по чата за евентуалната дата за доставка, уж предвижиха дата до 2 дни, но сега пък излиза проблем с плащането.

Излиза Payment revision needed и си мисля, че парите по време на поръчката са блокирани, а сега са се опитали втори път да дръпнат и не е имало толкова. Днес захраних картата, но не ми дава да потвърдя плащането. Пробвах и с друга карта, не става. Пари има. Да не би да не правя както трябва нещата, но не виждам къде е проблема.
Ако някой има идея какво не е наред...
Редовен проблем в последно време из Амазоните. Аз имах такъв, някой друг също беше писал май. Пиши на Амазон, говори и с банката ти да ти потвърдят наличността по картата, попитай ги и дали са получавали искане за дърпане на въпросната сума от сайта. Защото при мен Амазон казваха ние ги искаме ама банката не ги дава. В същото време от банката казваха не сме получавали искане /или както се казваше/ за блокиране на сума от сайта. И така 3 дни...... въпреки че смених 3 карти на две банки.
Аз имах преди време такъв проблем.Номера е че като теглят се блокира сумата (на банкирането излиза един код и теглене на пос устройство) Като вместо да си осчетоводят блокираната сума ,те се мъчат да дръпнат нова но със същия код и естествено банката ги блокира. Номера е да платиш с друга карта на друга сметка.А блокираната няма да си я осчетоводат.Другия начин е да се свържеш с амазонци и да им кажеш .че вече са блокирали сумата.Пращат мейл за освобождаване ,с кода на тегленето.После потвърждаваш картата наново ,те теглят с друг код и готово.С банката няма смисъл да се разправяш,няма да ти помогнат.Освен на края да им пратиш мейла за освобождаване да ти разблокират сумата,ако сумата е малка ще се разблокира сама след 45 дни горе долу да не се занимаваш с банката!

При мен явно случая не е точно така, както си го мислих. Водихме дълъг чат до преди малко.
Първо ме убеждават, че има проблем с банката и обичайните им приказки за данните. Обясних, че пробвам плащане с две различни карти, на различни банки и че проблема е при тях, не при банката. Като няма какво повече да ме убеждава в глупости за видиш ли невъзможното плащане, мина на друга теза, да канселирам и да поръчам пак. Обяснявам, че телефона е вече свален от сайта и няма как да го поръчам пак, а и не искам да канселирам поръчката, просто те да приемат плащането. Да, ама не. Не искат, за това го стопират. Започна да ми праща линкове и да предлага други телефони, само и само да се откажа и канселирам. После се оказа, че имало някакъв дефект телефона уж със зарядното и за това не можели да го изпратят. А този модел телефон масово се продава от много продавачи в амазон. Цената на телефона беше повече от добра като го поръчах и ми се струва, че не искат заради ниската цена. Дори попитах заради цената ли не го пращат, но се направи на ударена. Може би е грешка от тяхна страна.
Извини ми се няколко пъти и даже била заредила 5 лири в профила ми за компенсация.
Настоява да канселирам поръчката. Много ми е странно всичко.
Какво ще ме посъветвате?

Между другото, Амазон отказва ли поръчки? Досега не съм имала такава ситуация.

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 23:00 от джулиана

# 187
  • София
Адреса е точно така ,не е объркан.Даде ли си в настройките на акаунта си в амазон , че искаш доставка да се прави в работни дни и в работно време!Те ако достявят в 10 вечерта или 5 сутринта кой ще работи? Но може и да не съм права знам ли?!Работно време(UK време) за приемане на пратки в склад UK (от служител на Gab_Co) :
Понеделник - Петък   от 8.30  до 16.30
Събота от 9.30  до 13.30
Неделя: Почивен ден

Не, не съм дала такава информация. Даже не знам къде се пишат в Амазон тези часове.

# 188
  • София
Филтри брита аз ли не видях или не са пущали?
Държиш ли да са Брита? Тази седмица в Кауфланд има Аквафор 3бр за 15лв.

От Амазон, последно си купих от склада, когато имаше допълнително 20% намаление. Получих ги, всичко е наред. На редовна цена отдавна не съм виждала изгодни, но и рядко поглеждам. От както в Кауфланд пускат редовни промоции, не ми се занимава.

# 189
За колко време идват поръчките, че не съм поръчвала от тук още.

# 190
  • here and now
Някои идват за 3 дни, други за 2 седмици.

# 191
Джулиана, до БГ ли поръча?

# 192
  • На брега на реката
Извинете ме, че пак с такъв въпрос, но да споделя на какво се спрях и да помоля, ако някой е ползвал да еърфлоса, да сподели дали си струва?  Използването на конец /а без него не става/ ми създава проблем с венците и затова ми се ще , нещо по щадящо,
https://www.amazon.de/gp/product/B008TZH3J4/ref=ox_sc_act_title_ … 5OQS96Y&psc=1

И още един въпрос:
Различните модели накрайници /четки/,  съвместими ли са с машинката или за всеки модел четка си има точно определени накрайници, т.е. тези накрайници, ще станат ли за горепосочената четка?
https://www.amazon.de/gp/product/B00DSFGJL8/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1

Предварително благодаря!

# 193
Джулиана, до БГ ли поръча?

Да, до Бг е поръчката. Мислиш, че има нещо общо ли?

# 194
  • Sofia
Извинете ме, че пак с такъв въпрос, но да споделя на какво се спрях и да помоля, ако някой е ползвал да еърфлоса, да сподели дали си струва?  Използването на конец /а без него не става/ ми създава проблем с венците и затова ми се ще , нещо по щадящо,
https://www.amazon.de/gp/product/B008TZH3J4/ref=ox_sc_act_title_ … 5OQS96Y&psc=1

И още един въпрос:
Различните модели накрайници /четки/,  съвместими ли са с машинката или за всеки модел четка си има точно определени накрайници, т.е. тези накрайници, ще станат ли за горепосочената четка?
https://www.amazon.de/gp/product/B00DSFGJL8/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1

Предварително благодаря!

Флосърът е хубав и накрайниците са съвместими с четката, но имай предвид, че конкретно тези са малко по - твърди.

Общи условия

Активация на акаунт