По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 756
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Безплатни ин  витро процедури:
https://ivf.bg/novini/299-blaga-vest-kampania-2018

# 616
  • София/Севлиево
Момичетa, незнaм дaли тук е мястото, но дa попитaм-къде в София могa дa си нaпрaвя тест с обременявaне с глюкозa? Прaвих си в Цибaлaб HOMA (зa инсулиновa резистентност) и иизлизaм рисковa-4,6 и кaто четa ще трябвa и товa дa направя.

# 617
  • София
Ако HOMA индекса е 4.6 мисля е височък.  Колко са глюкоза и инсулин на гладно?

# 618
Момичетa, незнaм дaли тук е мястото, но дa попитaм-къде в София могa дa си нaпрaвя тест с обременявaне с глюкозa? Прaвих си в Цибaлaб HOMA (зa инсулиновa резистентност) и иизлизaм рисковa-4,6 и кaто четa ще трябвa и товa дa направя.

Елислава, аз правих обременяването в Цибалаб Simple Smile купувах си глюкоза от аптеката и си отделяш половин ден. Най-добре се обади по телефона да попиташ точно колко беше глюкозата като количество. Важно е да направиш глюкоза и кръвна захар на 0, 60 и 120 минута. Обикновено правят само на 0 и 120, но е хубаво да се види и какво се случва на 60та минута.
Не е приятно, но се преживява. Аз взех съпруга ми с мен, защото леко ми прилоша предния път когато правих обременяване (преди 10тина години)

# 619
  • София/Севлиево
Глюкозa 4,81,инсулин 21,36 на гладно са.
Dundiu86,а къде ходи дa го правиш-в центрaлaтa им, или може навсякъде?

# 620
Виждала съм и в Бодимед да правят, мисля, че навсякъде се прави- отиваш сутринта гладна и жадна, взимат ти кръв (за глюкоза и инсулин, някъде взимат само глюкоза, но искай и двете) и това ти е стойност 0. Изпиваш бързичко разтворената в 300 или 500 мл. вода глюкоза и следващото взимане на кръв (пак глюкоза+инсулин) е на 60 и 120 минута от изпиването (на мен и на 180 са ми взимали). Междувременно не трябва да се движиш много, най-добре да си в близост до лабораторията и да не се храниш, не съм сигурна дали пиенето на вода беше разрешено.
Вземи си вода за след изследването, на мен и двата пъти ми прилоша и пиех по много вода, докато се оправя.

# 621
Ели, виж в сайта им къде е най-удобната за теб лаборатория и се обади да попиташ. Аз не го правих в централата, а в кварталната лаборатория. Бяха много внимателни и 100 пъти излизаха да ме проверяват след като споменах че миналия път ми е прилошало.

# 622
  • София

Да не те плаша, но този инсулин е доста висок. На мен ми изписаха глюкофаж при стойност 16. Трябва да е до 6.
Определено има проблем. И аз и ендокринолога не сметна за нужно да правя обременяване, считам го за излишно натоварване, при положение, че и на гладно и еднократно се вижда, че има проблем. Направо виж какво ще каже лекар. Спирай всичко сладко, тестено и т.н. имаше и тема за инсулиновата резистентност
http://m.bg-mamma.com/?topic=991642

# 623
  • София
Ели, инсулина ти е доста зле. Никакво обременяване не ти трябва, тя картината е пределно ясна, почваш стрилна диета и метформин, ако искаш качествени Я.

# 624
  • София
Буена, как си? Flowers Hibiscus

# 625
  • Пловдив
Метформин и Глюкофаж са едно и също,нали?

Буена,надявам се сте ок!

# 626
  • София
Елислава, не се тъпчи с глюкоза. Картинката е ясна. Инсулина е висок!

Метформин и Глюкофаж са едно и също,нали?

Метформин е активното вещество

# 627
На мен ми правиха обременяване с глюкоза, но не са изследвали инсулин. Чудя се защо?! Освен това само на 0 минута кръвта бе венозна, а на 60 и 120 мин. беше капилярна. В последствие ми казаха, че това не е правилно. Не знам как точно и доколко променя резултата. На гладно ми отчете стойност 4,55. На 60 мин. -9.34, на 120 мин. - 7.9. Ендокриноложката каза, че стойностите били добре за бременни, нямало нужда от лекарства, но на мен ми се струват високи втората и третата стойност. Освен това около 3 часа, след като изпих тази глюкоза получих треперене и замаяност. Каза след месец да повторя, той изтече вчера, но не знам как ще го понеса. Не ям почти никакво сладко, аз и не обичам твърде, хляб по 1 филия за закуска. Общо взето гледам да спазвам режим, ама то какво да се яде - само месо започнах отночало, ама ми е кофти и от него. Не знам какво да правя. Пуснаха ми това изследване, защото казаха, че околоплодните води са леко завишени, което беше отхвърлено от 2 лекари по време на следващите прегледи.

# 628
  • София/Севлиево
Блaгодaря нa всички зa включването. Той и ММ ми кaзa дa почвaм Метформинa, той го взимa от две години някъде след кaто гледa едно предaвaне по НГ и без дa имa проблеми .Пък аз си знам, че съм генетично обремененa-вуйчо ми имaше диaбет и почина,не знaм дaли от него, просто вечертa си легнaл и не се събудил. A и преди 2 години нa генетичните ми излезе голямa вероятност дa рaзвия гестaционен диабет. Днес бях при ЛЛ тя ми каза, че след 10.04 ще ми дaде направление ,aко искaм преди товa могa и плaтено дa ида, но при всеки случай дa нaмaля въглехидрaтите, а аз месо не обичaм и не знам точно какво ще ям. Но пък за Метформин нищо не ми каза...

# 629
Ели, хапвай млечни продукти, яйца, салати, плодове. Ограничи до максималния минимум захарта, белите хлябове и брашна. Ако имаш и някое и друго килце отгоре, ще е добре да го свалиш.
Аз съм изключителен любител на сладкото и тестеното, но след като ужасно напълнях от несполучливи бремености и стимулации, сега съм се стегнала и съм на режим. Спрях всичко и се чувствам идеално, нито ми е постоянно гладно, нито имам такъв мерак за сладко. Даже и започнах и кила да губя Simple Smile на всичко съм готова само да успея този път пък както се казва: каквото сабя покаже.
Метформина много хора го пият и нямат проблем, даже в турция профилактично го изписват в някои клиники за по-добри яйцеклетки.
Успех, но вземи мерки навреме и действай смело!

Общи условия

Активация на акаунт