Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Сливен
аз бях със задържан фоликул който се превърна в киста докато чакахме уж да изчезне и накрая минах под ножа защото стана голяма въпреки противозачатъчните и беше на лошо място имах адски болки

са Мб предлагам и ти да си пуснеш
а лечение доктора му изписа ли ви на двамата или само на него

# 526
  • Стара Загора
Пробвай с коремни преси -помага за пукането. Горещи душове в областта на корема също.
Пък това със стрептококите го бяха намерили и на моя мъж , ама се оказа лабораторна грешка, нека пусне МБ и в друга лаборатория , преди да се тровите с хапчета.

# 527
Благодаря ви момичета.Доктора и той каза,да пуснем ново изследване ,защото се съмнява.Не ни изписа никакво лечение.Ще го пробвам това с коремните преси.Дано има ефект.

# 528
  • Бургас
Не въпреки противозачатъчните, а заради тях, много често се получават задържани фоликули и кисти, особено като се пият само 1-2 месеца и тялото не може да се напасне на тях.....

# 529
Да Cherry,но доктора каза да ги пия.Аз ги пия от миналия месец за предпоставката.Но ако сега ги спра на своя глава,ще объркам всичко.А искам да ги спра.Но ме страх да прецакам  нещата и да не можем да стартираме.

# 530
  • Бургас
Емиии.....не знам, аз тая политика наред да се изписва не само една и съща схема, ами едни и същи лекарства и най-вече хормонални, не я тача, ама всеки си знае здравето и отговаря за себе си.

При мен ЛХ 3,5 и  АМХ - 4 и перфектен отговор на предишна стимулация ми ги изписаха.....да си починели яйчниците преди това и да има по-добър отговор и то само за 1 месец.....Хай' стига, ше ме извиняват!!!!Най-много да си бях докарала някоя беля на главата от тея лекарства.

Няма логика и персонален подход, мен това не ме кефи и не го позволявам честно казано, особено подобни ирационални действие.

От Метфогамата си докарах желязодефицитна анемия.....ама кой да ми каже, добре че беше Личният ми лекар, да ми каже че възпрепядства усвояването на Б12 и желязото и да ми изпише ударна терапия.....А аз се чудех що вечно съм гладна, изморена и ми падна имуните....абе...

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 21:52 от Cherry^Blossom

# 531
Cherry ,и аз съм на същото мнение.Преди няколко страници съм описала мойте притеснения..Метфогамата не я пия ,и предния път не я пих ,защото ми става лошо от нея.Вчера го питах за противозачатъчните дали мога да не ги пия,че не се чувствам добре от тях.Каза ще ги пиеш,защото да помогнат на фоликула да се пукне(което ме съмнява),аз никога преди не съм имала задържани фоликул.Обясни ми и как си почивали яйчниците т тях.Сега какво да правя.Ако ги спра дали ще разбере като ида на преглед?Как мислите?Страх ме е да не прецакам процедурата.И си ги пия чинно .Според мен не са толкова важни, защото на другите места не ги изписват.Незнам какво да правя вече.

# 532
  • Бургас
Аз си ги спрях и просто като отидох на преглед му го съобщих, на мен ми стана лошо от 1 хапче и приключих с тях до живор, никога не съм пила, няма и да пия повече.

Просто му го съобщих и това е, нито съм му търсила мнението, нито мисля, че като не ги пия , ще прецакам нещо, щото не сме с ЖФ, нямам и медицински показания да пия каквото и да било, освен витамини на тоя етап.....няма да умирам за едната стимулация я, все пак дете имам, искам дете още едно, а за това на първо място трябва да съм здрава, не да се потроша и съсипя още на старта......не че не успях де до някъде, щото се докарах до конизация,  ама това е друга тема.

Нямаш ли наблюдаващ гинеколог, да го обсъдиш с него, щом не се чувстваш добре с тях, най-вероятно не са ок за теб. Въпроса е с фоликула какво става. Ако ги спреш, ще ти дойде цикъла най-вероятно или ще ти прецапа докато не дойде......Мое мнение е, че и да ги пиеш, фоликула няма да се махне, доста подобни картинки съм виждала с противозачатъчни, махат се след няколко месеца прием на такива, чак като се нагоди тялото.

# 533
Ами щом толкова разбирате, защо изобщо отивате при доктора и търсите помощ от него? Извинявайте, че съм така рязка, но вече няколко поста чета! Пила съм всичко от листа, спазвала съм всяка препоръка от доктора, всяка негова дума! Не ми е било лесно, но го направих и сега съм му благодарна за цял живот!

# 534
  • Бургас
Ами , защото сме с МФ и без икси, ще е трудно самото оплождане, макар че не е невъзможно/доказано вече на 5 години, в подписът ми/.

Няма как да имам пълна вяра на лекар, който ме вижда за пръв път, и ми връчва лист със СТАНДАРТНИ ХОРМОНАЛНИ хапчета, като на всяка друга.

Ако трябва да съм искрена, вярвам само на личният си лекар и генокологът, който ме е следял през годините и се е доказал, че ме лекува, а не ме готви само за процедура просто. За останалите винаги едно на ум и се консултирам поне с още 1-2ма лекари и с личните си такива, дали действат адекватно или по инерция.

П.П И въпреки същото се подлъгах пак с метфогамата......и си изпатих, за щастие не непоправимо.  Да ме пита защо тръгнах да я пия, като цял живот съм била без проблеми със стабилно тегло и стабилна кръвна захар.....акъл море, глава -шамандура и ме е яд.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 13:16 от Cherry^Blossom

# 535
Относно Метфогамата, да се включа и аз. От 16 годишна съм със желязодефицитна анемия, кръвна захар идеална и кръвно леко ниско. Пила съм всичко без никакви странични ефекти и след всички изпити добавки за за три месеца хемоглобина ми стана 138, като се има в предвид че винаги е бил около 100. А в крайна сметка доктора определено знае по-добре от нас. Като не сме сигурна в нещо винаги съм си го писала на лист и съм задавала въпросите си.

# 536
  • Бургас
Въпроса е кой доктор, който се следи постоянно и има наблюдение над теб или този , който те вижда веднъж и без дори да е направил оценка на медицинското ти състояние/защото още досие нямахме здравно/, тъ връчва лист с лекарства, и доста от тях не са безобидни и имат странични ефекти.

Радвай се, че си се подобрила, за нещастие, нямах твоят късмет. Щото си е късмет.

# 537
Момичета,преди инвитро освен спин ,сифилис и хепатит с  ,какво още искаха?и колко време важаха? (Освен задължителните  хормони,хламидия и витамин д),!

# 538
Мисля че 6 месеца. Също микробиология и цитонамазка, но тях ги пускаш в клиниката.

# 539
  • Бургас
3 важат трансмисивните, 6 месеца важи само цитонамазката, МБ важи само 30 дни.

Хепатит Б също се пуска, васерман, кръвна група- също.

Общи условия

Активация на акаунт