Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте  и Честита Нова година на всички ... Пожелавам ни успешна и сбъдната година Simple Smile
Искам да се включа и аз и ще се радвам на подкрепа ... Вече 3 месец съм на противозачатъчни Ясмин и останалите витамини , за първи път пия противозачатъчни и аз съм с отвратителни странични ефекти ... чувствам се изморена и доста изнервена , доста черни мисли / като преди това не бях така , дори напротив / ... живот и здраве другия месец ми предстои за първи път процедура / борбата ни е от 4 години , като на 21 януари започвам с декапептил и преднизолон ... Бих искала ако има някой ,който ги е вземал да изкаже мнение за тях и това как се е чувствал ... Притеснена съм , понеже много ми влияят различните медикаменти и ми е ясно, че при всеки е различно , но все пак ще се радвам да споделите мнение!

# 136
  • Бургас
За мен по важно е да оцелея на процедурата ако трябва да съм честна, след тоя опит като ми прилоша с противозачатъчните искам или същите неща да пия, нищо ново или да е на ЕЦ....но както знаем фонда не го покрива. Не искам да чувам за нови лекарства да пробвам.

Ако беше за стимулацията, нямаше да забременея след това естествено. Има 2 основни причини за първият неуспех, кофти сперматозоид и кофти трнасфер/най-вече второто, защото ако си спомняте беше извършен на сляпо, без ехографско проследяване/

# 137
Здравейте  и Честита Нова година на всички ... Пожелавам ни успешна и сбъдната година Simple Smile
Искам да се включа и аз и ще се радвам на подкрепа ... Вече 3 месец съм на противозачатъчни Ясмин и останалите витамини , за първи път пия противозачатъчни и аз съм с отвратителни странични ефекти ... чувствам се изморена и доста изнервена , доста черни мисли / като преди това не бях така , дори напротив / ... живот и здраве другия месец ми предстои за първи път процедура / борбата ни е от 4 години , като на 21 януари започвам с декапептил и преднизолон ... Бих искала ако има някой ,който ги е вземал да изкаже мнение за тях и това как се е чувствал ... Притеснена съм , понеже много ми влияят различните медикаменти и ми е ясно, че при всеки е различно , но все пак ще се радвам да споделите мнение!

Добре дошла,Мише.
Аз започнах със същите неща.
Повечето момичета нямаха проблем,но мен страшно много ме болеше лекаството от декапептила и ми се получаваше обрив. След 2-3 часа изчезваше,но самото лекарство болеше страшно много.
Като съвет мога да ти дам да вадиш инжекцията от хладилника по-рано и да я биеш мноооого бавно.
Успех:)

# 138
  • Ямбол
Здравейте момичета! Как се справяте да ходите на работа и до клиниката. За мен е меко казано кошмар. При последния преглед ми казаха, че щом ми дойде МЦ без да се обаждам да отида. И да днес станох видях че въпросния ден е настъпил, звънях на двамата си началника да ме освободят по спешност. В 8:10 звъннах все пак в клиниката и от там ми казаха елате днес в 15:50, а ако се наложи по-рано да сте тук ще ви звъннем. За по-сигурно се качихме в колата и тръгнахме. И в 9 часа ми се обаждат от клиниката и ми казват днес не идвайте елате утре в 8:30 сутринта. Което значи че трянва да се обяснявам пак на началничките какво се случва и че ще отсъствам 2 дни не 1.

Предния път звънях преди изследванията и изрично попитах гладни и жадни ли... казаха ми не няма нужда. Отивам и ме питат "Вие днес пили ли сте нещо..." и аз да кафе. Еее еми значи есното изследване ще си го направите другаде че то се прави на гладно.
Не си ли говорят по между си... а едно на ръка че трябваше да правя цитонамазка по коледа, когато не работеха нито лекари нито лаборатории...
Вие как отсъствате от работа, и то по конкретно за инсеминация и прегледите преди самата манипулация, до колкото съм чела нямаме право на болнични защото '' болнични за инсеминация, е кати болнични за секс"
Извинявам се ако съм натоварила някой, но много ми натежа....

# 139
  • Бургас
Взимам си отпуск....или болничен от личният лекар и не се обяснявам.

# 140
  • Ямбол
Работя в Общинска администрацуя и отпуска ми трябва да се одобри от началника на отдел или от заместник кметовете... Поради липса на персонал и върлуващият грип не ми разрешават отпуск. А болнични през 3 дни няма как да вземам и болнични за 14 дни не стигат от 1 ден на МЦ до инсеминацията... И това някък ме натоварва, а всички казват трябва да сте спокойни. Ммм КАК?

# 141
  • Бургас
До пункция болничен след това отпуск, който няма как да не ти разрешат......виж члена кой беше просто.  Peace

Сега видях, че си с инсе ..... Thinking Ми освен да вземеш болничен не знам друго какво .....

# 142
Копирам едно разяснение от друг форум, мисля че е приложимо в твоя случай. Иначе както е казала чери, отпуска, болничен или директно да им кажеш, че в близките 10-15 дни, ще ти се налага да отсъстваш в различни дни и часове и да разчиташ на човешко разбиране от тяхна страна. Аз така направих и имах подкрепа, но ти си знаеш хората.

ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 157,
АЛ. 2 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА на МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА:Относно това, служителка, която е в напреднал етап на ин-витро, колко пъти през годината може да ползва отпуск по чл. 157, ал. 2 КТ и в какъв размер? Отговора на МТСП е:
„Съгласно чл. 157, ал. 2 от КТ от Кодекса на труда работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 от КТ.
Разпоредбата не предвижда ограничения нито в рамките на календарната година, нито в друг период. Единственото, което е необходимо, е всеки път да се представя документ, издаден от компетентните органи - чл. 313 от КТ”
Съгласно чл.313а от КТ Бременната работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2/забрана на нощния труд/, чл. 147, ал. 1, т. 2/забрана на извънредния труд/, чл. 157, ал. 2/платен отпуск за мед.прегледи/, чл. 307/забрана за възлагане на опасни работи/, 309/трудоустрояване/, 310/забрана за командироване без съгласие на работника/ и чл. 333, ал. 5/закрила при уволнение/, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
Документът, който следва да се представи е такъв, който удостоверява състоянието на лице, че подлежи на ин-витро лечение и е в напреднал етап на лечение на същото. Относно ползване правата по чл.157,ал.2 от КТ съгласно разяснението на МТСП за всеки преглед следва да се издава, съответно представя и документ от здравните органи, че лицето подлежи на медицински преглед през работното време на съответния ден/дни.
В случай, че се отказва освобождаване от работа на основание чл.157, ал.2 от
КТ при наличие на основанията по същия текст, същото представлява нарушение на трудовото законодателство и подлежи на административно наказване от органите на ИА”Главна Инспекция по труда”.
Съгласно параграф 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ работнички (служителки) в напреднал етап на лечение ин витро са работнички (служителки), които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.

# 143
  • Стара Загора
Габи, всички сме били така, аз на всичкото отгоре криех ,че правя инвитро. Нищо не можеш да предвидиш, просто тялото не е часовник. Понеже от клиниката признават изследвания правени другаде, има лаборатории ,които работят от 7ч. След това тичах за автобуса, че работя в друг град-лудница.

# 144
  • Ямбол
mironche и аз така мислех да правя, но като ми кажат от клиниката в 8 сутринта елате днес в 16 часа и в 9 ми звъннат и ми кажат ела утре... личната лекарка се чуди вече от какво съм болна...направо лудвам.. Надявам се да си заслужава да не е напразно всичко това, че скоро ще ми изгърни някой бушон и ще изкукоригам на цяло... А за работа ме изнервят че не ме пускат защото замествам още 2 колежки и им е добре за 3 работни места да върви една заплата, няма така Общинска администрация....

# 145
  • Бургас
И на мен колежката ми сервира, че мисли да напуска, точно сега , когато се готвя за опит.......Примолих и се , тя единствено знае че ще правя ин витро, на другите мисля да не казвам. Уговорихме се уж да отложи, докато мине опита, че да не ми направят проблем за отпуска. Ако се наложи после ще пусна болничен, ще видим..... ooooh! ooooh! 

Голямо напрежение ме тресе вече и мен, докато го избутам този опит, да минава и заминава вече, че всичко около това се върти.

Трябва явно да се натисне да се попромени законодателството, щото тоя отпуск от пункцията е напълно ненужен.........то зора е с прегледите преди това, както и повечето пътуват извън града.

# 146
Гадно е,като няма кой да те смени. Аз взех болничен ,но нямам тези проблеми.
Чери и аз си виках,че след пункция няма да ми трябва ама ела да видиш как 5 дни едва ставах,така ме боляха янчниците...

# 147
  • Бургас
Аз бях пушка миналият път, надявам се и този....бях се подула малко повече, ама то е нормално.

# 148
  • Ямбол
Cry Cry Cry Момичета днес бях на косъм да започна стимулация за инсе. Дадох кръв за естроген и прогестерон всичко беще наред... Една цитонамазка направих при някаква измислена лекарка (защоти се падаше точно по празниците и всички почиваха дори и часно) и резултата беше IIB и четох, четох уж всичко наред... Да ама за инсе. не ... Лекарставта на масата, рецептата в ръцете ми и отидоха да я покажат на д-р Стефанов... и познайте... Каза че иска цитонамазка IIА минимум и докато не се подобрят показателите никаква инсе.
Цял ден чаках корема ми на топче, а то какво стана в 9 дадох изследвания и в 16 часа сияех от щастие до 16:30...
И тази цитонамазка можели да се подобри за 1 месец... Ще пускам микробиология ама не знам как ще стане за месец. Като цитонамазката се взима от7 до 10 ден а и МБ се взима тогава а кога ще се лекува това... Не ми се вярва че ще стане за месец всичко😭😭😭😭 Cry Cry

# 149
ggaabbi, не се разстройвай така. Приеми го, че е за добро и не е било сега времето. Резултата  за месец не знам дали ще се подобри, но както си написала задължително направи МБ, другото което можеш да направиш е да подсилиш имунната система, често слабия имунитет дава такива резултати. Преди години само с имуностимуланти преборих папилома вирус. Тръгнах по същия начин, лоша цитонамазка, чиста микробиология, но със много занижени лактобацили. Тогава докторката заключи, че имам срив на имунитета и не беше за чудене, защото работех на две места, едното с 24 часово неспане и на сутринта отивах на другото...с една дума много стрес, напрежение и умора. Не помня, за колко време се оправих, но не е било месеци. Не го мисли толкова, успокой се и се отпусни, напрежението не ти е в помощ. Моята процедура трябваше да започне януари, но имах задържан фоликул, отложиха я за февруари, после за март и аз бях нетърпелива и се ядосвах, но пък виж как добре ни се получи накрая.

Общи условия

Активация на акаунт